Yalçın Karatepe ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP-Kabine görüşmeleri arasındaki en uzun görüşme oldu. Görüşme, 4 saat 15 dakika sürdü. CHP heyetinin görüşmeden "Kırmızı dosya" ile ayrılması dikkat çekti.
CHP'nin Hazine ve Maliyeden sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe ile Bakan Mehmet Şimşek'in görüşmesi, 4 saat 15 dakikanın ardından sona erdi. Şimşek, Karatepe'yi kapıda uğurladı.
ŞİMŞEK, KAPIDA KARŞILAYIP KAPIDA UĞURLADI
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ile CHP'nin Hazine ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Başkan Yardımcısı Karatepe bir araya geldi. Karatepe'yi bakanlığa girişinde Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya ile Bakan Şimşek kapıda karşıladı.Bakan Şimşek ve Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya karşıladı. Uzun süre devam eden görüşmede Karatepe'nin, temmuzdan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması talebini dile getirmesi bekleniyordu.
GÖRÜŞMEDE KIRMIZI DOSYA DİKKAT ÇEKTİ
Görüşme 14.15 civarında sona erdi. Söz konusu zirve, CHP-kabine görüşmeleri arasındaki en uzun görüşme oldu. Heyet, görüşmeden "Kırmızı bir dosya" ile ayrılırken Karatepe, görüşmenin ayrıntılarını CHP Genel Merkezi'nde düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacak.
GÖRÜŞMEDE ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞI KONUSU
Asgari ücrete temmuzda zam yapılması görüşmenin en önemli gündemlerinden oldu. Emekliler için de enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması önerisi masada yer aldı.
Gölge Bakan Yalçın Karatepe zam için nasıl kaynak bulunacağının formülünü Bakan Şimşek'e anlattı.
Karatepe, hâlihazırda hükümetin çalıştığı vergi reformu paketi için önerilerin yer aldığı bir rapor da hazırladı. Karatepe ayrıca acil önlem alınması gereken konular olarak nitelendirdiği başlıkları da Hazine ve Maliye Bakanı'na sundu.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'nin Keşan İlçesi'nde üç ev arkadaşı, marketten aldıkları kıymayı tükettikten sonra karın ağrısı yaşadı. Olay polise intikal etti.
HABER / ABDÜLHAMİT DEMİR - Bahçekent’teki Abdülhamid Han Ortaokulu hakkında velilerden art arda şikâyetler geliyor. İddiaların kamuoyunda soru işaretleri yaratması üzerine yetkililerden açıklama bekleniyor.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de hakkında 41 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, polisten kaçamayacağını anlayınca intihara kalkıştı; ekipler firariyi ve onu saklayan şahsı gözaltına aldı.
HABER - ERCAN KUTLU / Niğtaş A.Ş.’ye yöneltilen çevre iddiaları, devlet kurumlarının mühürlü analiz raporlarıyla geçersiz kaldı. Üretim süreçleri çevre dostu olduğunu yeniden kanıtladı.
Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı ve Alanya Medya Televizyon A.Ş. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Meral Çetiner, Mega TV ekibiyle birlikte Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Cem Özcan’ı ziyaret
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu’nda öğrenciler arasında saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen geniş kapsamlı bir “Akran Nezaketi” çalışması uygulandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de genç avukat, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında mesai saatleri içinde 2. kattan düşerek yaşamını yitirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Son günlerde sosyal medyada yayılan kimlik kartı, ehliyet ve pasaport ücretlerine yüzde yüz zam yapılacağı,
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, özel çocukları ağırladı.
Alanya Servis Esnafları Kooperatifi Başkanı Hasan Lök, Mega TV aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olma kararı aldı. Lök, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde iki öğrenciye servis bursu sağlanacağını duyurdu.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - CHP 39. Büyük Kurultayı sonrası ortaya çıkan bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antalya için hazırladığı anahtar listede dikkat çeken üç isim öne çıktı:
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İzmir’in Kınık ilçesinde, Kınık Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen anlamlı bir ziyaretle şehit Halil Balye’nin ailesi, Cumalı Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret edildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi ( RAM) Müdürü Hayrullah Can, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.