12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan yeni Valiler Kararnamesi ile 16 ilin valisi değiştirildi. Ayrıca, 12 ilin valisi "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine getirildi. Bu önemli karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.
Valiler Kararnamesi’nde dikkat çeken bir başka gelişme ise 5 kaymakamın vali olarak atanması oldu. Bunlar arasında Bursa Gemlik Kaymakamı Uğur Turan’ın Kırklareli Valiliği görevine getirilmesi dikkat çekti. Bu atamalar, kaymakamlık görevlerinde başarılı olan isimlerin valilik pozisyonlarına yükseltilmesini içeriyor.
Yeni valilerin görev yapacakları iller şu şekilde belirlendi:
Kararname kapsamında 12 ilin valisi "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine atandı. Bu atama, ilgili valilerin müfettişlik görevlerinde tecrübelerini paylaşmalarına olanak sağlayacak. Yeni atanan valilerin, görevlerine en kısa sürede başlamaları bekleniyor.
Haber: Muhammed Mustafa KARAYÜN
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Gazeteci yazar Gündoğdu Yıldırım’ın 13. kitabı raflardaki yerini aldı. Yıldırım, bu kez “Başarının Altın Kuralları” isimli kitabıyla okurlarının karşısına çıktı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürü Malik Ejder Batur, Esenyurt’a önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - TRT İstanbul Radyosu’nda uzun yıllar ses sanatçısı olarak görev yapan ve İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı mezunu olan Türk halk müziği sanatçısı Sami Aksu, siyasete adım attı.
Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, 2025-2026 eğitim öğretim yılıyla ilgili, Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e bilgiler veren Postacı,
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 15 Mayıs 2025’te yapılan Karayolu Taşıma Yönetmeliği değişikliğiyle birlikte moto-kuryeler artık resmi olarak mevzuata dâhil oldu.
Kocaeli Zabıtası'ndan okul kantinlerine sıkı takip
Avrupa Hareketlilik Haftası’na Eskişehir’de AB desteği
Beylikdüzü’nün en çok tercih edilen okullarından biri olan Beylikdüzü Bizimkent İlkokulu, 2025-2026 eğitim öğretim yılına hızlı bir başlangıç yaptı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Türkiye’nin en kalabalık ilçesi Esenyurt, eğitim alanında yakaladığı başarılarla adından söz ettiriyor.
Kader Mahkumları Derneği Genel Başkanı Necdet Yüksel, Adom Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Karayün ile bir araya geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Türkiye'den Almanya'ya giden tırda 1.871 parça tarihi eser, Bulgaristan gümrüğünde yakalandı.
Edirne’nin İpsala ilçesinde bu yıl 24’üncüsü düzenlenen İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı kapsamında yapılan Kel Aliço Anma Yağlı Güreşleri, hem büyük heyecana sahne oldu hem de güreşseverleri tribünlere çekti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.