SKA Etki Hızlandırıcı

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA) ulaşılmasına katkıda bulunmayı hedefleyen, Türkiye’nin ilk uluslararası etki hızlandırma programı “SKA Etki Hızlandırıcı” devam ediyor.

DÜNYA 25.07.2019 15:25:13 2693 0
SKA Etki Hızlandırıcı

Türkiye’nin ilk uluslararası etki hızlandırma programı SKA Etki Hızlandırıcı’da ileri aşamaya geçecek girişimler belli oluyor

 

 

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA) ulaşılmasına katkıda bulunmayı hedefleyen, Türkiye’nin ilk uluslararası etki hızlandırma programı “SKA Etki Hızlandırıcı” devam ediyor. Türkiye’den ve uluslararası girişimcilere günümüzün büyük sorunlarına getirdikleri yenilikçi çözümleri geliştirmeleri için destek sağlayan programın “Hızlandırıcı” aşamasına katılmaya hak kazanan ekipler, 26 Temmuz’da belli olacak.

 

24 Temmuz 2019, Ankara – Mülteciler ve dezavantajlı gruplara yönelik, temel hizmetler ve geçim kaynaklarına erişimi dijital kimlik yoluyla kolaylaştırabilecek veya temiz su ve sanitasyon alanında teknolojik çözümler geliştiren tüm dünyadan girişimcileri Türkiye’de bir araya getiren SKA Etki Hızlandırıcı programının “Sunum Günü”, 26 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenecek.

 

6-11 Temmuz tarihlerinde İstanbul ve Ankara’daki “Eğitim ve Mentorluk Programı” ile başlayan SKA Etki Hızlandırıcı’ya 14 ülkeden katılan 25 ekip, o günden beri mentorların desteği ve saha ziyaretlerinde edindikleri deneyimlerden faydalanarak girişimlerini geliştiriyor. 26 Temmuz’daki Sunum Günü’nde bu çalışmalarını paylaşacak olan ekipler arasından “Hızlandırıcı” aşamasına katılmaya hak kazananlar belirlenecek.

 

Dünyanın dört bir yanından küresel girişimcilerin Türkiye’deki yolculuklarına en üst düzeyde destek alarak başlamaları için tasarlanan Eğitim ve Mentorluk Programı’nda girişimciler, Temmuz ayının başlarında SKA Etki Hızlandırıcı projesinin ulusal ve uluslararası ortaklarıyla bir araya gelmiş, uzmanlardan tavsiyeler almış, onlarla fikir alışverişi yapma ve birlikte çalışma fırsatı yakalamıştı. Geliştirdikleri teknoloji ve çözümleri Türkiye ve dünyadaki sosyal girişimcilik ekosistemlerinden yatırımcı ve mentorlara sunmuşlardı. T.C. Dışişleri Bakanlığı’nda Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı ile görüşen girişimciler, ayrıca Ankara Polatlı’da mevsimlik tarım işçilerinin kampını ve Kızılay’ın geçici koruma altındaki bireyler için Altındağ’da kurduğu toplum merkezini ziyaret etmişti.

 

Türkiye’nin ilk uluslararası etki hızlandırma programı “SKA Etki Hızlandırıcı”, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) öncülüğünde, Bill ve Melinda Gates Vakfı, Eczacıbaşı Holding, Limak Holding ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın (WFP) destekleriyle gerçekleştiriliyor.

 

Program, girişimcilere 14 bin ABD dolarına kadar maddi katkı, yerli ve yabancı mentorlardan destek, saha ziyaretleri, ağ ve ortaklık fırsatları, yurt dışından ortaklık olanağı ve 100 bin ABD dolarına kadar etki yatırımı imkanı sağlıyor.

 

6 Temmuz’da “Eğitim ve Mentorluk Programı” ile başlayan süreç, 13 Eylül’de düzenlenecek “Etki Hızlandırıcısı Demo Günü” etkinliğine kadar devam edecek.

 

SKA Etki Hızlandırıcı “Sunum Günü” Programı: 26 Temmuz 2019 Cuma, 13:00 – 21:00, Joint Idea, İstanbul


TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.