Afrika’da Güçlenen Türkiye-Gine İlişkileri
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ticaret Bakanlığında düzenlenen Türkiye-Gine KEK 4. Dönem Toplantısı Kapanış Oturumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Afrika ülkeleri ile ilişkilerini her geçen gün daha da güçlendirdiğini vurguladı. Bakan Göktaş, Türkiye'nin "kazan kazan" anlayışına dayanan, insan odaklı ve eşitlikçi yaklaşımının Afrika ülkelerinde büyük bir karşılık bulduğunu belirtti.
ERDOĞAN’IN AFRİKA VİZYONU İLE GELİŞEN İŞBİRLİĞİ
Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika vizyonu doğrultusunda Türkiye’nin kıtadaki varlığını her alanda pekiştirdiğini ve siyasi, ekonomik, diplomatik ve kültürel işbirliği alanlarında önemli adımlar attığını ifade etti. KEK toplantılarında Türk tarafının eş başkanı olarak görev alan Göktaş, Türkiye'nin Afrika ile olan işbirliğinde “birlikte kazanma” odaklı bir ilişki kurmayı hedeflediğini belirtti.
GİNE’NİN YÜKSELEN DEĞERİ VE TÜRK YATIRIMLARI
Göktaş, Türkiye olarak Gine’nin siyasi, ekonomik ve sosyal alandaki gelişmelerini yakından takip ettiklerini söyledi. Türkiye'nin Gine’yi sadece önemli bir partner değil, Afrika’nın yükselen değerlerinden biri olarak gördüğünü ifade eden Göktaş, yatırımların iki ülke arasındaki bağları her geçen gün güçlendirdiğini kaydetti. Gine'de yaşayan 300 Türk vatandaşı ve Türkiye'de bulunan 825 Gineli, bu dostluk bağını temsil ediyor. Ayrıca, Türkiye'de eğitim gören 693 Gineli öğrenci ile iki ülke arasında geleceğe dönük güçlü bir yatırım yapılmakta.
KONAKRİ’DE MAARİF VAKFI VE TÜRK MÜTEAHHİTLERİNİN PROJELERİ
Bakan Göktaş, Türkiye Maarif Vakfı’nın Gine’nin başkenti Konakri'de açtığı okullar ve yurtlarla Gineli gençleri destekleyerek ülkeler arasındaki dostluk bağlarını pekiştirdiğini ifade etti. Türk müteahhitlik firmalarının bugüne kadar Gine’de 220 milyon dolar değerinde 12 projeye imza attığını belirten Göktaş, ayrıca Konakri Limanı'nın bir Türk firması tarafından işletildiğini sözlerine ekledi.
Haber: Mehmet Ünal
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de 2026 yılı çeltik ekim sezonu için başvurular başladı. Dekar başına 40 TL ücret belirlenirken, damlama sulama yapan üreticilere indirim uygulanacak. Son başvuru tarihi 25 Mart 2026'da.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER – İstanbul Kartal Selman Farisi Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesi sporla güçlenen bağlarını mübarek Ramazan ayının bereketiyle taçlandırarak muazzam bir birliktelik tablosu sergiliyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi, Maarifin Kalbinde Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında öğrenci, öğretmen, okul idaresi ve okul aile birliği üyelerini aynı sofrada buluşturdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Seyithan İzsiz, Esenyurt’ta düzenlediği Kadim Dostlar İftarı’nda buluştu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İstanbul Çekmeköy’de öğrencisi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden öğretmen Fatma Nur Çelik için taziye ziyareti.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Büyükşehir İlkokulu Müdürü Cevat Ağırbaş’ı ziyaret etti.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Necmettin Sarıkaya’yı ziyaret etti.
Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü İl Dernekler Federasyonu Başkanı, Euro Moda ve Prenses Bijuteri Yönetim Kurulu Başkanı, siyasetçi iş insanı Halil İbrahim Türkgenç, geleneksel iftar programında dostlarını ağırladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Bağlamasıyla yirmi yıldır sahnelerin yükünü taşıyan Bülent Genç, ilk tekli çalışması Oy Nazlım ile kendi hikâyesini anlatıyor. Güçlü yorumu ile tanınan Xecê Herdem’in eşliği, esere derin bir duygu katıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin günlük yaşamda daha bağımsız, daha güçlü ve daha özgüvenli bireyler olmalarını desteklemek amacıyla hazırlanan Yaşam Becerileri
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla acı bir haberi kamuoyuyla paylaştı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu Müdürü Edip Han, okul öğretmeni Nurşen Turan İnan’ın ve öğrencilerine teşekkür etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı bilimsel çalışmaları ve girişimci düşünceyi destekliyoruz.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.