TürkTraktör’ün İhracata Katkısı

TürkTraktör, 2019’un ilk yarısında yurt dışı satış adedini geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 20 oranında artırmayı başardı. Türkiye pazarındaki kesintisiz liderliğini 12 yıldır sürdüren traktör devi, bu yılın ilk beş ay

EKONOMİ 31.07.2019 12:35:24 2442 0
TürkTraktör’ün İhracata Katkısı

TürkTraktör’ün İhracata Katkısı

TürkTraktör, 2019’un ilk yarısında yurt dışı satış adedini geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 20 oranında artırmayı başardı. Türkiye pazarındaki kesintisiz liderliğini 12 yıldır sürdüren traktör devi, bu yılın ilk beş ayında 42 pazar payı ile liderliğini devam ettirdi.

31 Temmuz 2019 – Kuruluşunun 65. yılını kutlayan TürkTraktör, 2019 yılının ilk yarısına ait finansal sonuçlarını açıkladı.

Açıklanan verilere göre şirket ilk 6 aylık dönemde 10 bin 56 adet traktör ve 6 bin 338 adet motor üretirken Türkiye’nin toplam traktör üretiminin 75’ini tek başına karşıladı.

Ürettiği traktörlerini dünyada 130’dan fazla ülkeye ihraç eden şirket, yurt dışı satış adedini geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 20 oranında artırarak 7 bin 562 adede çıkardı. Ulaştığı bu rakamla Türkiye’nin toplam traktör ihracatının da 88’ini tek başına gerçekleştirdi.

TürkTraktör yurt içi ve yurt dışı pazarlarına sunduğu traktörleriyle ise Ocak-Haziran 2019 döneminde toplam satışta 11 bin 912 adede ulaştı.

2019’un ilk yarısını 1 milyar 740 milyon TL toplam ciro ile kapatan TürkTraktör’ün, yurt dışı satış cirosu ise 45 artarak 1 milyar 68 milyon TL’ye ulaştı.

TürkTraktör’ün ilk 6 aylık dönemdeki brüt kârı 223 milyon TL, brüt kâr marjı 12,8 olarak gerçekleşirken, faaliyet kârı 79 milyon TL ve FAVÖK tutarı 143 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirketin faaliyet kâr marjı ve FAVÖK marjı sırası ile 4,6 ve 8,2 olurken; net kârı ise 21 milyon TL olarak kaydedildi.

İhracat Grafiğimizdeki Bu Yükseliş, Ülke Ekonomisine Katkımızın En İyi Göstergesi

2019 yılının ilk 6 aylık dönemine ilişkin finansal sonuçları değerlendiren TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner şu açıklamalarda bulundu: “İhracatta sürekli yükselen bir grafiğe sahip olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Yurt dışı satışlarımızı 2019 ilk yarısında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 20 daha artırarak 7 bin 562 adede çıkardık. Tarım ve hayvancılığın en ileri seviyede uygulandığı Kuzey Amerika’ya 2019’un ilk 6 ayında gerçekleştirdiğimiz ihracatta da önemli bir artış yakalarken, dünya tarımında bizim ürettiğimiz teknoloji ve ürünlerin tercih edilmesinin gururunu yaşıyoruz. Buna en güzel örneklerden biri de 2019 Nisan ayında hem New Holland hem de Case IH markalarımızda ülkemiz çiftçisiyle

buluşturduğumuz Türkiye’nin ilk yarı otomatik şanzımana sahip yerli traktörlerinin de ihracatına başlamış olmamızdır.”

2019 yılının ilk beş ayında 42 pazar payı ile liderliğimizi sürdürdük, yeni yatırımlarımızı müşterilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz

Değişen ve zaman zaman da zorlu hale gelen şartlar altında tam 12 yıldır traktör pazarındaki liderliklerini kesintisiz şekilde sürdürdüklerine değinen Özüner sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sektörde 65 yıldır var olan köklü bir oyuncu olarak, son dönemde daralan iç pazar koşullarına rağmen bu durumu bir fırsata çevirmek üzere büyük bir motivasyona sahibiz. 2019 yılı ilk 5 aylık döneminde 42 pay ile liderliğimizi sürdürürken müşterilerimizle yeni ürünlerimizi buluşturmaya devam ettik. Sene başından bu yana 6 yeni traktör modeli lansmanı gerçekleştirdik.”

İş Makineleri Ve Tarım Ekipmanları Odaklandığımız Yeni İş Kolları

Aykut Özüner açıklamalarının sonunda: “Toprak işlemeden hasata kadar geniş ürün gamımız ile Türkiye’nin her yerinde hizmet verdiğimiz tarımsal ekipman pazarı yine mercek altına aldığımız diğer bir iş kolumuz. Yüksek performanslı ve kullanıcı dostu iş makinelerimizle, yılın ilk yarısında hem gerçekleştirdiğimiz toplu satışlar hem de pazara sunduğumuz paletli ekskavatör serisinin en yenisi CX500C ile iddiamızı göstermeyi başardık. 2019’un kalan döneminde de gerek yeni ürün gerekse de hizmetler tarafında yatırımlarımıza devam edecek ve ülke ekonomisi ile çiftçilerimize katkı sağlamayı sürdüreceğiz” dedi.


Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Milli Eğitim Bakanlığı İzmir Bölgesi Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Özcan, Keşan’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.