SGK Borçları Siliniyor Mu?

SGK borç yapılandırmasının son başvuru tarihi 31.08.2021…

GÜNCEL 16.08.2021 10:08:07 3165 0
SGK Borçları Siliniyor Mu?

SGK Borçları Siliniyor Mu?

SGK borç yapılandırmasının son başvuru tarihi 31.08.2021…

SGK Esenyurt Merkez Müdürü Halil Çırtlık, SGK Yapılandırılması ile ilgili yaptığı bilgilendirme açıklamasında son başvuru tarihine dikkat çekerek vatandaşın bu fırsatları değerlendirmesi gerektiğine dikkat çekti.

SGK Esenyurt Merkez Müdürü Halil Çırtlık ; “Vatandaşlarımızın 7326 Sayılı Kanun Kapsamında SGK Borçlarının Yapılandırılmasına ilişkin Son Başvuru Tarihi 31-08-2021’dir.

 

Yapılandırma Kapsamında

—-Sigorta primi,

—-Genel sağlık Sigortası primi,

 —-İşsizlik sigortası Primi,

—-Sosyal güvenlik destek primi,

—-Ödeme imkânı ortadan kalkmamış isteğe bağlı sigorta primi ve topluluk sigortası primi,

—-SGK tarafından takip edilen damga vergisi özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı,

—-30.04.2021 tarihinden önce ( bu tarih dâhil ) işlenen fiillere ilişkin idari para cezaları,

—-İş kazası, meslek hastalığı ve vazife malullüğü sonucunda doğan rücu alacakları,

—-Yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar,

 —-BAĞ-KUR sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklar,

—- 6183 /48. maddesi kapsamında taksitlendirilen alacaklar yer almaktadır.

—— Ayrıca BAĞ-KUR

(4/B) sigortalıları borçlarını yapılandırma kanunu kapsamında ödememeleri halinde 30.04.2021 tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri dondurulacak prim borçları silinecektir.  Sigortalılıkları 01.05.2021 tarihinden itibaren yeniden başlatılacaktır.

-—Yapılandırma kapsamında alacaklar, gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi Yİ-ÜFE Değişim Oranı ile Güncellenecektir peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE’nin 90’ı ikinci taksitte ödenme de 50’si silinecektir.

—-Yapılandırmadan yararlanmak için 31.08.2021 tarihine kadar başvuruda bulunmak ve ilk taksiti en son 01.11.2021’e (31.10.2021

Tarihi hafta sonuna geldiği için) kadar ödemek gerekmektedir. Borçlar ikişer aylık dönemlerde 6,  9, 12 ve 18 taksitle ödenebilecektir. Yapı-landırmanın devamı için de ilk iki taksitin süresinde ödenmesi zorunludur.

—-2021 Nisan ayı ve öncesine ait Genel Sağlık Sigortası  (GSS ) primlerinin 31.12.2021 tarihine kadar ödenmesi halinde gecikme cezası ve gecikme zammı silinecek ve bu kapsamdakiler kanunun yayımı tarihinden itibaren de 60 gün ve daha fazla süreye İlişkin prim borçları olmaması halinde 31.12.2021 tarihine kadar sağlık hizmetlerinden yararlanabilecektir.

—-GSS sigortası olanlardan daha önce hiç gelir testi yaptırmamış olanların 30.11.2021’e kadar gelir testine başvurması halinde. GSS prim borcu, gelir testi sonucuna göre ilk tescil başlangıç tarihine göre güncellenecektir. Gelir testi sonucunda hane içindeki geliri asgari ücretin 1/3 den az olduğu tespit edilenlerin borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir” dedi.


Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.