WBC Dünya Markasıdır

Adom Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start TV ve Start Türk’te yayımlanan moderatörlüğünü Nezir Karayün’ün yaptığı Nezir Karayün ile Hürbakış programının bugünkü konuğu Türkiye Savate Federasyonu Genel Koordinatör

SPOR 20.09.2021 17:11:17 2286 0
WBC Dünya Markasıdır

Türkiye’de Federasyon Kurmak Devlet Kurmak Gibi

Adom Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start TV ve Start Türk’te yayımlanan moderatörlüğünü Nezir Karayün’ün yaptığı Nezir Karayün ile Hürbakış programının bugünkü konuğu Türkiye Savate Federasyonu Genel Koordinatörü ve WBC Türkiye Başkanı Satılmış Kibaroğlu oldu.

Kibaroğlu, Türkiye’de Federasyon Kurmak Devlet Kurmak Gibi

Nezir Karayün ile Hürbakış programında Savate sporu, WBC ve Türkiye Savate Federasyonu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Türkiye Savate Federasyonu Genel Koordinatörü ve WBC Türkiye Başkanı Satılmış Kibaroğlu; “Türkiye’de federasyon kurmak devlet kurmak gibi bir şey. Savate’de 1999 yılında ilk dosyamızı verdik, yıllarca uğraştık ve hala federasyon kuramadık. Bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığının bir çalışması olması gerekiyor. Bir spor branşının dünya federasyonu, Avrupa federasyonu, beş kıtada konfederasyonu varsa ve seksen ülkede yapılıyorsa buna sahip çıkılmalı, bu alandaki sporcularla ülkenin bayrağı temsil edilmelidir. Biz bunu 1999 yılından beri çocuğumuzun rızkını ve kazandıklarımızı harcayarak, o bayrağı hak ettiği yere her zaman çektik. Savate bir aşktır, öyle olmasaydı bugüne getiremezdik.

Savate Çok Özel Bir Spor

Savate çok özel bir spor, üç yaşındaki çocuktan tutun anne, baba, dede ve engellilerle çalışılabilen bir spor olduğu için çok tercih ediliyor. Dünyanın birçok yarı olimpik sporlarının içinde savate var, köklü bir spor hatta 1924 yılında Paris olimpiyatlarında oynamıştır ve yüz yıl sonra Paris olimpiyatlarında sadece dünya savatesini temsil eden Fransa’nın profesyonel ekibi gelip orada oynayacak, bizde bunun çalışmalarını yapıyoruz. Gururla izleyeceğiz.

Bruce Lee’nin Esinlendiği Spor

Bütün sporlar aslında bir kültür, Wushu sporu Çin kültürü, tekvando sporu Kore kültürü, karate sporu Japon kültürü ve savate sporu da Avrupa kültürüdür. Bruce Lee’nin bile esinlendiği örnek aldığı spordur ve hatta giydiği tulum bile savate tulumudur. Çok eski kökenli bir spordur. Kelime anlamı eski bot demektir, askerlerin askeriyede silahsız kaldığı zaman geliştirdiği tekniklerdir.

WBC Dünya Markasıdır

WBC Dünya Boks Konseyi, 1963 yılında Meksika’da kurulup günümüze kadar gelen dünyanın en prestijli unvan veren kurumudur. Muhammet Ali, Tyson Fury gibi ünlü boksörler buradan kemerlerini almışlardır çünkü WBC unvan kemerini aldığın an bu işte varsın demektir. WBC dünya markasıdır. 2005 yılında aldığı bir kararla Muay Thai bünyesine aldı ve WBCMT oldu. Bu Muay Thai için büyük bir şanstı. WBCMT’da amatör branş var Gençler Dünya Şampiyonası 2022 yılında Kanada Calgary’de yapılacak ve biz ülkemizi gidip orada temsil edeceğiz. Türk bayrağını hak ettiği yere çıkaracağız.

Bayrağımızı Gururla Dalgalandırmak İstiyoruz

Devlet desteği görmüyoruz, artık devletimizin bizi desteklemesini istiyoruz. Bayrağımızı dünyanın her ülkesinde gururla dalgalandırmak istiyoruz. Bize 1999 yılından beri sürekli destek verenler var. Savate Canne Federasyonu Başkanı Hakan Kibaroğlu başta olmak üzere Çankırı Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan, Türker Aygündüz, eş, dost, akraba, veliler ve iş adamı dostlarımızdan destekler alıyoruz. Bizi destekleyen herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.