Tarih: 01.01.0001 00:00 4165

Albayrak’tan Büyük Proje; Dışa Bağımlılık Azalacak..!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından planlanan milli enerji kaynakları ile ilgili proje, AK Parti tarafından destek gördü.

Albayrak’tan Büyük Proje; Dışa Bağımlılık Azalacak..!

AK Parti tarafından hazırlanan bir rapor enerji sektöründe yapılacak olan çalısmalara göre enerji konusunda dışa bağımlılık konusu ele alındı. AK Parti tarafından hazırlanan enerji raporu ile desteklenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın milli enerji kaynaklarının artırılmasına yönelik projesi “Yerli Enerjide YEKA Hamlesi” ile destek gördü. Yapılacak olan bu hamleler ile birlikte elektrik faturaları düşürülecek, ayrıca da kişi başına düşen enerji tüketim miktarı artarken YEKA’ya yatırım artmış olacak. Dışa bağımlılık azalırken, yenilebilir enerjini ekonomiye katkısı yükselecek.

Amaç Milli Ve Yenilebilir Enerji

Yenilebilir enerji kaynakları son zamanlarda hükümet tarafından desteklenen en önemli projelerden biri. YEKA projelerinde amaç doğanın korunması ve aynı zamanda buradan yerli, milli ve yenilebilir bir enerjinin açığa çıkarılması.

Yapılacak olan projelerle ortaya çıkacak olan büyümeler, elektrik kullanımını da beraberinde getiririyor. Artan bu kullanımların karşılanması için yerli kadrolarla çalışacak AR-GE şirketleri kurulacak ve yüzde 80 yerli personel istihdam edilecek.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.