"47 İLDE DEAŞ’A DARBE"
"İKİ HAFTALIK OPERASYONLARDA 298 ŞÜPHELİ YAKALANDI"
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde terörle mücadele kapsamında kararlılıkla sürdürülen operasyonlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Son iki hafta içinde, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin 47 ilde gerçekleştirdiği geniş çaplı operasyonlarda, terör örgütü DEAŞ’a yönelik önemli bir darbe vuruldu. Toplamda 298 kişi gözaltına alındı.
"OPERASYONLAR DEVLETİN TÜM GÜCÜYLE KOORDİNELİ YÜRÜTÜLDÜ"
Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları’nın talimatıyla, Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Başkanlıkları ile Jandarma Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nın ortak çalışmasıyla düzenlendi. Bakan Yerlikaya, bu iş birliği sayesinde örgüte ciddi zarar verildiğini belirtti.
"159 ŞÜPHELİ FİNANS KAYNAĞI OLARAK TESPİT EDİLDİ"
Yapılan çalışmalarda, DEAŞ içinde aktif olarak faaliyet gösteren ve örgüte finans sağladığı belirlenen 159 şüpheli yakalandı. Özellikle para transferi, lojistik destek ve eleman temini gibi konularda faaliyette bulundukları değerlendirilen bu kişilerin bağlantıları mercek altına alındı.
"JANDARMA OPERASYONLARINDA 139 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"
Jandarma ekiplerinin ayrı ayrı yürüttüğü operasyonlarda ise 139 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, örgütsel doküman ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
"YERLİKAYA’DAN MÜCADELE MESAJI"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıkları, MİT, valilikler, emniyet ve jandarma birimlerini tebrik etti. Yerlikaya, "Teröre karşı birlik, beraberlik ve dayanışma en büyük gücümüzdür. Halkımızın huzur ve güvenliği için operasyonlarımıza kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - YAK Trakya Bölge Toplantısı Edirne’de yapıldı. Gönüllü ekiplerin eğitimi, koordinasyon ve yeni projeler masaya yatırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde terörle mücadele kapsamında kararlılıkla sürdürülen operasyonlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Enez Limanı’na demirleyen TCG Akçakoca gemisi, vatandaşların ve gazilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.
Esenyurt Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında engelli bireylerin istihdamını desteklemeye devam ediyor.
Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Esenler Gençlik Günleri, 16-19 Mayıs tarihleri arasında dopdolu bir programla gençleri karşılıyor.
Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde hizmet veren ‘Bi’Mola Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışının birinci yıl dönümü, düzenlenen Bahar Şenliği ile kutlandı.
"KOCAELİ’DE 19 MAYIS COŞKUSU SOKAKLARA TAŞTI"
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl Şırnak’taki Gabar Dağı’nda özel bir kutlamayla anıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Malta’da Türkiye Cumhuriyeti’nin büyükelçisi olarak görev yapan Erdeniz Şen’in yaşamını yitirdiği açıklandı.
Silivri İlçe Millî Eğitim Müdürü olarak görev yapan İbrahim Hakkı DAMAT, milletimizin bağımsızlık yolunda attığı ilk adımın 106. yıl dönümünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamanın gururunu yaşıyorum.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Milyonlarca memur ve emekli, Temmuz ayında maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS- İstanbul'da eğitim camiasını sarsan bir olay ortaya çıktı.
19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak yaktığı bağımsızlık meşalesi, bir milletin kaderini değiştiren kutlu bir yürüyüşün başlangıcıdır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.