Tarihimizle Soykırım Kelimesi Yan Yana Getirilemez

Radyo Esenler’de Musa Ada’nın sunumuyla dinleyicilerle buluşan ‘Karadeniz Rüzgârı Ramazan Özel’ programının konuğu Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu oldu. Esenler’de Ramazan ayının geçmiş yıllarda meydanlarda coşkulu bir

İSTANBUL 28.04.2021 09:47:54 2154 0
Tarihimizle Soykırım Kelimesi Yan Yana Getirilemez

Göksu Radyo Esenler’in Konuğu Oldu

Radyo Esenler’de Musa Ada’nın sunumuyla dinleyicilerle buluşan ‘Karadeniz Rüzgârı Ramazan Özel’ programının konuğu Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu oldu. Esenler’de Ramazan ayının geçmiş yıllarda meydanlarda coşkulu bir şekilde idrak edildiğini belirten Göksu, “Önceden etkinliklerimizi meydanlarla sınırlıyorduk şimdi dijital platformlar aracılığıyla tüm yeryüzüne yaydık” dedi.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ‘Karadeniz Rüzgârı Ramazan Özel’ adlı programda Musa Ada’nın konuğu oldu. Programda Ramazan etkinlikleri ve belediye hizmetleri ile gündeme ilişkin pek çok konu hakkında görüşlerini paylaşan Göksu, ABD Başkanı Joe Bıden’ın Türkiye’yi hedef alan soykırım iddialarını da sert sözlerle eleştirdi.

Etkinliklerimizi Milyonlar Takip Ediyor

Geçtiğimiz yıl hüzünlü bir Ramazan ayı geçirdiğimizi ifade eden Göksu, “Bu Ramazan da aynı şeyi yaşıyoruz. Oysa Ramazan, müthiş bir iklimle geliyor. Ramazan’ın şehrin ruhuna kendini üfleyen ve bunu htiren bir özelliği var. Biz bunu Esenler’de yaşıyorduk. Şimdi bunları ekrana ve sanala taşımış olduk. Aynı karşılığı vermese de bu bağı htiren anlayışla yayınlarımız devam ediyor. Tüm dijital platformlarımızda radyomuzdan tutan da televizyonumuza kadar 8,5 milyon kişi bizleri izlemiş ya da dinlemiş. Bu ay 10 milyon insanımız tarafından takip ediliyoruz. Önceden etkinliklerimizi meydanlarda sınırlıyorduk şimdi tüm yeryüzüne yaydık” şeklinde konuştu. Esenler Belediyesi’nin bu Ramazan’da da pek çok aileye yardımlar ulaştırdığını belirten Göksu şunları kaydetti:

“ 2020 yılında 17 bin hane öngörüp 67 bin haneye yardımlarımızı ulaştırdık. Bu sene de yardım edeceğimiz aileler dışında AŞEV ile 2 bin kişiye her akşam evinde sıcak yemek veriyoruz.”

Tarihimizle Soykırım Kelimesi Yan Yana Getirilemez

Soykırım iddialarına ilişkin ise Göksu şunları söyledi: “Büyük bir devletin çocukları olursanız dertleriniz de büyük olur. Biz 20 yılda çok önemli adımlar attık. Bu adımlar sayesinde ekonomimizle, savunma sanayimizle ve daha birçok konuda kendi ayaklarımızın üzerinde duracağımızı, dünyadaki ağrılık merkezlerinin değişiminde önemli bir aktör olduğumuzu gösterdik. Küresel ekonomik güçler, ağırlık merkezlerinin var olduğunu söyleyenler, dünyanın bu yeni ağırlık merkezine doğru kayışının karşısında kendilerini korumak için ambargolar ve oyunları devreye koydular. Her sene ABD’den ne ses gelecek, Batı’dan ne ses gelecek diye birileri algı operasyonları yaptı. Biz artık ne ABD’nin ne de herhangi bir küresel gücün dediklerine göre hareket edecek bir ülke değiliz. Biz bağımsız bir ülkeyiz. Kendi ayakları üzerinde duran, gücünü Hakk’tan ve halktan alan bir milletiz. Bizim adımız soykırım ile yan yana getirilemez. Bizim tarihi değerlerimizle soykırım kelimesi asla yan yana getirilemez” ifadelerini kullandı.

Esenler Bir Marka Haline Geldi

Programda şehre ilişkin görüşlerini de aktaran Göksu, “Şehir, Farabi’nin tanımına göre, tam ve mükemmel işleyen bir insan vücudu gibidir. Tam ve mükemmel işleyen vücut arızası olmayandır. Şehir, yemek arayan için yemeğin, ilim arayan için ilmin, iş arayan için işin olduğu yerdir. Şehrimekânsal olarak geliştirmek isterken kültürel olarak dönüştüremezsek mekânı sadece boyamış oluruz. Mekân içindeki insanla şeref bulur. Mekânın içindeki insanın hayatında ortaya koyacağınız ufuk ve  vizyon, mekânın da zamanın da anlamlı hale gelmesine katkı sağlar. Biz bu şehri herkesin benim evim dediği, bu şehrin bütün unsurlarını kendisiyle bütünleştirmesi noktasında başarılı olduk. Esenler bugün herkesin bildiği bir marka haline geldi” diye konuştu. 


Balıkçı Kenan'ı "Sembolük Mühürle" Kandırmaya Çalışıyorlar

BALIKÇI KENAN’A İMAMOĞLU VE ÇALIK’IN BASKILARI BİTMEK BİLMİYOR

Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.