Afrika’da Türkiye’nin Artan Etkisi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ticaret Bakanlığı'nda düzenlenen Türkiye-Gine KEK 4. Dönem Toplantısı Kapanış Oturumu'nda konuştu. Türkiye’nin Afrika ülkeleriyle olan ilişkilerinin giderek güçlendiğini belirten Göktaş, 2023 yılı itibarıyla Gine ile olan ticaret hacminin 206 milyon dolar seviyesine ulaştığını ifade etti. Bu ticaret hacminin 163 milyon dolarının ihracat, 43 milyon dolarının ise ithalat olduğunu belirtti.
AFRİKA VİZYONUNUN ETKİSİ: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN YOL AÇTIĞI İŞBİRLİĞİ
Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Afrika vizyonu kapsamında Türkiye’nin kıtadaki etkinliğini artırmak amacıyla çeşitli alanlarda önemli adımlar attığını vurguladı. Türk Tarafı KEK eş başkanı olarak görev alan Göktaş, Türkiye'nin insan odaklı, eşitlikçi ve kazan-kazan anlayışıyla hareket ettiğini ve Afrika ülkelerinin bu yaklaşımı memnuniyetle karşıladığını söyledi.
GİNE’NİN YÜKSELİŞİNE TÜRKİYE’DEN DESTEK
Bakan Göktaş, Türkiye’nin, Gine'nin siyasi, ekonomik ve sosyal alandaki kazanımlarını dikkatle izlediğini belirtti. Göktaş, Türkiye’nin Gine’yi sadece bir ticaret ortağı olarak değil, Afrika’nın yükselen değerlerinden biri olarak gördüğünü ifade ederek, iki ülke arasındaki bağların yapılan yatırımlarla her geçen gün daha da kuvvetlendiğini dile getirdi. Türkiye’de bulunan 825 Gineli ve Gine’de yaşayan 300 Türk vatandaşının iki ülke arasındaki dostluğu güçlendirdiğini de ekledi.
TÜRK EĞİTİMİNDEN GİNELİ GENÇLERE DESTEK
Göktaş, Türkiye’de eğitim gören 693 Gineli öğrencinin hem kendi geleceklerine hem de ülkeler arasındaki bağların kuvvetlenmesine katkıda bulunduğunu söyledi. Türkiye Maarif Vakfı'nın, Gine'nin başkenti Konakri’de okullar ve yurtlar aracılığıyla Gineli gençleri destekleyerek ülkeler arasındaki dostluğu pekiştirdiğini ifade etti.
GİNE’DE TÜRK MÜTEAHHİTLİK PROJELERİ VE KONAKRİ LİMANI İŞLETİMİ
Türk müteahhitlik firmalarının Gine’de üstlendikleri 12 proje ile toplam 220 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiğini belirten Bakan Göktaş, Konakri Limanı’nın bir Türk firması tarafından işletildiğini de sözlerine ekledi.
Haber: Nezir Karayün
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Son günlerde sosyal medyada yayılan kimlik kartı, ehliyet ve pasaport ücretlerine yüzde yüz zam yapılacağı,
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, özel çocukları ağırladı.
Alanya Servis Esnafları Kooperatifi Başkanı Hasan Lök, Mega TV aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olma kararı aldı. Lök, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde iki öğrenciye servis bursu sağlanacağını duyurdu.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - CHP 39. Büyük Kurultayı sonrası ortaya çıkan bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antalya için hazırladığı anahtar listede dikkat çeken üç isim öne çıktı:
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İzmir’in Kınık ilçesinde, Kınık Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen anlamlı bir ziyaretle şehit Halil Balye’nin ailesi, Cumalı Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret edildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi ( RAM) Müdürü Hayrullah Can, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Önder İmam Hatipliler Derneği öncülüğünde yürütülen “Türkiye Yeşeriyor Gazze Güçleniyor” projesi kapsamında Aşiret Dalcı İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleşti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim Sen İstanbul 11 Nolu Şube, 1. Olağan Genel Kurulunu 30 Kasım 2025 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENLER - Genç iletişimciler ile medya sektörünün deneyimli isimlerini buluşturan 6. Medya Akademisi, bu hafta gazeteci Ersin Çelik’i konuk etti.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / BAĞCILAR - Bağcılar Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig’in ilk haftasında taraftarlarına büyük bir mutluluk yaşattı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, ilçe sakinlerinden gelen talepleri dikkate alarak belediyeye bağlı spor salonlarında kapsamlı bir yenileme çalışması yaptı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü bu yıl çok daha anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Beylikdüzü Belediyesi, ilçede görev yapan tüm öğretmenler adına 4 bini aşkın fidan bağışında bulundu
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - 27 Kasım 2025’te Resmî Gazete’de yayımlanan 584 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 2026 yılı itibarıyla basit usulden gerçek usule geçecek mükellefler için önemli değişiklikler.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.