Uysal: “İstanbul’da En Hızlı İş Yapan İlçe Olacağız”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükçekmece’de düzenlediği mitingin ardından 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarına ara verm

SİYASET 14.03.2019 07:40:18 3458 0
Uysal: “İstanbul’da En Hızlı İş Yapan İlçe Olacağız”


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, ‘aynı yörenin insanlarıyız’ dediği Konyalılarla, Konya mutfağının en güzel lezzetlerini sunan bir mekânda bir araya geldi. Burada hitap eden Başkan Uysal, “Büyükçekmece için her şeyi yapacağız çünkü her şey eksik. Zaten Büyükçekmecelilerin yüzde 80’ni de Mevlüt Uysal seçilirse hizmet gelecek diyor” dedi.

 

Bugüne Kadar Yapılmayanları Yapacağız

29 Aralık’ta Cumhur İttifakı’nın Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildikten sonra ilçeyi adım adım gezdiğini belirten Başkan Uysal, “Mademki bir yarışa aday olduk kazanacağız. Büyükçekmece’de bugüne kadar yapılmayanları yapacağız. Büyükçekmece’yi İstanbul’un, ülkemizin en güzel yaşanılabilir ilçelerinden birisi yapacağız. Bu konuda iddialıyız” diye konuştu.

 

Başakşehir’de 10 yıl önce belediye başkanı olduğunda, Başakşehir’in İstanbul’un dışında bir ilçe gibi göründüğünü ama yapılan çalışmalarla İstanbul’un en önemli ilçelerinden bir haline getirdiklerini anlatan Uysal, “Bizim Büyükçekmece’de belediyecilik adına yapacağımız hizmetler sadece çok güzel kaldırım, çok güzel yol, çok güzel cadde ve binalardan oluşmayacak. Kendi ülkemizin kültürünü, örfünü, adetini ve milli değerlerimizi koruyan bir ilçe olacak. Bunu inşallah hep beraber başaracağız” dedi.

 

“Büyükçekmece’nin her yerinde bu kadar ciddi hizmet eksiklikleri olduğunu tahmin etmezdim” diyen Başkan Uysal, “Türkoba Mahallesi’ni gezdikten sonra da, ‘İstanbul’da böyle bir mahalle mi var?’ dedim” ifadelerini kullandı. Uysal şöyle devam etti: “Sayın Belediye Başkanımızla Marmara Belediyeler Birliği’nde birlikte çalışıyoruz. Kendisiyle Marmara Belediyeler Birliği’ndeki konuşmalarımız, ikili diyaloglarımız gayet iyiydi. Ben Hasan Bey’i diğer CHP’li belediyelerden daha farklı, hizmette ayrım yapmayan ve hizmet konusunda hassas birisi olarak hayal ederdim. Büyükçekmece’yi gezmeye başladığımda Türkoba Mahallesi’ni görünce, ‘İstanbul’da böyle bir mahalle mi var dedim?’ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak düşündüm ve ‘evet var’ dedim. Orası da Avcılar Yeşilkent. Başka bir yer yoktur herhalde.”

 

 

Mahalleler Arasında Ulaşım Bile Problem
Büyükçekmece’nin önemli problemlerinden birinin de mahalleler arası ulaşım sorunu olduğunu ifade eden Başkan Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şunları bunları yapacağız demeye gerek yok. Her şey yapılmalı. Yani şunları bunları yapacağız demeye gerek yok. Büyükçekmece İstanbul’un coğrafi olarak en güzel ilçesi. Belki de Türkiye’de bu kadar güzel bir ilçe yok. Güzel denilen ilçelerin bile ya gölü vardır ya da sadece denizi. Ama Büyükçekmece’de her ikisi birden var. Bu kadar güzel bir ilçeye hizmetler gelmeyince mahallelerin birbiri ile irtibatı yok. Bir mahallede oturan kişi başka bir mahalleye veya ilçe merkezine gidip gelmeye kalkıştığı zaman Büyükçekmece’nin merkezine mi gider yoksa bir ilçeye mi gider? Herhalde Büyükçekmece’nin merkezine gitmez. Ancak resmi bir işi varsa gider. Mahalleler arasındaki ulaşımı sorununu çözmek zor bir şey değil. Belde belediyeleri kapatıldığında, imar planlarını masa üzerine serip mahallelerin birbiri ile olan irtibatı bir şekilde sağlanması gerekiyordu. Bu konu ile ilgili bir çalışma yapılmamış. Biz Büyükçekmece’yi İstanbul’un en güzel ilçesi yapacağız diyorsak önce kendi içerisinde mahallelerini birbiri ile ve merkezle bağlamamız gerekiyor. Büyükçekmece’de oturan bir kişinin misafiri geldiğinde, ‘gezmek için başka bir yere gitmeye ne gerek var?’ diyebilmeli.”

 

 

Cumhurbaşkanımız İstanbul’u Şaha Kaldırdı
İstanbul’un bir dönem sahipsiz kaldığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanı olması ile şaha kalktığını kaydeden Uysal, “Marmara sahilleri perişandı. Haliç bataklık haline gelmişti. Çünkü İSKİ’nin arıtma kapasitesi ancak yüzde 9’du. Şimdi bu oran yüzde 99’a çıktı. Yüzde 1’lik kısım ise köylerdeki denize ulaşmayan atık sular. İSKİ Yönetim Kurulu Başkanı olarak da konuşuyorum; 10-15 yıl içerisinde İstanbul’un denizleri Ege ve Antalya sahilleri gibi olacak” dedi.

 

 

Büyükçekmece’de 25 Yıllık Hizmet Gecikmesi Var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükçekmece’deki Salı günkü mitingde, ‘Burada 25 yıllık hizmet gecikmesi var’ sözünü hatırlatan Uysal konuşmasını şöyle tamamladı: “Büyükçekmecelilerin yüzde 80’ni Mevlüt Uysal seçilirse hizmet gelecek diyor. Aynı yörenin insanlarıyız. Ben Alanyalı sizler Konyalı. Hemşeri olarak ben oyumu verdim demek de yetmiyor. Herkese Mevlüt Uysal’ı kazandıralım demek gerekiyor. Kazandırmak için herkesten oy istemek gerekiyor. Sizlerden talebimiz bu. Cumhurbaşkanımız Büyükçekmece mitinginde, burada 25 yıllık hizmet gecikmesi olduğunu söyledi. Bizler burada seçildiğimizde Büyükşehirden, bakanlıklardan ve hükümetimizden, ‘bu projeleri hızlı yapmamız gerekiyor’ diyebileceğiz. 31 Mart Yerel Seçimleri’nde sonra halkımız görev verirse İstanbul’da iş yapan en hızlı ilçe olacağız. Bu konuda rahat olun.”

 


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.