Tarih: 13.12.2019 14:54

Ağaç Budama Çalışmaları

Facebook Twitter Linked-in

Kadıköy Belediyesi’nin Ağaç Budama Çalışmaları Devam Ediyor

 

Hedef Mart’a Kadar 5 Bin Ağaç

 

Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak yürütülen budama çalışmaları başladı. Bölge bölge programlanan budama çalışmaları Mart ayına kadar devam edecek. Ağacın ömrünün uzatılması, estetik görüntüsünün ve hastalıklara karşı direncinin arttırılması amacıyla yapılan budama çalışmaları kapsamında Kadıköy Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaklaşık 3 bin ağaçta budama yaptı. Mart ayına kadar 5 bin ağacın budanması hedefleniyor.

 

Budamayı Kimler Yapar?

Budama çalışmaları Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün alanında uzman personelinin oluşturduğu ekip ve her ekibin başında bulunan teknik personel (orman veya ziraat mühendisi, peyzaj mimarı) tarafından yürütülmektedir. Her ağaç için değerlendirme yapılmakta ve ağacın türü, aktüel durumu göz önünde bulundurularak ihtiyaç duyduğu en uygun budama yöntemi seçilerek uygulama yapılmaktadır.

 

Ağaçlar Neden ve Ne Zaman Budanır?

Budama ağaç gibi odunsu bitkilerde gelişmeyi kuvvetlendirip hızlandırarak, ağacı sağlıklı kılmak, istenilen formu vermek, çiçeklenmenin ve meyvelerin miktarını ve kalitesini arttırmak amacıyla yapılır. Bitki üzerindeki istenmeyen dallar belli esaslara uyularak kesilip uzaklaştırılır. İstanbul ve çevresi için uygun budama dönemi olan Kasım - Mart ayları arasında budama yapılmaktadır.

 

Hangi Ağaç, Nasıl Budanır?

Budamalar genellikle 3 ana başlık altında toplanır;




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —