Sualtında Konfor Ve Güvenlik

Sualtı dalış için gerekli olan tüp, denge yeleği, regülatör, ağırlık kemeri gibi ekipmanların tümünün tek bir hidrodinamik sistem içerisinde toplayan kompakt ve portatif bir dalış seti.

SPOR 22.07.2019 11:02:22 3734 0
Sualtında Konfor Ve Güvenlik

 

                                                              NarmorX: Yeni Nesil Dalış Ekipmanı

Sualtında ihtiyaç duyulan konfor, güvenlik ve ergonomi dinamikleri NarmorX’te buluştu. Yeni nesil dalış ekipmanı olarak karşımıza çıkan NarmorX, sualtı dalış için gerekli olan tüp, denge yeleği, regülatör, ağırlık kemeri gibi ekipmanların tümünün tek bir hidrodinamik sistem içerisinde toplayan kompakt ve portatif bir dalış seti. Kendisi de dalgıç olan endüstriyel tasarımcı Mete Mordağ’ın Innovasub için tasarladığı NarmorX, sualtının renkli dünyasını keşfetmek isteyenlere yepyeni bir deneyim sunuyor.

 

Sualtı bir ülkeyi, bir kültürü keşfetmek gibidir. Binlerce balık türünü ve mercan resiflerini görmek, yeni ülkeleri, yeni insanları tanımaya benzer. Elbette bu farklı dünyayı keşfetmek için özel ürünlere ihtiyaç var. Konfor, güvenlik ve ergonomi dinamiklerini sunan ekipmanlar sualtının olmazsa olmazı. Kendisi de bir dalgıç olan Mordag Design Studio’nun Kurucusu endüstriyel tasarımcı Mete Mordağ sualtı için işlevsel ürünler tasarlıyor. Bunlardan biri de NarmorX. Boğaziçi Sualtı Araştırma Merkezi'nin Innovasub markası için tasarladığı NarmorX, sualtı dünyasının dinamiklerini son üretim ve kontrol teknolojileri üzerinden en iyi şekilde işleyerek dalış dünyasına yepyeni bir yaklaşım sunuyor. Hydrodinamik, kompakt, güvenlik kriterlerine son derece etkin bir cevap olan kompozit gövdesi dalış için gerekli tüm ekipmanları en kompakt şekilde bir araya topluyor. NarmorX, çift tank ve hava yolu sistemine sahip. Dalış esnasında herhangi bir pozisyonda denge yeleğinin şişirilebilmesini sağlayan pnömatik inflator ile donatıldı. Çift tanka bağlı bağımsız güvenlikli çift hava yolu, iki adet ikinci kademe ve yine iki adet manometreye sahip bulunuyor.

 

 

Kompakt ve portatif dalış seti

20 yıllık dalgıç olarak suyun hayatındaki önemini vurgulayan Mete Mordağ şunları söylüyor: “Suyun ve sualtının benim için en önemli ilham kaynağı olduğunu söyleyebilirim. Tekneden suyun üzerini seyrederken veya tek bir dalışta karşılaştığım görüntüler bir yıl boyunca ihtiyacım olan form repertuarını rahatlıkla sağlayabiliyor. NarmorX de bu formun bir ürünü. NarmorX, sualtı dalış için gerekli olan, tüp, denge yeleği, regülatör, ağırlık kemeri gibi ekipmanların tümünün tek bir hidrodinamik sistem içerisinde toplayan kompakt ve portatif bir dalış seti.”

 

NarmorX’te optimal konfigürasyonu, metal tanklara kıyasla yüzde 40 fazla hava sağlayan ve son derece hafif yapısı ile sualtı ve su üstünde üstün bir ergonomi sunan 300bar / 4500psi basınçlı kompozit tankları kullanılıyor. Sistem alüminyum tanklarla da kullanılabiliyor. Dört ayrı renk seçeneği olan ürünün, maksimum ağırlığı 8 kg.

 

Mordag Design “Rasyonel Sanat Stüdyosu” hakkında:

 

2007’de tasarımcı Mete Mordağ tarafından kurulan Mordag Design Studio, müşterilerine konsept tasarımdan ürün geliştirmeye dek endüstriyel tasarım alanında 360 derece destek vermekte ve geniş bir sektör yelpazesinde faaliyet gösteren müşterileri için inovatif, kalıcı ürünler tasarlamaktadır. Sunduğu hizmetin yenilikçi bakış açısı ve mühendislik altyapısı sayesinde bugüne kadar müşterilerine 25’in üstünde patentli ürün ve fikir kazandırmıştır. Teknoloji ürünleri, ev gereçleri, mutfak eşyaları, aksesuar, mobilya, sualtı dalış ekipmanları, kentsel donatılar, yapı ürünlerini içeren oldukça geniş bir sektör yelpazesinde faaliyet gösteren markalar için ürünler tasarlamaktadır. Bu geniş ağın içerisinde altı farklı sektörde ödüllere sahip Mordag Design Studio’nun kaleminden çıkan 100’ü aşkın ürün 20’yi aşkın ülkede kullanıcıları ile buluşmaktadır.

 

Mete Mordağ hakkında:

İstanbul doğumlu Mete Mordağ, 1996’da Alman Lisesi, 2001’de Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü tamamladı. Yaratıcı sanatlara olan tutkusunu ve pozitif bilimlere olan yatkınlığını birleştirme isteği onu Endüstriyel Tasarım dünyasına yönlendirdi. Sydney New South Wales Üniversitesi’nde Endüstriyel Tasarım yüksek lisans eğitimini tamamlayarak 2005’te İstanbul’a döndü. Geniş bir sektör yelpazesi için güzelliğin ve mantığın ortak bir dilde konuştuğu kalıcı ürünler tasarlayan Mordağ, tasarıma yaklaşımını şöyle özetliyor: “Evren estetikteki büyük uzmanlığını kanıtlamıştır, çünkü yaradılışa olan mantıksal yaklaşımı kusursuzdur. Ortaya koyduğu “istisnasız güzelliğin” ardındaki her bir kıvrımın, bağlantının, ölçünün çok net sebepleri vardır. Müziğin, rengin, formun, her birinin doğruya ve güzele yönlendiren bir matematiği vardır. Tasarım kendi özgün alanında bu matematiği öğrenmek ve bunu icra etmekle yükümlüdür. Bu anlamda o, rasyonel sanat olarak tanımladığı bu yaklaşım üzerinden “istisnasız güzelliği” hedeflemektedir.”


Balıkçı Kenan'ı "Sembolük Mühürle" Kandırmaya Çalışıyorlar

BALIKÇI KENAN’A İMAMOĞLU VE ÇALIK’IN BASKILARI BİTMEK BİLMİYOR

Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.