Siber Saldırıdan 5 Adımda Uzaklaşın

Gün geçtikçe evlerde kullanımı yaygınlaşan internete bağlı cihazların, siber saldırıların odağında olduğu görülüyor. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs’e göre, siber suçluların geçen yıl 32

GÜNCEL 22.05.2019 17:03:05 1939 0
Siber Saldırıdan 5 Adımda Uzaklaşın

Küçük ev aletleri, IP kameralar, termostatlar veya yazıcılar gibi internete bağlı cihazların evlerdeki kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte cihazların savunmasız yapılarından faydalanan siber saldırganların saldırıları da artış gösteriyor. Nesnelerin interneti (IoT) konusunda yayınlanan yeni bir raporu inceleyen Bitdefender Antivirüs, geçen yıl akıllı cihazlara yönelik gerçekleşen siber saldırı sayısının 32,7 milyon olduğunun altını çizerek IoT cihazlarına karşı gerçekleşen saldırılar konusunda kullanıcılarının dikkatli davranması gerektiğini belirtiyor.

 

Milyarlarca IoT Cihazı Siber Saldırılara Karşı Savunmasız

 

2017 - 2018 yılları arasında IoT cihazlarının sayısı yaklaşık 3 milyar artarken, saldırı havuzunun da büyüdüğü görülüyor. İnternete bağlı cihazların savunmalarının güvenilir boyutta olmaması, bu cihazlara karşı siber suçluların ilgisinin artmasına ve iştahlı bir şekilde saldırı gerçekleştirmesine neden oluyor. Bir kere saldırıya uğrayan IoT sistemlerinin botnet ağının bir parçası haline gelerek DDoS saldırılarına neden olduğunu hatırlatan Bitdefender Antivirüs, saldırıya uğrayan IoT cihazının siber suçlular tarafından çalınan bilgilerin taşınması için bir kanal olarak kullanılabileceğini veya diğer cihazlara yapılan saldırılar için bir bağlantı düğümü görevi görebileceğini belirtiyor. Ayrıca rapora göre, dünyada botnet ağının 47’sine ABD ev sahipliği yapıyor.

 

IoT Cihazlarını 5 Adımda Güvenli Kılın!

 

Sorunlarla karşılaşmamak için kullanıcıların dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatan Bitdefender Antivirüs, IoT cihazlarını kötü amaçlı yazılımlardan korumak isteyen kullanıcılara 5 önemli güvenlik tavsiyesinde bulunuyor.

 

1. Cihazın güvenirliğinden emin olun. İnternete bağlı bir cihazı satın almadan önce cihazın güvenilirliğinden ve bu cihazın nasıl çalıştığını tam olarak anladığınızdan emin olmak gerekiyor. İnternete nasıl bağlanır, hangi verilere erişebilir, bu verileri nerede saklar ve hangi koşullar altında bu verileri kullanır öğrenin.

 

2. Güvenliği ve gizliliği artırın. Cihazla birlikte gelen varsayılan şifreleri, eşsiz ve karmaşık bir şifre ile değiştirin. Kablosuz yönlendiriciler de dahil olmak üzere tüm cihazlar için güçlü şifreler kullanın.

 

3. Ayrı ağlarda izole edin. Eğer mümkünse akıllı televizyonunuzu ayrı bir ağda izole edin. Eğer kamerası varsa kullanmadığınız zaman kapalı olduğundan emin olun ve sadece üretici tarafından yetkilendirilmiş uygulamaları yükleyin.

 

4. Güncelliğini koruyun. Evin içerisindeki cihazların güvenlik durumu, kimler tarafından kullanıldığı, yazılımın üretici tarafından düzenli bir şekilde güncellenip güncellenmediği ve en önemlisi de ne sıklıkla saldırıya uğradığı konularında güncel kalın.

 

5. Profesyonel çözümler kullanın. Tüm cihazlarınız için zararlı yazılımları, kimlik avı ve saldırı girişimlerini tespit edip engelleyecek bir güvenlik çözümü kullanın.


Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “MAHZEN-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltına alındı.

Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu

Bursa’da tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde ihracat başarısı gösteren firmalar ödül ve ihracata katkı sertifikası almaya hak kazandı.

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’in ilk tekli çalışması ‘’ Benim Seni Görmem Lazım’’ Haluk Özkan Projects çatısı altında müzik severlere sunuldu.

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

2023 Yılı Belediye Faaliyet Raporu kabul edildi. Toplantıda kentsel dönüşümden altyapıya, eğitimden gençlere kadar pek çok alanda Bağcılar’ın gelişimine yönelik çalışmalar anlatıldı.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.