Tarih: 28.08.2024 18:01 Güncelleme: 28.08.2024 18:13 163

Dijital Dolandırıcılığa Büyük Darbe

52 zararlı internet sitesi engellendi…

   Dijital Dolandırıcılığa Büyük Darbe

 

 Dijital Dolandırıcılığa Büyük Darbe

52 zararlı internet sitesi engellendi…
Edirne İl Jandarma Komutanlığı, dijital dolandırıcılıkla mücadele çalışmalarını hızlandırdı. Son dönemde artan siber suçlar karşısında, vatandaşların maddi ve manevi kayıplarını önlemek amacıyla yapılan titiz çalışmalar kapsamında, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 52 zararlı internet sitesi erişime kapatıldı.

YASADIŞI VE ZARARLI İÇERİKLERİN YAYILIMI ENGELLENDİ
Engellenen siteler arasında yasadışı bahis, müstehcen içerik, uyuşturucu ticareti, kumar, fuhuş ve kişisel bilgileri çalmaya yönelik oltalama (phishing) gibi suçlara aracılık eden siteler bulunuyor. Bu kapsamlı operasyonla, vatandaşların siber suçlara maruz kalma riski önemli ölçüde azaltıldı.

DİJİTAL GÜVENLİKTE ÖNEMLİ ADIM
Kişisel bilgilerin çalınması ve maddi kayıpların önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen bu çalışmalar, dijital güvenliği sağlamak adına büyük bir öneme sahip. Edirne İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşların internet üzerindeki güvenliğini artırmak ve siber suçlarla mücadelede kararlılığını sürdürmekte.

Haber: Duygu Canko


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.