Ahilik Haftası Beylikdüzü’nde Kutlandı
Ahilik kültürünü Beylikdüzü’nde her zaman hâkim kılan Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Derneği iş birliğiyle 34. Ahilik Haftası’nı kutladı. Etkinlik kapsamında konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Ahilik, bugün hâlâ hepimize ilham olan bir felsefedir. Ahilik kültürünü yaşatmak ve bizden sonraki nesillere en uygun dille anlatmak için var gücümüzle çalışacağız.” ifadelerini kullandı.
Dayanışma, paylaşma ve birliğin sembolü olan Ahilik Haftası, her yıl olduğu gibi bu yıl da Beylikdüzü’nde kutlandı. 13-19 Eylül tarihlerini kapsayan 34. Ahilik Haftası kutlamaları, Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Derneği iş birliğiyle Beylikdüzü Belediye binası önünde düzenlendi. Çelenk sunma töreniyle başlayan etkinliğe; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Başkanı Cengiz Ataseven, meclis üyeleri, muhtarlar ve Beylikdüzü esnafı katıldı. Törende konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Ahi Evran 800 yıllık bir ahilik geleneğinin kurucusudur. Ahilik bir meslek teşkilatıdır ancak aynı zamanda iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin ve dayanışmanın birleştiği bir düzendir. Bugün hâlâ hepimize ilham olan bir felsefedir. Ahilik kültürünü yaşatmak ve bizden sonraki nesillere en uygun dille anlatmak için var gücümüzle çalışacağız.” ifadelerini kullandı.
Ahi Evran ismi Beylikdüzü’nde yaşayacak
Başkan Çalık konuşmasında aynı zamanda, Eylül ayı meclis toplantısında oy birliğiyle alınan karar sonucu, Yakuplu Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi ile 22. Sokak kesişiminde hayata geçirilen parka “Ahi Evran” isminin verileceğini belirtti. Çalık, “Ahi Evran ismi ve kültürü zihinlerde yaşasın istiyoruz. Ahilik felsefesine dünden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize ve çocuklarımıza bu değerleri öğretmek boynumuzun borcu. Çocuklarımız o parka girdiklerinde, doğruluğun ve tevazunun ne olduğunu hsinler istiyoruz. Parkın içerisinde belirli yerlerde anlatılarımız olacak. Ahilik kadına çok önem veren bir felsefe ve biz de parkın devamında kadınların el emeklerinin de sergilenebileceği bir alan oluşturmayı planlıyoruz.” dedi.
Bölge esnafına teşekkür plaketi verildi
Ahilik kültürünün anlam ve önemine değinen Cengiz Ataseven ise, “Ahilik, insanı merkeze alıp insanın mutluluğu için oluşturulmuş, sosyal ve ekonomik bir sistemdir. Ahilik, bireyin üretime katkı sağlaması, geçimini çalışarak temin etmesi ve iyi bir eğitim almasını hedeflemiştir. Her zaman yanımızda olan, esnaf dostu Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık’a çok teşekkür ediyorum. ”şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Ahilik geleneği olan “Şed Kuşanma” töreni gerçekleşirken, bölge esnafına teşekkür plaketleri verildi. Daha sonra bölge esnafını ziyaret ederek haftalarını kutlayan Başkan Çalık, ahilik nasihati ve şed kuşaklarının da bulunduğu hediyeler takdim etti.
Mobil Sağlık Aracı esnafın yanında
Ahilik Haftası kapsamında aynı zamanda, Beylikdüzü Belediyesi’nin Gezici Hizmet Otobüsleri’nden biri olan Mobil Sağlık Aracı, sağlık hizmetleriyle esnafın yanında olacak. Araç; 15 Eylül Çarşamba Yakuplu ve Marmara Mahallesi kesişimi Halk Bank yanı, 16 Eylül Perşembe Beylik Pazarı, 17 Eylül Cuma günü ise Gürpınar Mahallesi Merkez Camii yanında 11.00 ile 16.30 saatleri arasında hizmet verecek.
Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Orhan Tıraşoğlu, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tıraşoğlu, 2026 yılının Beylikdüzü’ne, İstanbul’a ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
İstanbul ve Esenyurt’un tanınmış siyasetçi ve iş insanı Engin Doğru, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Doğru, 2026 yılının demokrasi, adalet ve sosyal dayanışmanın güçlendiği bir yıl olması temennisinde bulundu.
Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Dağ, 2026 yılının Esenyurt’a, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
BİAD Büyükçekmece İşadamları Derneği ve İKAP İktisadi ve Kültürel Kalkınma Platformu Genel Başkanı Muhammed Mustafa Karayün, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Türkiye Yerel Basın Birliği Başkanı Nezir Karayün, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Karayün, 2026 yılının milletimiz, basın camiamız ve tüm insanlık için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ BEYLİKDÜZÜ- Beylikdüzü’nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, yüreklere dokunan özel bir buluşmaya sahne oldu.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - Meteoroloji ve AKOM’un İstanbul için yaptığı kar yağışı uyarılarının ardından Küçükçekmece Belediyesi sahaya indi.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ADOMA AJANS- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yalova’da DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonun ardından sosyal medyada gerçeği yansıtmayan ve toplumu kışkırtmaya yönelik paylaşımlara duruşumuz net dedi.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS- Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri olarak halkımızın sağlığını ve huzurunu korumak için sahadayız,
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS- Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ BEYLİKDÜZÜ- Beylikdüzü’nde mahalle parklarına yönelik saldırılar son dönemde art arda yaşanıyor.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - “Edirne’de 7 gündür süren susuzluğa tepki gösteren Fatma Aksal, Belediye Başkanı Filiz Gencan’ı eleştirdi: ‘Sorun kuraklık değil, belediyenin beceriksizliğidir. Caddeler göl, musluklar kuru!’”
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, Edirne'deki yerel yönetimi sert sözlerle eleştirdi: "Yollar bakımsız, sular akmıyor; Edirne bu ihmali hak etmiyor."
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.