ABD: Arabistan ile İran arasında savaş çıkmaz!

ABD yönetimi, Suudi Arabistan ile İran arasında yaşanan gerginliğin iki taraf arasında askeri boyutlara ulaşmayacağını düşünüyor.

ASAYİŞ 10.01.2016 12:10:11 0
ABD: Arabistan ile İran arasında savaş çıkmaz!

ABD yönetimi, Suudi Arabistan ile İran arasında, Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in idam edilmesinin ardından Suudi Arabistan'ın Tahran büyükelçiliğinin ateşe verilmesiyle büyüyen gerginliğin iki taraf arasında askeri boyutlara ulaşmayacağını düşünüyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan üst düzey bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Körfez bölgesinde şu ana kadar askeri bir hareketlenme görmediklerini, böyle bir durum için de bir sebep bulunduğunu kanısında olmadıklarını söyledi.

Adının gizli kalmasını isteyen yetkili, İran ile Suudi Arabistan arasındaki gerginlik için "Bütün bunlar tamamen retorik. Bu gerilimin askeri bir boyutu olacağını düşünmüyoruz" dedi.

Son günlerdeki gelişmeleri, "Bu, her yerde olabilecek diplomatik bir kriz" şeklinde değerlendiren Pentagon yetkilisi, yine de gerginlikle "herkes gibi ilgili endişeleri bulunduğunu" kaydetti. Pentagon yetkilisi, "Hatta bu endişenin her zamankinden yüksek olduğunu söyleyebilirim" ifadesini kullandı.

Amerikalı yetkili, ayrıca, "Bizim sadece bölge için değil, tüm dünya geneli için çok sayıda kombinasyon ve ihtimali içeren savaş planlarımız var ancak şu anda bunların hiçbiri uygulanmıyor. Biz bölgede normal duruşumuzu sürdürüyoruz" diye konuştu.

İncekum’da Esnaf Yol Düzenlemesine Tepkili

HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı İncekum Mahallesi’nde yapılan yol ve kavşak düzenlemesi, bölgedeki esnafı zor durumda bıraktı.

2025’in en çok aranan oyuncuları ve yapımları

2025’in en çok aranan oyuncuları ve yapımları belli oldu

Öğrencilerle Kitap Dolu Bir Gün

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Araştırmacı Yazar Ersin Şenerler, yılın son gününde Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi.

Eğitime Değer Katan Ziyaret

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Büyükçekmece İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek ilçede yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerini yerinde değerlendirdi.

Gençler Geleceğini Bu Buluşmada Konuştu

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Kariyer Günleri kapsamında Beylikdüzü Kaymakamı Bülent Karacan ile İlçe Millî Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, 75. Yıl Cumhuriyet Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ettiler.

Postacı; Amacımız Akademik ve Ahlaki Yönden Güçlü Bireyler

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İlçe Millî Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, Kavaklı Vadi İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Eğitim Ailesi Gazze İçin Galata Köprüsü’nde Tek Yürek Oldu

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER- Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek,

İnsan Odaklı Vizyoner Bir Yıl

HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, geride kalan iki bin yirmi beş yılını değerlendirirken söze net bir duruşla başladı.

Yılbaşında 'pişti' oldular!

Ziynet Kıbrıs'ta, Lopez Las Vegas’ta... Yılbaşında 'pişti' oldular!

Gülben Ergen yeni yılı sahnedeki ritüelle karşıladı

Gülben Ergen yeni yılı İzmir'de sahnedeki ritüelle karşıladı

Türkiye'de bir ilk!

Kurtuluş Kuş'tan “Mest of ArabesQ”: Türkiye'de bir ilk!

40 Suçlu Geri Getirildi

HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası ve ulusal düzeyde aranan suçlulara yönelik yürütülen kararlı çalışmaların önemli bir sonuç verdiğini duyurdu.

Filistin İçin Tek Yürek Yürüyüş

HABER: NEZİR KARAYÜN/ ESENYURT - Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla İstanbul Galata Köprüsü’nde düzenlenen destek yürüyüşüne katıldı.

Vali Sezer İle Edirne Altın Çağını Yaşıyor

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Vali Yunus Sezer liderliğinde 2025 yılına 50 yıllık hizmet sığdıran Edirne; tarımda üretim, sanayide yatırım ve sosyal hizmetlerde devrim yaparak bölgenin parlayan yıldızı haline geldi.

​“Sıcak Yuvam” Projesiyle Engeller Aşılacak

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi iş birliğiyle başlatılan "Sıcak Yuvam" projesiyle, 10 bin engelli hanesindeki sorunlar 6 ay içinde çözülecek.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.