29 Ekim’e Özel Vex Robotıcs Turnuvası
Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak düzenlenen Uluslararası VEX Robotics İstanbul Turnuvası’na ev sahipliği yaptı. İki gün süren turnuvada, ortaokul ve lise kategorilerinde 90 robot takımı, toplam 700 öğrenci kıyasıya rekabet etti.
10 FARKLI İLDEN 700 ÖĞRENCİ KATILDI
Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün organize ettiği turnuvaya; İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Manisa, Samsun, Tekirdağ ve Yalova gibi illerden öğrenciler katıldı. Turnuva, robot teknolojileri, yazılım ve mühendislik alanında yeteneklerini sergilemek isteyen gençler için büyük bir fırsat sundu.
“VEX ROBOTICS TURNUVALARINA ÖNCÜ OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”
Turnuvaya katılan tüm takımları tebrik eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen Uluslararası VEX Robotics İstanbul Turnuvası’na ev sahipliği yapmaktan ve bu alanda öncü olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bilgi Evlerimizde, Çocuk Üniversitemizde ve Gençlik Merkezimizde verdiğimiz eğitimlerle, yazılım ve tasarım alanında daha da ileri gitmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimiz uluslararası yarışmalara katılma ve yurtdışında eğitim görme fırsatlarına sahip oluyorlar” dedi.
90 ROBOT TAKIMINDAN 700 ÖĞRENCİ KAZANMAK İÇİN YARIŞTI
Turnuvaya katılan 700 öğrenci, mühendislik, yazılım ve tasarım becerilerini sergiledi. Küçükçekmece ilçesinden katılan Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evi ve Çocuk Üniversitesi ile Halkalı Gençlik Merkezi takımları da turnuvada yer aldı. Bilgi Evi ve Çocuk Üniversitesi takımı, rakiplerini eleyerek Robot Becerileri kategorisinde üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları, Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sedat Gazi tarafından takdim edildi.
Haber: Ahmet Karayün
Küçükçekmece Belediyesi, VEX Robotics Turnuvası, Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, robot yarışması, mühendislik, yazılım, tasarım, Kemal Çebi, Bilgi Evi, Çocuk Üniversitesi, Halkalı Gençlik Merkezi, robot becerileri, ödül töreni, Sedat Gazi, Haber, Ahmet Karayün,
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye genelinde binlerce okulun kahrını çeken, sabahın seherinde kapıları açıp sınıfları pırıl pırıl yapan o gizli kahramanların bugünlerde uykusu kaçıyor.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece’nin sosyal ve kültürel dokusunu güçlendirmek, ilçeye daha parlak bir gelecek inşa etmek amacıyla sivil toplum kuruluşları dev bir buluşmaya imza attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi olarak Ramazan ayında komşularımızın sağlığını korumayı çok önemsiyoruz. Bu mübarek ayda beslenme düzeni değişiyor, uzun süre aç ve susuz kalıyoruz.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bağcılar Belediyesi, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın manevi iklimini tüm ilçeye yaymak için hazırlıklarını tamamladı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçe halkının toprakla olan bağını kuvvetlendirmek ve komşuluk hukukunu canlandırmak adına hayata geçirilen Hobi Bahçeleri’nde 7. dönem kura heyecanı yaşandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'de Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii, restorasyonun ardından arafe günü ikindi namazıyla yeniden ibadete açıldı; vatandaşlar hasretle camiye akın etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar olarak Ramazan ayı öncesinde temel gıda ürünlerindeki fiyat hareketlerini yakından inceledik.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Manisa Vakfı Başkanı Ercan Oğuz, Başkan Vekili Önder Güzelarslan ve beraberindeki vakıf yöneticileri, Esenyurt’ta görev yapan Manisalı Fatih Çobanoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Beylikdüzü Ahmet Beyaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatma Kanmaz’ı makamında ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Marmara Nakliyecileri Derneği yönetim kurulu üyeleri ve başkan yardımcıları, sektörün geleceğine yön verecek önemli bir toplantıda bir araya geldi.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Beylikdüzü Ahmet Beyaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatma Kanmaz’ı makamında ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Dergisi’nin şubat sayısı bağımlılıkla mücadele konusuna ayrıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla ilçe genelinde düzenlediği etkinliklerle vatandaşlara sevgi dolu anlar yaşattı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.