ABD verileri BIST'i destekledi... Piyasalar hafif alıcılı açılış bekliyor

ABD verileri BIST'i destekledi... Piyasalar hafif alıcılı açılış bekliyor

EKONOMİ 16.08.2024 10:01:54 0
ABD verileri BIST

BIST 100 endeksi, dün öğleden sonra ABD’de açıklanan ve resesyon endişelerini azaltan işsizlik maaşı başvuruları ve perakende satış verilerinin ardından, günü önceki kapanışa göre %1,55 artışla 9.983 puandan tamamladı.

İSTANBUL (İGFA) - Sanayi endeksi %1,71, mali endeks %2,32, hizmetler endeksi %0,66 ve teknoloji endeksi %1,51 değer kazandı. BIST 100 endeksine dahil hisselerin 88'i prim yaptı, 11'i geriledi.

Türk Hava Yolları, Ereğli Demir Çelik, Türkiye İş Bankası (C), Akbank ile Koza Altın İşletmeleri en çok işlem gören hisse senetleri oldu.

Bugünse ABD’de dünkü verilere nazaran piyasa etkisinin çok daha sınırlı olmasını beklediğimiz Michigan tüketici güven endeksi, konut başlangıçları ve inşaat izinleri ile New York FED hizmet endeksi verileri takip edilecek. Yurt içindeyse bugün TCMB’nin Ağustos ayı piyasa katılımcıları anketi açıklanacak.

Enflasyon beklentilerinde değişiklik olup olmadığı takip edilecek.

Yabancılar, geçtiğimiz hafta 323,5 milyon dolarlık hisse satarken, 17,6 milyon dolarlık DİBS aldı.

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı geçtiğimiz hafta 2,45 milyon dolar artışla 168 milyar dolar oldu. KKM de haftalık bazda 49 milyar TL düşüşle 1,71 trilyon TL oldu.

Endekste bu sabah hafif alıcılı açılış bekleniyor.

Erdoğan: 500 bin sosyal konutla dar gelirliye nefes aldıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 500 bin sosyal konutla dar gelirliye nefes aldıracağız

Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı ile Maç Öncesinde Bir Araya Geldi

HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu'nda Türkiye A Millî Futbol Takımı ile Gürcistan Millî Futbol Takımı arasında oynanan maçı izleyecekler.

GA-ASI ve Hanwha, Gray Eagle® STOL İHA üretimi için anlaştı

GA-ASI ve Hanwha, Gray Eagle® STOL İHA üretimi için anlaştı

Tofaş, La Laguna Tenerife biletleri satışta

Tofaş, La Laguna Tenerife biletleri satışta

Milli Dayanışma 15'inci kez toplanıyor

Milli Dayanışma 15'inci kez toplanıyor

Öğretmenler Arası Fotoğraf Yarışması Başladı

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS / Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin sanatsal yeteneklerini sergilemelerini ve meslektaşları arasındaki dayanışmayı artırmayı amaçlayan yeni bir yarışma başlattı.

Bakan Yerlikaya; 328 Çete Çökertildi!

Bakan Yerlikaya: Zehir tacirleriyle savaşımız aralıksız sürecek... 328 çete çökertildi!

Gebzeli güreşçiler Balkan Şampiyonası'ndan madalyalarla döndü

Gebzeli güreşçiler Balkan Şampiyonası'ndan madalyalarla döndü

CHP'li Gökan Zeybek'ten 'Kooperatif Davası' tepkisi

CHP'li Gökan Zeybek'ten 'Kooperatif Davası' tepkisi

TÜBİTAK Bilim Fuarları Bilgilendirmesi

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda, gençlerin bilimsel proje üretme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı’nın on ikinci dönem çağrıları

Bayrağa İlk İlmeği Vali Fidan, Attı

HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında hayata geçirilen anlamlı bir proje, Nevşehir’de büyük bir heyecan yarattı.

TOFAŞ BCL'de 2'de 2 yaptı!

TOFAŞ BCL'de 2'de 2 yaptı!

Kocaeli’de 'Milli' zafer! A Milliler 4 gole kazandı

Kocaeli’de 'Milli' zafer! A Milliler 4 gole kazandı

15 Günlük Yasal Süre Aşıldı

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya Belediyesi İmar Servisi'nde yaşandığı iddia edilen bir ihmal, kamuoyunun gündemine oturdu. Vatandaşın, yasal olarak belirlenen 15 günlük cevap süresi geçti.

200 Milyon Liralık İşlem Hacmi Tespit Edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma tarafından dokuz ilde düzenlenen siber suç operasyonlarının sonuçlarını duyurdu. Operasyonlarda, hesaplarında toplam 200 milyon TL işlem hacmi belirlenen 61 şüpheli yakalandı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.