29 Ekim’e Özel Vex Robotıcs Turnuvası
Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak düzenlenen Uluslararası VEX Robotics İstanbul Turnuvası’na ev sahipliği yaptı. İki gün süren turnuvada, ortaokul ve lise kategorilerinde 90 robot takımı, toplam 700 öğrenci kıyasıya rekabet etti.
10 FARKLI İLDEN 700 ÖĞRENCİ KATILDI
Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün organize ettiği turnuvaya; İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Manisa, Samsun, Tekirdağ ve Yalova gibi illerden öğrenciler katıldı. Turnuva, robot teknolojileri, yazılım ve mühendislik alanında yeteneklerini sergilemek isteyen gençler için büyük bir fırsat sundu.
“VEX ROBOTICS TURNUVALARINA ÖNCÜ OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”
Turnuvaya katılan tüm takımları tebrik eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen Uluslararası VEX Robotics İstanbul Turnuvası’na ev sahipliği yapmaktan ve bu alanda öncü olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bilgi Evlerimizde, Çocuk Üniversitemizde ve Gençlik Merkezimizde verdiğimiz eğitimlerle, yazılım ve tasarım alanında daha da ileri gitmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimiz uluslararası yarışmalara katılma ve yurtdışında eğitim görme fırsatlarına sahip oluyorlar” dedi.
90 ROBOT TAKIMINDAN 700 ÖĞRENCİ KAZANMAK İÇİN YARIŞTI
Turnuvaya katılan 700 öğrenci, mühendislik, yazılım ve tasarım becerilerini sergiledi. Küçükçekmece ilçesinden katılan Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evi ve Çocuk Üniversitesi ile Halkalı Gençlik Merkezi takımları da turnuvada yer aldı. Bilgi Evi ve Çocuk Üniversitesi takımı, rakiplerini eleyerek Robot Becerileri kategorisinde üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları, Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sedat Gazi tarafından takdim edildi.
Haber: Ahmet Karayün
Küçükçekmece Belediyesi, VEX Robotics Turnuvası, Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, robot yarışması, mühendislik, yazılım, tasarım, Kemal Çebi, Bilgi Evi, Çocuk Üniversitesi, Halkalı Gençlik Merkezi, robot becerileri, ödül töreni, Sedat Gazi, Haber, Ahmet Karayün,
Bakan Uraloğlu Alanya’da gazetecilerle buluşacak, Gazipaşa Marina’yı açacak
Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı’nda hamsi fiyatları adeta dibe vurdu. Hamsinin kilogramı 60 liradan, 4 kilosu ise 200 liradan satılmaya başlandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, son bir yılda gerçekleştirdiği yatırımlarla ilçeye adeta yeni bir kimlik kazandırdı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin çatısında renkli görüntüler oluştu. Genel Merkez binasının terasında yetiştirilen safranlar hasat edildi.
AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanının görevden alınmasının ardından ilçede yeni ilçe başkanının kim olacağı merak konusu haline geldi. Parti kulislerinde ise dikkat çeken bir isim öne çıkıyor.
Büyükçekmece Genç Girişimci İş Adamları Derneği (BÜYGİAD) Başkanı İlhan Yıldız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Son günlerde balık tezgahlarında hareketlilik arttı. Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı’nda hamsinin kilosu 89 liraya, 4 kilosu ise 300 liraya kadar düştü.
Büyükçekmece İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa Şenol Saygılı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında,
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyet’in Türk milletinin en büyük ortak değeri ve bağımsızlığın sembolü olduğunu vurguladı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükçekmece İlçe Başkanı Nesri Hacı, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında,
MHP Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Grup Başkan Vekili Mehmet Tuvalak, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda,
Marmara Nakliyecileri Derneği Başkanı Halil Kanat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.