Sanatçının Dost Aşkı
Ordu Dernekler Federasyonu Kurucu Başkanı Salih Ziya Cörüt bir gün önce tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yakın arkadaşı olan sanatçı Aydın Beyoğlu sosyal medyadan paylaştığı bir anıyla kendisine veda etti.
Beyoğlu’nun yaptığı paylaşım;
“Gitme be Salih abi…
1998 yılında tanıdım seni, ilk solo konserimi vermek için Taksim Atatürk Kültür Merkezi’ni tutmuştum, henüz çevrem oluşmamıştı konser davetiyelerimi çevreme ve hemşerilerime ulaştırmakta zorlanıyordum, ürkektim korkuyordum yalnız başıma bir hata yapmaktan, birisi bana bir telefon verdi bu adamı ara bul, tüm Orduluları o bilir tanır sana yardımcı olur, dedi.
O adam Salih Ziya Cörüt’ü ‘aradım buluştuk takım elbiseli kravatlı elinde koca bir siyah çanta, içinden neler çıkmadı ki yöreye ait gazete, dergiler, bir ajanda koydu önüme içinden seçtiğin kurum kuruluş, şahısların isimlerini telefonlarını al yaz, ara hepsini dedi. Kimler yoktu ki, iş dünyası, sanatçılar, siyasiler, dernekler. Şimdilerde herkes birbirinden insan kaçırırken o tüm rehberini ortaya koydu ‘ve o gün bu gündür hiç yalnız kalmadım tüm hemşerilerime ulaştım kaynaştım ilk konserimde tam 600 kişi olduk salonu doldurduk..
O bir efsaneydi, ilkleri sever mücadele ederdi, her derneğin kurucusu yol gösterici olurdu. (ORDEF) Ordu Dernekler Federasyonunu kurdu, ilçeleri kaynaştırdı, gurbetin en çekilmez anlarında sosyal etkinlikler başlattı hemşerilerini buluşturdu.
Çok çileler çekti, gerek sağlık gerekse iş anlamında, bazen ötelendi yalnızlaştırıldı, ‘ama o hiç yılmadı her defasında ayağa kalktı, her ortamda güler yüzüyle karşıladı bizleri, tüm projelerimde yer aldı, destek oldu imkanınca..
İyiliklerini yazmakla bitiremeyeceğim, yazımı nasıl sonlandıracağımı bilemiyorum, “onu kaybettik demeye dilim varmıyor, onunla küs kaldığımızda bile çok özlerdim, ya o arar ‘ya ben arardım hiçbir şey olmamış gibi konuşur gülüşürdük, şimdi çok zorunu bıraktı bana ‘ben hep onun aramasını bekleyeceğim…
Salih abim.
Dostum, arkadaşım, sırdaşım, kıymetli büyüğüm seni hiç unutmayacağım..
Allah’ım sana rahmet eylesin, mekânın cennet olsun, toprak seni hiç incitmesin güzel insan.”

HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.
AK Parti Beylikdüzü STK’lardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Durbey Duran ile Mali İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezini ziyaret etti.
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, yerel medyanın varlık mücadelesinde gelinen son noktayı büyük bir kararlılıkla paylaştı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın “97 bin TL” açıklamasına tepki göstererek yoksulluğun sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Fatma Aksal, Selimiye Camii’nin Ramazan’da tamamen açılacağını müjdeledi. Belediyeyi eleştiren Aksal, "97 bin lira maaş vaat edenler, önce kendi belediyesinde bunu uygulasın." dedi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - AK Parti Edirne İl yönetimi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Edirne genelinde üye sayısının 48 bin 572’ye ulaştığı ve 4 bin 581 yeni katılımla rekor artış sağlandığı açıklandı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 2026 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.
HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin dış politikada hiçbir gücün etkisi altında kalmadan hareket ettiğini vurgulayarak, çizgilerinin net ve açık olduğunu dile getirdi.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışına karşı devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu vurguladı.
İstanbul Maltepe’de kültür sanat etkinlikleri devam ediyor
AK Parti Esenyurt İlçe Başkan Yardımcısı ve STK Birim Başkanı Mustafa Gevrek, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gevrek, 2026 yılının birlik, kardeşlik ve manevi değerlerin daha da güçlendiği bir yıl olması temenni etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.