20 Bin Öğretmen Ataması İçin Tercih Süreci Başladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması için tercih sürecinin 20 Kasım saat 16.00’da sona ereceğini duyurdu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 20 bin öğretmen ataması için tercih sürecinin başladığını bildirdi.
TERCİH SÜRECİ 20 KASIM’DA SONA ERECEK
Bakan Tekin, öğretmen adaylarının tercih süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Kesinleşen puanlara göre oluşan sıralamalar, öğretmen adaylarımızın tercih ekranında yer alacaktır. Tercih başvuru süreci 20 Kasım saat 16.00’da sona erecektir. Öğretmen adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.”
ATAMA TAKVİMİ VE SÜREÇ DETAYLARI
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin öğretmen ataması için sürecin nasıl ilerleyeceğine dair bilgilendirmeler yaptı.
Sıralama Bilgileri: Adayların kesinleşen puanlarına göre sıralamaları, e-Devlet sistemi üzerinden tercih ekranında görülebilecek.
Başvuru Süreci: Tercih işlemleri online olarak yapılacak ve 20 Kasım saat 16.00’da tamamlanacak.
Atama Sonuçları: Atama sonuçlarının, tercih sürecinin ardından kısa süre içinde açıklanması bekleniyor.
ATANAN ÖĞRETMENLERİN GÖREV YERLERİ
20 bin öğretmen, atamalarının ardından Türkiye’nin dört bir yanındaki okullarda görevlendirilecek. MEB’in açıklamasına göre, atamalarda öncelikli olarak öğretmen ihtiyacının fazla olduğu bölgeler dikkate alınacak.
BAŞVURU YAPMAK İSTEYENLER İÇİN UYARILAR
Bakanlık, tercih sürecinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında da bilgilendirme yaptı:
- Tercihlerin dikkatlice yapılması,
- Belirtilen tarihlere riayet edilmesi,
- E-Devlet sistemi üzerinden yapılacak işlemlerde bilgi güvenliğine önem verilmesi.
20 bin öğretmen atamasıyla ilgili tüm detaylar MEB’in resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.
Haber: Nezir Karayün
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İstanbul Çekmeköy’de öğrencisi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden öğretmen Fatma Nur Çelik için taziye ziyareti.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Büyükşehir İlkokulu Müdürü Cevat Ağırbaş’ı ziyaret etti.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Necmettin Sarıkaya’yı ziyaret etti.
Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü İl Dernekler Federasyonu Başkanı, Euro Moda ve Prenses Bijuteri Yönetim Kurulu Başkanı, siyasetçi iş insanı Halil İbrahim Türkgenç, geleneksel iftar programında dostlarını ağırladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Bağlamasıyla yirmi yıldır sahnelerin yükünü taşıyan Bülent Genç, ilk tekli çalışması Oy Nazlım ile kendi hikâyesini anlatıyor. Güçlü yorumu ile tanınan Xecê Herdem’in eşliği, esere derin bir duygu katıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin günlük yaşamda daha bağımsız, daha güçlü ve daha özgüvenli bireyler olmalarını desteklemek amacıyla hazırlanan Yaşam Becerileri
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla acı bir haberi kamuoyuyla paylaştı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu Müdürü Edip Han, okul öğretmeni Nurşen Turan İnan’ın ve öğrencilerine teşekkür etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı bilimsel çalışmaları ve girişimci düşünceyi destekliyoruz.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Girişimciliğin yalnızca ticaret değil, hayatın her alanında çözüm üretme ve yenilik geliştirme becerisi olduğuna dikkat çekildi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Beylikdüzü’nde yapılan hizmetleri yerinde gördü.
HABER / NEZİR KARAYÜN - 2025 yılında gelir elde eden milyonlarca mükellef için yıllık gelir vergisi beyannamesi dönemi başlıyor. Beyanlar mart ayı boyunca elektronik ortamda verilecek, vergiler iki taksitte ödenecek.
HABER: NEZİR KARAYÜN - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Teşkilat Başkanı Musa Ertugan tarafından Antalya’da düzenlenen iftar programı öncesinde Türkiye gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.