Türk Kızılay, deprem bölgesinde ekonomik canlanmaya destek olmak için başlattığı Esnaf Destek Programı’nın ikinci fazı kapsamında 3 bin 544 işletme sahibine 97.8 milyon liralık ödeme yaptı.
ANKARA (İGFA) - Türk Kızılay, Kahramanmaraş depremlerinin ardından hayata geçirdiği Esnaf Destek Programı’nın ikinci aşamasını tamamladı.
Depremden en çok etkilenen bölgelerdeki esnafın yaralarını sarmak ve yerel ekonomiyi canlandırmak amacıyla yapılan bu destekle, toplamda 3 bin 544 işletme sahibine ikinci ödeme dilimi olan 97 milyon 865 bin TL ödeme gerçekleştirildi. Böylece, program kapsamında 2024 yılında yapılan toplam ödeme miktarı 196 milyon 765 bin TL’ye ulaştı.
Adıyaman’da 550, Gaziantep 215, Hatay’da 1478, Kahramanmaraş’ta 583, Malatya’da 562, Osmaniye’de 156 olmak üzere Esnaf Destek Programı’nın ikinci fazından yararlanan toplam 3 bin 544 işletme sahibi, tesisatçılıktan pastaneciliğe, kuaförlükten terziliğe farklı iş kollarında faaliyet gösteriyor.
Kızılay, deprem bölgesindeki illerde ekonomik faaliyetlerin yeniden başlamasına destek olmak için başlattığı Esnaf Destek Programı’yla işletme sahiplerinin ekipman, ham madde ve diğer malzemeleri temin ederek yeniden ayağa kalkmasına katkıda bulunuyor. Program, özellikle engelliler, kadınlar ve yaşlılar gibi hassas gruplara öncelik vererek, toplumun her kesiminin ekonomik iyileşme sürecine dahil olmasını amaçlıyor.

Esnaf Destek Programı'nın temel uygunluk kriterleri arasında, işletmenin depremden doğrudan etkilenmiş olması, işletme sahibinin tekrar faaliyet gösterebilecek kapasitede olması, mikro veya küçük ölçekli bir işletme olarak sınıflandırılması ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na kayıtlı olması yer alıyor. Programın ikinci fazı kapsamında bu şartları sağlayan tüm esnafa ilk ödemeler geçtiğimiz Haziran ayında yapıldıktan sonra, gerekli belgeleri ibraz eden esnafa planlanan ikinci ödemeler gerçekleştirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Dergisi’nin şubat sayısı bağımlılıkla mücadele konusuna ayrıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla ilçe genelinde düzenlediği etkinliklerle vatandaşlara sevgi dolu anlar yaşattı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Valisi Yunus Sezer, Selimiye Meydanı’nda kurulan Ramazan Sokağı’nın Ramazan boyunca kültürel ve manevi etkinliklere ev sahipliği yapacağını açıkladı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de sağanak ve fırtına etkili oldu. Selimiye Camii yakınlarında devrilen ağaç, park halindeki bir aracın üzerine düştü. Olayda yaralanan olmazken araçta maddi hasar meydana geldi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER- Kartal’da sporun ve aile bağlarının güçlendiği anlamlı bir etkinliğe imza atıldı.
Beylikdüzü Belediyesi, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak için afet farkındalık eğitimlerini ilçe genelinde yaygınlaştırarak sürdürüyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Esenyurt Belediyesi, iş arayan engelli vatandaşları işverenlerle buluşturmak için önemli bir adım attı.
HABER/ M. MUSTAFA KARAYÜN / ESENLER - Esenler Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Sabri Ugan Esenler Sokak Ligi finali büyük bir coşkuya sahne oldu.
HABER / AHMET KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - İstanbul’da balık tezgahları bu sezon adeta bereketle doldu.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya’da turizm tesislerine yönelik yangın güvenliği uygulamaları, sektör temsilcileri ve kamuoyunda geniş tartışmalara yol açtı.
ABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya’nın Oba Mahallesi’nde bulunan bir ortaokulda yaşandığı iddia edilen olay ilçede geniş yankı uyandırdı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Günü kapsamında kadın girişimcileri ağırladı.
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - Dünyaca ünlü yazar, Nobel Barış Ödülü adayı ve barış aktivisti Akif Manaf, küresel barışa sunduğu katkılar nedeniyle yeni bir ödüle daha layık görüldü.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.