AVCILAR BELEDİYESİ’NDEN SEL MAĞDURU AİLEYE DESTEK
Geçtiğimiz hafta İstanbul’da, mevsim normallerinin üzerinde etkili olan yağmur ve rüzgar sebebi ile evi ve eşyaları zarar gören vatandaşa Avcılar Belediyesi destek oldu.
Yeşilkent Mahallesi’nde ikamet eden yaşlı çiftin tek katlı evinin çatısı, geçtiğimiz günlerde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Rüzgarla birlikte başlayan sağanak yağmur nedeniyle ev sular altında kaldı. Tüm eşyaları kullanılmaz hale gelen aileye Avcılar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri ekipleri mağdur aileye destek olmak için seferber oldu.
Belediyeden Yardım Gecikmedi
Yaşadıkları felaket sonrasında belediyenin 444 69 89 numaralı telefonundan Sosyal Destek Hizmetleri’ne ulaşan aile eşya desteği talebinde bulundu. Ekipler, yeni evlerine taşınan aileye hızla talep ettikleri tüm ev eşyaları temin etti. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada sel mağduru aileye düzenli olarak erzak desteği de sağlanacağı bildirildi.
Başkan Hançerli, sel sonrasında alt yapı çalışmalarını denetledi
Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, yağış sonrası ilçedeki mahallelere ziyaret düzenleyerek, olası su baskınları için alınan önlem çalışmalarını yerinde inceledi.
Tüm birimleri ile teyakkuza geçtiğini bildiren Hançerli, incelemeler sırasında esnaf ve vatandaşlarla da sohbet ederek talep ve önerilerini dinledi. Olası afetlere karşı tüm müdürlükleri ile hazır bir belediye olduklarının altını çizen Hançerli, “Afet yönetimi bugün en öncelikli konumuzdur. Doğa ve toplum dostu bir belediyecilik anlayışı ile her türlü ‘afet öncesi koruma ’ya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Planlı ve koordineli çalışmalarımız sayesinde yoğun yağıştan ciddi oranda etkilenmedik. Bu sonucu almamızda emeği geçen herkese teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.
Bir sel felaketi yaşadık. Burada belediye ekiplerimizin yanında çok aktif bir rol üstlendiniz. Biz çok teşekkür ediyoruz. Nasıl geçti? Hem bilgi almak istedik hem aslıda bir teşekkür ziyareti bir taraftan da
Eksik olmayın Başkanım. Çok memnun olduk ziyaretinize. Şu ana kadar 253 noktaya müdahalemiz oldu. Bunların 222 tanesini raporlandırdık. Tedbir almalıyız buna ilişkin. Çünkü hangi teknolojiyi kullanırsak kullanalım doğa ile mücadele bir yere kadar. Doğa öfkesini serbest bırakıp üzerinize gelmeye başlarsa eğer onunla mücadele edemezsiniz. Yapmanız gereken kendiniz korumak olmalıdır. Asıl yapılması gerekense bu riskleri önceden görüp ona göre tedbir almaktır. Çünkü doğayı durduramayız, tedbir almalıyız. Daha önceki riskleri göz önünde bulundurup tedbir almak daha mantıklı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Uzunköprü'deki askeri birlikte araç bakım faaliyeti sırasında meydana gelen kazada, Uzman Çavuş Servet Ökkeş Çakır şehit oldu.
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, Yeşilay Beylikdüzü İlçe Başkanlığına atanan Mustafa Sarıtoprak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette yerel basının desteği vurgulandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi’yi makamında ziyaret etti.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - son günlerde e-posta üzerinden yeni bir dolandırıcılık yöntemi türedi.
HABER / DOĞAN VOLKAN MAZMAN / MUĞLA - Muğla’nın tatil cenneti Bodrum’da, ünlü şarkıcı Dilan Çıtak’ın karıştığı trafik olayı hem polis ekiplerini hem de çevredekileri alarma geçirdi.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya Belediyesi tarafından yapılan basın açıklamasının, gerçeği tam olarak yansıtmadığı iddia ediliyor.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - 2025 yılına ait Motorlu Taşıtlar Vergisinin ikinci taksit ödeme dönemi 1 Temmuz 2025 tarihinde başladı.
HABER / NERMİN AYDIN / İSTANBUL - Türkiye’nin farklı bölgelerinde meydana gelen orman yangınları hepimizi derinden etkiledi. Ağaçlarımız, ormanlarımız, yaban hayatımız büyük zarar gördü.
Adom Ajans Medya Grup Köşe Yazarı Şirvan Yücel sordu, Nobel Barış Ödülü adayı, dünyaca ünlü yazar Akif Manaf yanıtladı.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanlığı’nda Eylül ve Ekim ayları arasında yapılması planlanan kongre süreci yaklaşırken, siyasi kulisler hareketlenmeye başladı.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN – ADOM AJANS - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’nin denizlerdeki enerji arama çalışmalarını daha da güçlendirmek için filosuna iki yeni sondaj gemisi daha ekledi.
HABER MERKEZİ / İstanbul’da emekliler geçim sıkıntısına isyan etti. Sessiz yürüyüş, sosyal medyada çığ gibi büyüdü: “Bu hayat bize reva mı?”
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - Esenyurt Halk Eğitim Merkezi, teknoloji ve sanatı bir araya getiren özel bir kursla dikkat çekiyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.