Tarih: 01.01.0001 00:00 4251

2. Beylikdüzü Yağlı Güreşleri'nin Kaybedeni Yok..!

2. Beylikdüzü Yağlı Güreşleri'nde 300'e yakın pehlivan, Yakuplu Koruluk Alanı'nda hünerlerini sergiledi.

2. Beylikdüzü Yağlı Güreşleri

 

 

2. Beylikdüzü Yağlı Güreşleri'nde 300'e yakın pehlivan, Yakuplu Koruluk Alanı'nda hünerlerini sergiledi.

 

Pehlivanlar, 655 yıllık ata sporu olan Yağlı Güreşlerini Beylikdüzü’ne taşıdı. Beylikdüzü Er Meydanı’na dönüştü. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katkılarıyla düzenlenen, güreş ağasının Ufuk İnan olduğu 2. Beylikdüzü Geleneksel Yağlı Güreşleri yapıldı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yağlı Güreş Festivali'ne yoğun bir katılım gerçekleşti. Dua okunurak başlanan müsabakalarda pehlivaların çektiği peşrevler göz doldururken, güreşseverler heyecanlı anlar yaşadı.

 

“Bu Güreşlerin Kaybedeni Yok”

"Yüzyıllardır süren geleneğin Beylikdüzü’ne gelmesi bizi onurlandırdı, gururlandırdı. Nice başarılar elde etmiş pehlivanlarımızlayız” diyen Başkan İmamoğlu, "Yağlı güreşlerin kaybedeni yoktur.  Irk, dil, din ayrımı yapmaksızın herkesi kucaklamak bizim ecdadımızdan gelen bir sorumluluktur. Burada pehlivanlar güçlü, kuvvetli kollarıyla güreşirken aslında o kolların bizim birlik ve beraberliğimiz için sarıldığını kimse unutmasın. Güreşler önümüzdeki sene de yapılmaya devam edecek. Kırkpınar’ın bir kolu olarak yaptığımız güreşler hepimize hayırlı olsun“ dedi.

Baş Pehlivanlar Kol Bağladı

Birçok il ve ilçeden güreş ağalarının, belediye başkanlarının, siyasi parti ve STK temsilcilerinin, muhtarların, yerel ve ulusal basının katıldığı etkinlikte, kıspetlerini giyen ve yağlanan güreşçiler rakiplerini yenmek için kıyasıya mücadele etti. Baş pehlivanların kol bağladığı ve kalabalık hakem heyetinin bulunduğu güreşler centilmence gerçekleşti.
 

Kategoriler Şöyle...

Başcazgırın manileriyle şenlenen etkinlikte Minik 1, Minik 2, Teşvik 1, Teşvik 2, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük, Deste Orta, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük, Küçük Orta Büyük, Büyük Orta, Baş Altı ve Baş kategorilerinde güreşler yapıldı. Başkan İmamoğlu, etkinliğe katılan güreşseverleri de unutmayıp, herkese yemek ve su ikramlarında bulundu.

Katılım Yoğundu 
 

Organizasyona, İstanbul Vali Yardımcısı Nihat Nalbant, CHP Milletvekili Dursun Çiçek, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eski güreş ağalarından siyasetçi işadamı, Beylikdüzü'nün abisi İskender Duriç, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Recep Kara Birinciliği Kaptırmadı

2. Beylikdüzü Geleneksel Yağlı Güreşleri'nin birincisi başpehlivan Recep Kara olurken, ikincisi ise Şaban Yılmaz oldu 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.