Statlar Amatör Futbola Hazır

Yıl boyunca 896 amatör kulübün 22 bin 895 sporcusuna destek veren İBB, 17 Nisan’da başlayacak Bölgesel Amatör Lig için stadyumları hazırladı. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sırasında sporcu ve hakem

SPOR 27.03.2021 09:24:19 3555 0
Statlar Amatör Futbola Hazır

Statlar Amatör Futbola Hazır
 

Yıl boyunca 896 amatör kulübün 22 bin 895 sporcusuna destek veren İBB, 17 Nisan’da başlayacak Bölgesel Amatör Lig için stadyumları hazırladı. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sırasında sporcu ve hakem odaları başta olmak üzere tüm bölümlerde geniş çaplı temizlik ve dezenfekte çalışması yapıldı. Ses ve sistem odaları, teknik bölümler; elektrik, elektronik ve ışıklandırma sistemleri ile skorboardlar da testten geçirildi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 17 Nisan’da yeniden başlayacak olan Bölgesel Amatör Lig (BAL) maçları için stadyumlarını hazır hale getirdi. Pandemi nedeniyle bir yıldan uzun bir süre kapalı kalan stat ve antrenman sahalarında tüm fiziki ve teknik kontrolleri yapan İBB, virüse karşı geniş kapsamlı bir de temizlik çalışması yaptı. 

İBB, Gençlik ve Spor Müdürlüğü aracılığı ile amatör sporun ve spor kulüplerinin güçlenmesine ve sporda İstanbul’un elde ettiği başarıların artmasına katkı sağlamak amacıyla desteklerini sürdürüyor. 

 

Amatör Spora Hep Destek, Tam Destek

2020 yılında İstanbul’un 39 ilçesinde faaliyette olan amatör spor kulüplerini ve sporcuları 20 farklı branşta, 8 milyon TL değerinde spor malzemesi ile destekleyen İBB, futboldan badmintona, tenisten güreşe 273 bin 121 adet spor malzemesini kulüplere ve sporculara teslim etti. İBB, malzeme desteğinin yanı sıra stat, saha ve spor tesislerini de kulüplere tahsis ederek amatör spora ve sporculara destek oluyor. İBB tarafından yapılan tüm saha ve statlar kulüplerin kullanımına sunularak hem antrenmanlar, hem de müsabakalar için önemli bir alt yapı desteği sağlanıyor. Ancak pandemi nedeniyle amatör lig maçlarının iptal edilmesi üzerine İBB statları ve sahaları geçtiğimiz yıl mart ayından buyana kapalı kaldı. 

 

Özlem Sona Eriyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından BAL karşılaşmaları için kura çekiminin yapılmasından sonra İBB stat ve antrenman sahaları da hareketlendi. BAL’da mücadele eden futbol kulüpleri ve sporcular bir yıldır ayrı kaldıkları sahalara yeniden kavuşmanın sevincini yaşadı. 15 haftada tamamlanacak olan müsabakaların başlama vuruşu öncesinde ise İBB tarafından hizmet verilen tüm stadyum ve antrenman sahaları kontrolden geçirildi. 

 

Statlarda Temizlik Ve Tüm Testler Tamamlandı

Kontroller ilk olarak BAL karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak olan Bayrampaşa’daki İBB Stadı, Sultangazi’deki Cebeci Spor Kompleksi Stadı, Bakırköy’deki Şenlikköy Stadı, Kağıthane Stadı ve Beyoğlu Stadı ile 2020 yılında açılan ve bu yıl ilk kez kullanılmaya başlayan Yenikapı Spor Tesisine yönelik olarak gerçekleştirildi. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sırasında sporcu ve hakem odaları başta olmak üzere tüm bölümlerde geniş çaplı temizlik çalışması yapıldı, tüm alanlar dezenfekte edildi. Ses ve sistem odaları, teknik bölümler; elektrik, elektronik ve ışıklandırma sistemleri ile skorboardlar da testten geçirildi.

 

Futbolcular Antrenmanlara Başladı

İBB bünyesinde, TFF’nin müsabaka atadığı statların yanı sıra bulundukları bölgedeki futbol kulüplerine antrenman merkezi olarak hizmet veren sahalar da yer alıyor. Futbolcuların şimdiden antrenmanlara başladıkları İBB Maltepe Orhangazi Şehir Parkındaki futbol sahası, Kadıköy Bostancı Sahil Spor Tesisi, Edirnekapı Spor Tesisi ve Heybeliada Spor Tesisi de statlarla aynı anda temizlik ve test çalışmalarının yapıldığı tesisler oldu. 

 

896 Kulübe Ve 22 Bin 895 Sporcuya Saha Desteği

İstanbul’da İBB tarafından yapılan 23 stat ve futbol sahası bulunuyor. Bunların 9’unda Büyükşehir Belediyesi adına İBB iştiraki Spor İstanbul tarafından işletme hizmeti veriliyor. Bu stat ve futbol sahaları yıl boyunca 896 amatör kulübün 22 bin 895 sporcusuna hem antrenmanlarda hem de müsabakalarda ev sahipliği yapıyor. 

 

Yeni Statlar Da Yapılıyor

İBB, amatör spor kulüpleri için mevcutta hizmet verdiği stat ve futbol sahalarına yenilerini de ekliyor. Yapım aşamasında olan bu tesislerden Gaziosmanpaşa Küçükköy Stadının ve Sultanbeyli  75. Yıl Stadının yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Ataşehir Esatpaşa Futbol Sahası ve İçerenköy Stadı ise 2022 yılında inşaatlarının tamamlanması beklenen tesisler arasında yer alıyor.

 


BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.