YKKED Beylikdüzü Şubesi İlk Olağanüstü Genel Kurulunu Yaptı

Genel merkezi İzmir’de bulunan Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Beylikdüzü şubesi kuruluş işlemlerini tamamlamasının ardından ilk seçimli olağanüstü genel kurulunu yaparak yönetim, denetleme kurulu üyeleri ile genel merkez delegel

GÜNCEL 30.06.2021 15:02:49 0
YKKED  Beylikdüzü Şubesi İlk Olağanüstü Genel Kurulunu Yaptı

YKKED Beylikdüzü Şubesi İlk Olağanüstü Genel Kurulunu Yaptı

Genel merkezi İzmir’de bulunan Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Beylikdüzü şubesi kuruluş işlemlerini tamamlamasının ardından ilk seçimli olağanüstü genel kurulunu yaparak yönetim, denetleme kurulu üyeleri ile genel merkez delegelerini belirledi.

 

 

Aydınlar Koleji toplantı salonunda sosyal mesafe ve hijyen koşullarda yapılan genel kurulun açılış konuşmasını yapan kurucu yönetim kurulu üyesi Mustafa MADEN, derneğin kısa tanıtımını ve amaçlarını vurgulayarak kuruluş sürecinde kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Mustafa MADEN konuşmasında, “günümüzde toplumun her alanında kirli illegal ilişkilerle dizayn edilen bir yönetim anlayışının hakim kılınmaya çalışıldığı, eğitim öğretimin niteliğinin dibe vurduğu gerçeği, yurtsever, eğitim duyarlısı her T.C. insanına çok ağır sorumluluklar yüklemektedir. Biz bu duygu ve düşüncelerle aydınlık için bir mum yakmak için bu yola koyulduk. Amacımız, her yıl 17 Nisan günü nostalji yapmak değil, yaratıcı ve özgürleştirici eğitim anlayışına denk düşen Köy Enstitüleri eğitim felsefesinin güncellenerek günümüze denk düşen projelerle yarınlara taşımayı, o felsefeyi canlı tutmanın her eğitim duyarlısının temel sorumluluğu olmalıdır”dedi ve  bu anlamda sosyal belediyecilik yaptığını söyleyen tüm yerel yönetimlerin bu anlayışa ve çabalara destek vereceklerine inandıklarını vurguladı.

 

     Genel kurulun divan kuruluna önerilen Cengiz ÖKSÜZ, Mecit DALBUDAK ve Sebahattin ÇILBIR oybirliği ile kabul edildi. Divan başkanı ve İstanbul YKKED Başkanı Cengiz öksüz, eğitimde 4+4+4 modelinin eğitimimizi geriye götürdüğünü, salgın bahane edilerek okullarını en uzun süre kapatan ülkelerden biri olduğumuzu vurgulayarak başladığı konuşmasında “son yıllarda bir kısım tarih yazıcılığına soyunanların Cumhuriyet tarihi ders kitaplarına gerçeğe aykırı eklentiler yaptığını, iktidarın kendine göre tarih yazma peşinde olduğunu ve bu anlayışa karşı olduğumuzu belirterek Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızın önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu olduğunu vurguladı

Cengiz ÖKSÜZ, konuşmasında YKKED ‘in 2001 yılında İzmir’de kurulduğunu, İstanbul’da 3.şube olarak salgın döneminin tüm olumsuzluklarına rağmen Beylikdüzü şubesinin örgütlenerek kuruluşunu tamamladığını belirtip emeği geçen herkese teşekkür etti.

     Genel kurul gündemi öncesi söz almak isteyen şube kurucu başkanı Merdali AK konuşmasında, derneğimizin küresel salgının olağanüstü koşullarında kurulduğunu, eğitimin bir toplumun en önemli dayanağı olduğunu, bu küresel krizde cumhuriyet değerleriyle yetişen sağlık ordusunun salgınla kahramanca savaştığını belirterek sağlık emekçilerini sevgiyle selamladığını belirtti. Eğitim sistemimizin her geçen gün bilimsel ve laik karakterinden koparılarak dinsel bir alana zorlandığını vurgulayan AK , “Köy enstitülerinde yaratıcı, üratken ve etik değerleri yücelten nesillerin yetiştiğini belirtti. Bilimsel ve laik karakterinden uzaklaştırılan eğitim sistemimizi yeniden çağdaş ve bilimsel karakterine dönüştürmek ve karanlığa karşı bir mum yakmak hepimizin görevidir. Bu nedenle derneğimize destek olalım, destek bulalım”dedi.

Merdali AK konuşmasının ardından kuruluş sürecine verdiği emekleri nedeniyle Kurucu yönetim kurulunca teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

     Dernek üyesi eğitimci Muhsin YAZICI, kuruluşa destek veren herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında Köy Enstitülerinin eğitim alanında 1940’lı yıllara damgasını vuran eğitim ve aydınlanma projesi olduğunu, bugün bile UNESCO bünyesinde bütün dünyada kırsal alanda eğitim modeli örneği olarak gösterildiğini vurguladı. YAZICI, “Köy enstitülerinin kısa sürede Anadolu’nun dört bir yanına dağılan aydınlanma merkezleri olduğunu, bu nedenle tutucu çevrelerin dikkatini çekmeye başladığını ve 1946 larda başlayan baskılar sonucu 1954 yılında kapatıldı” dedi.

