29 Ekim’e Özel Vex Robotıcs Turnuvası
Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak düzenlenen Uluslararası VEX Robotics İstanbul Turnuvası’na ev sahipliği yaptı. İki gün süren turnuvada, ortaokul ve lise kategorilerinde 90 robot takımı, toplam 700 öğrenci kıyasıya rekabet etti.
10 FARKLI İLDEN 700 ÖĞRENCİ KATILDI
Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün organize ettiği turnuvaya; İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Manisa, Samsun, Tekirdağ ve Yalova gibi illerden öğrenciler katıldı. Turnuva, robot teknolojileri, yazılım ve mühendislik alanında yeteneklerini sergilemek isteyen gençler için büyük bir fırsat sundu.
“VEX ROBOTICS TURNUVALARINA ÖNCÜ OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”
Turnuvaya katılan tüm takımları tebrik eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen Uluslararası VEX Robotics İstanbul Turnuvası’na ev sahipliği yapmaktan ve bu alanda öncü olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bilgi Evlerimizde, Çocuk Üniversitemizde ve Gençlik Merkezimizde verdiğimiz eğitimlerle, yazılım ve tasarım alanında daha da ileri gitmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimiz uluslararası yarışmalara katılma ve yurtdışında eğitim görme fırsatlarına sahip oluyorlar” dedi.
90 ROBOT TAKIMINDAN 700 ÖĞRENCİ KAZANMAK İÇİN YARIŞTI
Turnuvaya katılan 700 öğrenci, mühendislik, yazılım ve tasarım becerilerini sergiledi. Küçükçekmece ilçesinden katılan Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evi ve Çocuk Üniversitesi ile Halkalı Gençlik Merkezi takımları da turnuvada yer aldı. Bilgi Evi ve Çocuk Üniversitesi takımı, rakiplerini eleyerek Robot Becerileri kategorisinde üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları, Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sedat Gazi tarafından takdim edildi.
Haber: Ahmet Karayün
Küçükçekmece Belediyesi, VEX Robotics Turnuvası, Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, robot yarışması, mühendislik, yazılım, tasarım, Kemal Çebi, Bilgi Evi, Çocuk Üniversitesi, Halkalı Gençlik Merkezi, robot becerileri, ödül töreni, Sedat Gazi, Haber, Ahmet Karayün,
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Yeşilay Beylikdüzü Şubesi, toplumda sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla önemli bir etkinlik için hazırlık yapıyordu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan Mahmutköy’deki orman yangını bölgesine giderek ekiplerden bilgi aldı. Yaralıları ziyaret etti.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne İl Jandarma Komutanlığı, okul öncesi öğrencilerini ağırlayarak teşkilatın tanıtımını yaptı; minikler araçları ve köpek timlerini ilgiyle izledi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Edirne'de düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. LGS sonuçlarının yarın açıklanacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan’da bir çocuk, ailesi tarafından evden kovulduğunu ifade ederek yurda yerleşme talebinde bulundu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, kuraklık nedeniyle tarımsal sulamada kademeli kesinti uygulanacağını ve Meriç Nehri’ne santralden su salındığını açıkladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'nin Karaağaç Mahallesi’nde, bir kafeye girmek isterken köpek saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenerek başpehlivan oldu ve altın kemeri kazandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Ufuk Özünlü, 665. Kırkpınar ağalık ihalesini 40 milyon 664 bin 665 TL ile kazandı. 122 koçu ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırkpınar'ı 664 yıllık kültürel köprü ve Türk kimliğinin önemli bir değeri olarak vurguladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen suç örgütü soruşturması kapsamında üç büyükşehir belediye başkanı gözaltına alındı.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Sınav merkezli eğitim sistemine eleştirel bakış: Prof. Dr. Osman Çakmak ile yaptığımız bu özel söyleşide, Türkiye'nin eğitim vizyonuna dair çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri yer alıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Avcılar’da AK Parti İlçe Başkanı Av. Gürkan Aksoy, ilçe teşkilatıyla birlikte yerel basın mensuplarını kahvaltılı toplantıda ağırladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.