2024 Emekliler Yılı Hüsranla Bitti: Maaşlar Açlık Sınırının Altında
2024 yılı, emekliler için umutlarla başlamıştı. “Emekliler Yılı” olarak ilan edilen bu yılın, yıllardır ekonomik sıkıntılarla boğuşan emeklilere nefes aldırması bekleniyordu. Ancak yıl sonunda açıklanan maaş zamları, bu beklentilerin çok uzağında kaldı. Hükümet tarafından açıklanan %15'lik zam oranı, enflasyonun hızla yükseldiği bir dönemde adeta yok hükmünde kaldı. Bugün Türkiye’de milyonlarca emekli, aldıkları maaşlarla bırakın rahat bir yaşam sürdürmeyi, açlık sınırını dahi geçemiyor.
Açlık sınırı altında bir yaşam mücadelesi veren emekliler, artan hayat pahalılığı ve alım gücündeki ciddi düşüşle, 2024 yılını hüsranla kapattıklarını ifade ediyor. “Torunlarımıza harçlık bile veremez hale geldik” diyen emekliler, marketlerden ve pazarlardan alışveriş yapmanın artık bir lüks haline geldiğini söylüyor. Özellikle temel gıda fiyatlarındaki artış, emeklilerin yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor.
Hükümetin, emekli maaşlarını açlık sınırının üzerine çıkaracak bir düzenleme yapması gerektiğini vurgulayan emekliler, 2024 yılını "açlığa ve çaresizliğe terk edilme yılı" olarak nitelendiriyor. Emekli Memur Sen ve diğer sivil toplum kuruluşları da zam oranlarının yetersiz olduğunu belirterek, yetkililere çağrıda bulunmaya devam ediyor. Emekli vatandaşlar, “Bu maaşlarla nasıl geçinelim? Torunlarımızın yüzüne bakamıyoruz” diyerek, zam oranlarının yeniden değerlendirilmesini talep ediyor.
Haber: Ercan KUTLU

İstanbul Maltepe’de kültür sanat etkinlikleri devam ediyor
AK Parti Esenyurt İlçe Başkan Yardımcısı ve STK Birim Başkanı Mustafa Gevrek, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gevrek, 2026 yılının birlik, kardeşlik ve manevi değerlerin daha da güçlendiği bir yıl olması temenni etti.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’daki Hz. Ali Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından yaptığı açıklamalarda hem Türkiye’nin yeni yıla güçlü bir şekilde girdiğini vurguladı.
HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklanan siyasi parti üye sayılarını değerlendirdi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nün kamera çalışmalarıyla Karaağaç Mahallesi’nde yol kenarına hafriyat döken sürücü suçüstü yakalandı. Toplam 63.592 TL idari para cezası uygulandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan Türkmen Köyü’nde 52 mahalle ve köy muhtarı ile vatandaşlarla bir araya gelerek devam eden ve planlanan yatırımları değerlendirdi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZ - Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Av. Önder Serkan Çebi, yılın son gününde ilçeyi adım adım dolaşarak kamu kurumları, belediye çalışanları ve esnafla bir araya geldi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT- Esenyurt Belediye Tiyatrosu, 2025 tiyatro sezonunda sergilediği performansla büyük bir başarıya imza attı.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı İncekum Mahallesi’nde yapılan yol ve kavşak düzenlemesi, bölgedeki esnafı zor durumda bıraktı.
2025’in en çok aranan oyuncuları ve yapımları belli oldu
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Araştırmacı Yazar Ersin Şenerler, yılın son gününde Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.