     Muhsin YAZICI, konuşmasını “günümüzde bizlerin Köy Enstitülerinin aydınlanmacı ve öğrenci merkezli çok yönlü öğretmen yetiştirme anlayışından yola çıkarak eğitim alanında yeni bir yol açacak eğitim felsefesini aktif kılacak eğitim ortamları içi  katkı yapmalıyız” diyerek bitirirken yeni seçilecek yönetime başarı dileklerini bildirdi.

     Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülüp yeni yönetim, denetim kurulu üyeleri ile 2 genel merkez delegeliklerinin seçimi yapıldı.

     Yönetim kurulu asil üyeliklerine üyeliklerine Mustafa MADEN, Murat ERDOĞMUŞ, Zihni AYDIN, Muhsin YAZICI, Mecit DALBUDAK, Yurdanur KIRICI, Ali ÇELİK.

 Yedek üyeliklere Sebahattin ÇILBIR, İsmet ÇELİK, Şahin EROL, Merdali AK, Ziya KAYAPINAR, Ergül AKI, Mustafa Fazıl ÖZTÜRK.

Denetleme Kurulu asil üyeliklerine; Besim CEBECİOĞLU, Namsel USLU, Duran GÜLDEMİR.

Denetleme Kurulu yedek üyeliklerine; Oğuz AKKAŞ, Müzeyyen ORHAN, Belgin YAZICI,

Genel merkez delegeliklerine, Merdali AK ve Şentürk ARIKAN oybirliği ile seçilerek genel kurulun tamamlanmasının ardından divan yönetimince yeni yönetim kuruluna üye desteği talebi yinelenerek yeni yönetime başarı dilekleriyle toplantı kapatıldı.

 

Gençler Geleceğini Bu Buluşmada Konuştu

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Kariyer Günleri kapsamında Beylikdüzü Kaymakamı Bülent Karacan ile İlçe Millî Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, 75. Yıl Cumhuriyet Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ettiler.

Postacı; Amacımız Akademik ve Ahlaki Yönden Güçlü Bireyler

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İlçe Millî Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, Kavaklı Vadi İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Eğitim Ailesi Gazze İçin Galata Köprüsü’nde Tek Yürek Oldu

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER- Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek,

İnsan Odaklı Vizyoner Bir Yıl

HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, geride kalan iki bin yirmi beş yılını değerlendirirken söze net bir duruşla başladı.

Yılbaşında 'pişti' oldular!

Ziynet Kıbrıs'ta, Lopez Las Vegas’ta... Yılbaşında 'pişti' oldular!

Gülben Ergen yeni yılı sahnedeki ritüelle karşıladı

Gülben Ergen yeni yılı İzmir'de sahnedeki ritüelle karşıladı

Türkiye'de bir ilk!

Kurtuluş Kuş'tan “Mest of ArabesQ”: Türkiye'de bir ilk!

40 Suçlu Geri Getirildi

HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası ve ulusal düzeyde aranan suçlulara yönelik yürütülen kararlı çalışmaların önemli bir sonuç verdiğini duyurdu.

Filistin İçin Tek Yürek Yürüyüş

HABER: NEZİR KARAYÜN/ ESENYURT - Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla İstanbul Galata Köprüsü’nde düzenlenen destek yürüyüşüne katıldı.

Vali Sezer İle Edirne Altın Çağını Yaşıyor

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Vali Yunus Sezer liderliğinde 2025 yılına 50 yıllık hizmet sığdıran Edirne; tarımda üretim, sanayide yatırım ve sosyal hizmetlerde devrim yaparak bölgenin parlayan yıldızı haline geldi.

​“Sıcak Yuvam” Projesiyle Engeller Aşılacak

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi iş birliğiyle başlatılan "Sıcak Yuvam" projesiyle, 10 bin engelli hanesindeki sorunlar 6 ay içinde çözülecek.

Postacı; Başarı Tesadüf Değil, Emeğin Sonucudur…

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Yücel Akkaş Ortaokulu, ilçe protokolünün gerçekleştirdiği anlamlı ziyaretle eğitimde birlik ve dayanışmanın güzel bir örneğine sahne oldu.

Sanat Her Yaşa Ulaşıyor

HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - İstanbul Maltepe Belediyesi, çocuklardan yetişkinlere kadar her yaştan vatandaşı kültür ve sanatla buluşturuyor.

Ordulu Sanatçı Aydın Beyoğlu’ndan Anlamlı Ziyaret

Türk Halk Müziğinin sevilen isimlerinden, Ordu’nun yetiştirdiği değerli sanatçı Aydın Beyoğlu, Beylikdüzü Tüm Ordulular Derneği Başkanı Nezir Karayün’ü dernek merkezinde ziyaret etti.

Yeni Yıla Güçlü Hedeflerle Giriyor

HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS- Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2026 yılının gelişi dolayısıyla yayımladığı mesajında, geride bırakılan yılın muhasebesini yaparak yeni yıla dair umut ve hedeflerini paylaştı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.