55 Ülkeden Bilim İnsanları Katıldı
Uluslararası Tarım, Biyoloji Ve Yaşam Bilimleri Konferansı Trakya Üniversitesi'nde Başladı 55 Ülkeden Bilim İnsanları Katıldı.
Trakya Üniversitesi ile Uluslararası Araştırmacılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen 6. Uluslararası Tarım, Biyoloji ve Yaşam Bilimleri (AGBIOL) Konferansı, yoğun katılım ile başladı. Edirne’deki Balkan Kongre Merkezi’nde yüz yüze ve çevrim içi olarak düzenlenen bu etkinlik, dünyanın dört bir yanından bilim insanlarını bir araya getirdi. Açılış törenine İstiklal Marşı ve Trakya Üniversitesi tanıtım videosuyla başlanırken, Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden oluşan oda müziği konseri katılımcılara müzik ziyafeti sundu. 55 farklı ülkeden yaklaşık 2000 araştırmacı konferansa katkıda bulundu ve 800’den fazla bildiri sunuldu.
KONFERANS ORGANİZASYON KOMİTESİNDEN REKOR KATILIM VURGUSU
Açılış konuşmasını, konferansın Organizasyon Komitesi Başkanı ve Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yalçın Kaya gerçekleştirdi. Prof. Dr. Kaya, konferansın düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu yıl rekor katılımın sağlandığını belirtti. Önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı organizasyonlar düzenlemeye devam edeceklerini ifade ederek, uluslararası alanda tarım ve biyoloji bilimlerine olan ilgiyi artırmayı hedeflediklerini vurguladı.
EDİRNE, TARIMIN VE BİYOLOJİNİN MERKEZİ
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, konuşmasında Edirne’nin tarım ve biyoloji açısından tarihsel önemine dikkat çekti. Edirne’nin 19. yüzyıldan itibaren uluslararası botanikçiler ve yaşam bilimciler için ilgi odağı olduğunu ifade eden Hatipler, bölgenin sahip olduğu biyolojik çeşitliliğin altını çizdi. “1950’li yıllardan itibaren Türk Botanikçiler ve Yaşam Bilimciler tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Edirne ve Trakya’da 300’den fazla endemik bitki türü keşfedildi. Bu türlerin 50 kadarı dünyadaki en zengin popülasyona Edirne’de sahip.” şeklinde konuştu.
KONFERANS 3 GÜN SÜRECEK
AGBIOL Konferansı, üç gün boyunca tarım, biyoloji, mühendislik ve yaşam bilimleri alanlarında önemli sunumlar ve bilimsel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Dünyanın önde gelen bilim insanlarının sözlü sunumları ve e-poster sunumları, bu süreçte yer alacak. Konferans, farklı disiplinlerden gelen bilim insanları arasında bilgi alışverişi sağlarken, yeni araştırmaların önünü açmayı hedefliyor.
Haber: Ahmet KARAYÜN
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –CHP lideri Özgür Özel, Ataşehir'de konuştu: “Joystick'le yönetilen siyasetçi olmadık, olmayız. Engelliye sadaka değil, hakkını vereceğiz. İmamoğlu halkın gönlünde beraat etti.”
HABER /AHMET KARAYÜN/ ADOM AJANS – Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü örgütün kendini feshetmesi ve silah bırakma kararıyla birlikte Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini açıkladı.
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde çiftçileri yalnız bırakmadı. Zirai don ve afetler sonrası destek mesajı verdi: “Tüm imkânlarımızla yanınızdayız.”
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Esenyurt Belediyesi, engelli bireylerin sosyal hayata katılımını desteklemek için ilçedeki ilk Engelsiz Kafe’yi açtı. Yeni tesis, istihdam ve sosyalleşme alanında umut oldu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Hayvansever vatandaş Mehmet Bey 5 yıldır sokak kedilerini beslemeyi kendisine insanlık vazifesi edinmiş.Çevreden gelen incitici sözlere rağmen can dostlarını bırakmıyor.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul’da bir ilke imza atarak çölyak hastaları ve glütensiz beslenen bireyler için özel bir kafe ve marketi hizmete açtı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev kadınlarına emeklilik hakkı için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / ADOM AJANS - Geçtiğimiz yaz aşklarını duyuran ünlü oyuncular Hafsanur Sancaktutan ve Kubilay Aka, ilişkilerinde evlilik yolunda ilk adımı attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin Suriye’ye yaptığı elektrik ihracatını 3 katına çıkaracaklarını açıkladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye’nin en büyük sağlık sorunlarından biri olan fazla kiloya dikkat çekti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, terör örgütü PKK'nın aldığı fesih kararıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 14 Mayıs 1950'den itibaren önemli kalkınma adımlarını attığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sabah dikkat çeken bir diplomatik görüşmeye imza attı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.