Rüzgar Türbinlerinin Yakınında Yaşam

Rüzgar santrallerinin yaklaşık 8 kilometre yakınında yaşayanlar üzerinde yapılan yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre katılımcıların 92’si bu durumdan oldukça memnun olduğunu açıklıyor.

YAŞAM 23.07.2019 10:46:50 2919 0
Rüzgar Türbinlerinin  Yakınında Yaşam

İNSANLARIN 92’Sİ RÜZGAR TÜRBİNLERİNİN YAKININDA YAŞAMAKTAN MEMNUN

 

 

RÜZGAR TÜRBİNLERİNİN YAKININDA YAŞAM, DİĞER ENERJİ KAYNAKLARINA TERCİH EDİLİYOR

 

Rüzgar santrallerinin yaklaşık 8 kilometre yakınında yaşayanlar üzerinde yapılan yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre katılımcıların 92’si bu durumdan oldukça memnun olduğunu açıklıyor. Türkiye ve çevre coğrafyadaki rüzgar enerjisi yatırımlarına yönelik işletme ve bakım hizmetleri sunan Ülke Enerji’nin Genel Müdürü Ali Aydın, tükettiği her şeyi sorgulayan bilinçli toplumların tükettikleri enerjinin üretimine de duyarlı yaklaştığını belirtiyor.

 

Modern dünyanın güçlendirilmesi adına elektriğe duyulan ihtiyaç günden güne artıyor. Birçok tartışmayı beraberinde getiren elektriğin üretimi konusu da kaynakların kullanımına bağlı olarak gelişiyor ve değişiyor. Bununla birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelimin, insanların yaşam anlayışlarına etki ettiğini dile getiren Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, kömür, doğal gaz veya nükleer enerji kaynaklarının yakınında yaşamaktansa bir rüzgar türbininin yakınında yaşamanın daha çok tercih edildiğini vurguluyor.

 

Rüzgar Santrallerine Yakın Yerlerde Yaşayanların 92’si Bu Durumdan Memnun

 

Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı (LBNL) tarafından rüzgar santrallerinin yaklaşık 8 kilometre yakınında yaşayan insanlar üzerinde yapılan tutum araştırmasının sonuçları dikkat çekici noktalara sahip. Rüzgar türbinlerine yakın yerlerde yaşamlarını sürdürenlerin katıldığı ankette, katılımcıların 92’sinin olumlu deneyimler yaşadığı tespit edildi. Bu ilgi çekici sonuca dair Delaware Üniversitesi Profesörü Dr. Jeremy Firestone ve öğrencilerinin gerçekleştirdiği bir diğer anket sonucunda ise rüzgar santrallerine yakın yerlerde yaşamayı tercih eden insanların yaşam yerlerini herhangi bir enerji santrali için değiştirmeyecekleri raporlandı. Rapora yönelik açıklamalarda bulunan Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, “Günümüzde yaşadığı çevreye ve topluma duyarlı bireylerin sayısı gittikçe artıyor. İnsanlar tükettikleri her şeyin kaynağını sorgulayabiliyor. Bu sorgulamaların en başında ise hayatlarının önemli bir parçası olan enerji yer alıyor. Elektriğin üretimini ve tüketimini sorgulayan, kaynakların kullanımına dikkat eden insanların tercihleri, yaşam anlayışlarını da şekillendiriyor. Artık insanlar, yenilenebilir enerji kaynaklarının sağladığı faydaları bilmenin ötesinde yaşam alanlarını bu enerji kaynaklarına göre biçimlendiriyor. Özellikle rüzgar santrallerine yakın yerlerde problemsiz yaşamak ve onu diğer kaynaklarla değiştirmeye karşı duruş sergilemek, tamamen geleceğin önemli enerji kaynaklarından birinin rüzgar gücü olduğuna inanılmasından ve sağladığı faydalarla karşılaşılmasından kaynaklanıyor.” ifadelerinde bulunuyor.

 

Neden Rüzgar Santrallerine Yakın Yerler Tercih Ediliyor?

 

Rüzgar santrallerine yakın yerlerde yaşayanların memnuniyet oranının yüksek olması beraberinde bu tercihin nedenlerini de sorgulatıyor. İnsanların rüzgar santrallerine yakın yerlerde yaşama isteklerinin temel nedenleri arasında rüzgar santrallerinin sağladığı temiz enerji olduğunu belirten Ali Aydın, “Çevreye zarar vermeden temiz enerji üreten rüzgar santralleri, konumlandığı araziyi de daha az işgal ederek tarım ve hayvancılık gibi diğer kullanımlara imkan tanıyor. Kuruldukları alana oldukça uyumlu olan rüzgar santralleri, sosyal hayatlarını bu alanlarda yaşayan insanlardan da tepki toplamıyor.” açıklamalarında bulunuyor.

 


Ülke Enerji Hakkında:

 

Türkiye ve çevre coğrafyadaki rüzgar enerjisi yatırımlarına işletme ve bakım hizmetleri veren Ülke Enerji, dinamik ve tecrübeli kadrosu ile özel çözümler sunmaktadır. Rüzgar enerjisi santralleri alanında Türkiye'nin en deneyimli kadrosunu bünyesinde barındıran Ülke Enerji, santrallerdeki maksimum üretim sürekliliği için önceden belirlenen hizmet seviyelerini daima korumayı amaçlar. Hızlı çözümler üretebilen, dinamik ve tecrübeli mühendislik desteği sayesinde santrallerin yaşam döngülerini en verimli hale getiren Ülke Enerji, oluşabilecek arıza ve problemler için proaktif çözümler hazırlar.


Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.