BALIK TEZGAHLARINDA RAMAZAN BEREKETİ YAŞANIYOR
3 KİLO SARDALYA YADA İSTAVRİT ALANA BİR KİLOSU BEDAVA
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte balık tezgahlarında adeta bereket yaşanıyor. Ramazan ayının bolluk ve bereket getirdiğini belirten yarım asırlık balıkçı Balıkçı Kenan Balcı vatandaşlara haftada en az iki kez balık yemelerini önerdi. Vatandaşları Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı’na davet etti
RAMAZAN GELDİ TEZGAHLAR BALIKLA DOLDU
Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı balık tezgahları hem bollaştı hemde ucuzladı. Havalarının güzel olması nedeniyle balıkçıların dolu ağlarla geri döndüğünü belirten Balcı, “Karadeniz ve Marmara’nın suyu adeta balık oldu. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tezgahlarımız şenlendi. Şu anda istavritten, hamsiye, sardalyadan, kalkana bir çok balık çeşidi mevcut. Vatandaşlarımıza özellikle şu önerim var; 13-14 saat oruç tutuyoruz. Haftada iki, üç kez balık tüketelim. Hem sindirimi kolay. Hemde besin değeri yüksek. Bir gün tava yapıyorsak, diğer günde fırında yapalım. Ama bol bol balık tüketelim” diye konuştu.
BALIK FİYATLARI DİBE İNDİ
Yaşanan balık bolluğunun fiyatlarada yansıdığını belirten usta balıkçı Balcı, “Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı’ndayız. Burası Beylikdüzü’nün merkezi. Balık fiyatları dibe inmiş vaziyette. Sardalya ve istavritin kilosu 100 lira. 3 kilo 200 lira. Yani 3 kilo alırsanız 1 kilo bedavaya geliyor. Yine lüferin dedesi dediğimiz kofana balığının kilosu 550 liraya kadar düştü. Denizlerin vazgeçilmesi kalkan balığı ise 2 bin liradan şimdi 750 liraya kadar düştü. Şuanda fiyatlar çok uygun. Tezgahlarda bol bol balık var. Sağlık için herkesi balık yemeye davet ediyorum” dedi.
BALIKLARIN VE DENİZLERİN KIYMETİNİ BİLELİM
Çok önemli bir coğrafyada yaşıyoruz. Etrafımız denizlerle çevrili diyen Balcı: ‘Denizlerimiz bizlere sunulan en önemli maden. Madenlerin tam ortasında yaşıyoruz. Denizler bize çeşit çeşit, milyonlarca balık veriyor. İçinde hiç bir şekilde katkı maddesi yok. Anne sütünden sonra yıpranan dokularımızı onaran tek besin kaynağı balık. Karadeniz, Marmara Denizi’nin suyu balık olsaydı şimdiye kadar tükenirdi. Asırlardır denizlerde balık tutuluyor yinede bitmiyor. Milyonlarca vatandaşa balık verdik ama yinede balıklar bitmedi. Bizler denizlerimizi evimiz gibi temiz tutmalıyız. Bu güzel nimetlerden gelecek nesillerde faydalansın diye denizlerimize önem gösterelim” şeklinde konuştu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Edirne'de düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. LGS sonuçlarının yarın açıklanacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan’da bir çocuk, ailesi tarafından evden kovulduğunu ifade ederek yurda yerleşme talebinde bulundu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, kuraklık nedeniyle tarımsal sulamada kademeli kesinti uygulanacağını ve Meriç Nehri’ne santralden su salındığını açıkladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'nin Karaağaç Mahallesi’nde, bir kafeye girmek isterken köpek saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenerek başpehlivan oldu ve altın kemeri kazandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Ufuk Özünlü, 665. Kırkpınar ağalık ihalesini 40 milyon 664 bin 665 TL ile kazandı. 122 koçu ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırkpınar'ı 664 yıllık kültürel köprü ve Türk kimliğinin önemli bir değeri olarak vurguladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen suç örgütü soruşturması kapsamında üç büyükşehir belediye başkanı gözaltına alındı.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Sınav merkezli eğitim sistemine eleştirel bakış: Prof. Dr. Osman Çakmak ile yaptığımız bu özel söyleşide, Türkiye'nin eğitim vizyonuna dair çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri yer alıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Avcılar’da AK Parti İlçe Başkanı Av. Gürkan Aksoy, ilçe teşkilatıyla birlikte yerel basın mensuplarını kahvaltılı toplantıda ağırladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan'da, üst komşusunun tıkanan balkon giderini açmak için döktüğü lavabo açıcı, alt katta balkonda oynayan bir çocuğun üzerine sıçrayarak yaralanmasına neden oldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İmam-Hatip ve aynı zamanda Beylikdüzü Özkan Acar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Demirtaş'ın taziye mesajı.
NEZİR KARAYÜN / ÖZEL HABER / ADOM AJANS – Türkiye’nin dört bir yanında eğitim, ibadet ve kültür alanında sayısız hayır eserine imza atan, sadece iş dünyasında değil gönüllerde de taht kuran Hayırsever İş İnsanı Yaşar Acar,
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.