Açık Tütün Satışı, Tehdit Oluşturuyor
İstanbul’da iki katından fazla artış gösteren açık tütün satış noktaları esnaf için tehdit oluşturuyor.
Türkiye yıllardır yasa dışı tütün ve tütün ürünleri ticareti ile mücadelesine devam ediyor. Ülke genelinde olduğu gibi İstanbul’da da artış gösteren kaçak sigara ticareti, bugün her köşe başında satılan sarmalık tütün, dolu veya boş makaron olarak karşımıza çıkıyor. 2018’den bu yana yalnızca İstanbul’da açık tütün satış noktası sayısı 100’den fazla artış göstererek 3.300’e ulaşmış durumda. Ekonomik zararların yanı sıra açık tütün ürünlerinin içerikleri gerekli denetimlerden geçmediği için sağlık riskleri oluşturuyor ve 18 yaşından küçüklerin bu ürünlere erişimi kolaylaşıyor.
Suç haline gelen bu ticaretin devlete faturası 25 milyar TL’ye varıyor, devlet halk ve esnafla birlikte kaybetmeye devam ediyor.
Esnaf gelir kaybediyor
Yasa dışı tütün ve tütün mamulleri ticareti, bu ürünleri ruhsatlı ve vergisiyle satan esnafın gelirini de etkiliyor. Tütün ve makaron kaçakçılığı, ekonomik zorluklarla halihazırda mücadele eden dürüst esnafın gelirini tehdit ediyor. Neredeyse her köşe başına sızmış durumdaki bu ticaretin şu an ülkede 20 binin üzerinde satış noktasında, kahvehanelerde, tezgahlarda büyümesine ek olarak, yasak olmasına rağmen internet üzerinden de devam ettiği biliniyor.
Cezası hapis
Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında, yasa dışı tütün ve tütün mamulleri ticareti suçlarına, 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası getirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından 2017 yılından beri düzenli olarak yurt çapında gerçekleştirilen operasyonlar etkisini korusa da, bu ticaretin şekil değiştirerek birçok farklı kanaldan artarak devam etmesi endişe veriyor.
Kaçakçılık şube müdürlüğü, tütün kaçakçıları, sahte tütün, asayiş şube, yasa dışı tütün, kaçak tütün, kaçak tütün satanlar, tütün haberleri, kaçak tütün haberleri,
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Esenyurt İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) buluşmasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Beylikdüzü Dalyan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Yönetim Kurulu Başkanı Yonca Yaman’dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkan Yardımcısı Eczacı Şennur Erçeri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
HEBER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt’ta siyaset üstü bir buluşma gerçekleşti. Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ’ın öncülüğünde hayata geçirilen “Ortak Masa – Ortak Akıl” projesi,
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de 2025 yılında yapılan yatırımların büyük kısmı ulaştırma ve tarım sektörlerinde yoğunlaştı.
AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Seyithan İzsiz, basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türkiye’nin en büyük özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi olan Pera Kampüs, bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir seminere ev sahipliği yaptı.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Avukat Temel Başalan’dan, sert eleştiri
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Sağlık alanında dünyanın dikkatini çeken önemli bir etkinlik olan “3. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi”, İstanbul’da Yapıldı.
Artvin’de İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı
İletişim: CHP'nin hakaret içeren açıklamaları demokrasiye zarar veriyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.