Tarih: 09.09.2024 13:32 104

Ahmet Yağan’dan Bronz Madalya

Belediyespor Kulübü sporcusu Ahmet Yağan, İspanya'nın Pontevedra kentinde 2-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen U20 Güreş Dünya Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Ahmet Yağan’dan Bronz Madalya

 

Ahmet Yağan’dan Bronz Madalya

İSPANYA'DA BAŞARILI PERFORMANS

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Ahmet Yağan, İspanya'nın Pontevedra kentinde 2-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen U20 Güreş Dünya Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

MÜSABAKALARIN DETAYLARI

Serbest stil 86 kiloda mindere çıkan Ahmet Yağan, eleme turunda Gürcistan'dan Tornike Samkharadze'yi 12-2 mağlup etti. Son 16 turunda Kazakistan'dan Navruz Akmedkahano'yu 4-3 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Moldovalı Alexandru Bors ile karşılaşan Yağan, bu maçı 3-1 kazanarak madalyayı garantiledi.

FİNAL YOLUNDA ZORLANMA

Finale yükselme maçında Amerikalı Joshua Joseph Barr ile karşılaşan Ahmet Yağan, rakibi karşısında istediğini alamadı ve bu maçta mağlup olarak altın madalya şansını kaybetti.

BRONZ MADALYA KAZANILDI

Şampiyonadaki son maçında Japonya'dan Ryogo Asano'yu 3-2 yenerek bronz madalyayı kazanan Ahmet Yağan, büyük bir başarıya imza attı.

Haber: Ahmet KARAYÜN

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.