751’inci Vuslat Yıldönümü Anıldı
HABER / FEHMİ SERDAR GÜRLER - Avcılar Belediyesi, Hz. Mevlana’nın vuslat gecesi “Şeb-i Arus” etkinliğini Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenledi. Etkinlik, sevginin, hoşgörünün ve barışın önemini hatırlatan bir anma gecesi olarak büyük ilgi gördü.
MEVLANA’NIN ÇAĞLARI AŞAN MESAJI AVCILAR’DA YANKILANDI
Hz. Mevlana’nın 751. vuslat yıldönümü kapsamında düzenlenen “Şeb-i Arus” etkinliği, Avcılar’da büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Avcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye, Avcılar Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Prof. Dr. Mehmet Çelik, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sufî Meşk Topluluğu tarafından gerçekleştirilen “Hüseyin Fahreddin Dede’nin Acemasiran Mevlevi Ayini ve Sema Mukabelesi”, katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı. Mevlana’nın çağlara ışık tutan öğretileri, birlik ve beraberlik mesajı eşliğinde geceye damgasını vurdu.
BAŞKAN ÇAYKARA: “BU MESAJI GELECEĞE TAŞIMAK BİZİM SORUMLULUĞUMUZ”
Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, etkinlikte yaptığı konuşmada Mevlana’nın evrensel mesajlarına vurgu yaptı. Başkan Çaykara, şöyle konuştu:
“Bugün burada, manevi bir yolculuğun en anlamlı duraklarından birinde buluşmanın derin mutluluğunu yaşıyoruz. Hz. Mevlana’nın 'Şeb-i Arus' olarak anılan vuslat gecesini anmak, yalnızca bir kültürel etkinlik değil; aynı zamanda sevginin, barışın ve hoşgörünün mesajını hatırlamak ve yaşatmaktır.
Mevlana’nın öğretileri yalnızca bir döneme veya bir coğrafyaya değil, tüm insanlığa hitap eder. Onun 'Ne olursan ol, yine gel!' sözü, ayrım gözetmeksizin herkesi kucaklayan evrensel bir çağrıdır. Bu mesajı özümseyerek, birlik ve beraberlik içinde geleceğe daha umutla bakabiliriz. Bugün burada bu değerleri yaşatmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”
SEVGİ, HOŞGÖRÜ VE BARIŞ MESAJLARI GECEYE DAMGA VURDU
Etkinlikte, Mevlana’nın sevgi, hoşgörü ve barış temelli öğretileri çeşitli sunumlarla dile getirildi. Sufî Meşk Topluluğu’nun performansı, geceye katılanlara derin bir manevi atmosfer sundu.
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Burhanettin Duran’a başarılar dileyerek yerel basına sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - Beylikdüzü’nün saygın okullarından Prof. Dr. İbrahim Savaş Anadolu Lisesi’nin müdürü Bilcan Yıldız, okulda yürütülen projeleri ve yeni dönem hedefleri...
HABER / ERCAN KUTLU - Emekliler, Ankara’daki mitingde insanca yaşam talebiyle hükümete seslendi: “Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz.”
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - Beylikdüzü’nde düzenlenen anlamlı bir etkinlikte çocuklar, kitapların sihirli dünyasına adım attı.
HABER - ERCAN KUTLU / Natureltad, sadece 10 ürünüyle %99,63 müşteri memnuniyeti yakaladı; her lokması şifa, her ürünü güvenle sofralara ulaşıyor.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Kuraklığa rağmen Edirne çeltik tarlalarında bereket sürüyor, üreticilerin yüzü gülüyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Beylikdüzü Adnan Kahveci’de uzun yıllardır okul kıyafetleri satan EFEM Butik’in sahibi Yasemin Zabcı, velileri fahiş fiyat ve kalitesiz ürünler konusunda uyardı.
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - Beylikdüzü ilçesinin kuruluşundan bu yana görev yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Doğan, 18 yıllık hizmet süresini tamamladı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'de kaybolan bedensel engelli M.N. adlı genç kız aranıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Togay Çoban, partinin 24. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle geniş katılımlı bir program düzenledi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Büyükçekmece İlçe Teşkilatı, partinin 24. kuruluş yıldönümü dolayısıyla geniş katılımlı bir yemek programı düzenledi.
CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e Beylikdüzü, İstanbul siyaseti ve önümüzdeki günlerde yapılacak ilçe kongresi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi İlker Gürbüz, partisinin 24’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.