Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANASİAD), Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile üniversite-sanayi iş birliği konusunda önemli bir adım attı.
BURSA (İGFA) - ANASİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, BUÜ Dijital Dönüşüm, Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİJİMER) Müdürü Prof. Dr. Kurtuluş Kaymaz’ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.
Derneğin Genel sekreteri Avukat Sefa Çınar, Yönetim Kurulu Üyesi Sadiye İnal ve Yüksel Danışma Meclisi Üyesi Taner Eke’nin hazır bulunduğu ziyarette konuşan ANASİAD Başkanı Hakan Birkan, dernek üyelerinin bilişimden eğitime, enerjiden hizmet sektörüne kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösterdiğini belirtti. Birkan, “Geniş çerçeveli üye profilimiz, bize ülke ekonomisinde rol oynayan tüm sektörlere hâkim olabilme ve sorunlara çözüm üretebilme fırsatı veriyor. Bugün, BUÜ ile üniversite-sanayi iş birliği alanında yapabileceklerimizi konuşmak için bir ziyareti gerçekleştirdik” dedi. BUÜ ile üniversite-sanayi iş birliği alanında ortak çalışma yapmayı hedeflediklerini ifade eden Birkan, olası bir iş birliği için çok heyecanlı olduklarını vurguladı. Başkan Birkan,“Akademi ve iş dünyasının güç birliği yaparak ortak güç oluşturması çok önemli. Akademik çalışma ve bilimin gücünü tecrübeyle bir araya getirmek önemli.” değerlendirmesinde bulundu.
"DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE İŞ BİRLİĞİ İÇİN HAZIRIZ"
DİJİMER Merkez Müdürü Prof. Dr. Kurtuluş Kaymaz da, yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Kaymaz, kurumun 2021 yılından beri dijital işletme yönetimi, platform ekonomileri, paylaşım ekonomisi, dijital para, dijital iletişim, dijital kültür, dijital etik, dijital sosyoloji, dijital çalışma biçimleri, bilişim hukuku, dijital pazarlama, e-Devlet uygulamaları, kişisel verilerin korunması hukuku, uzaktan eğitim ve e-öğrenme, dijital liderlik gibi konularda faaliyet gösterdiğini ifade etti. Prof. Dr. Kaymaz, bir üniversite-sanayi iş birliği ara yüzü olarak iş yaşamı ile ortak projeler geliştirdiğini ve akademik personel ile öğrencilerle birlikte bu alandaki bilimsel çalışmalara liderlik ettiğini de belirtip, “Seçkin iş insanlarını bünyesinde barındıran ANASİAD ile üniversite-sanayi iş birliği alanında ortak çalışmalar yapmak bizi çok sevindirir. Yapılan bu ziyareti çok önemli buluyoruz” dedi.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Beylikdüzü Ahmet Beyaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatma Kanmaz’ı makamında ziyaret etti.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Beylikdüzü Ahmet Beyaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatma Kanmaz’ı makamında ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Dergisi’nin şubat sayısı bağımlılıkla mücadele konusuna ayrıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla ilçe genelinde düzenlediği etkinliklerle vatandaşlara sevgi dolu anlar yaşattı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Valisi Yunus Sezer, Selimiye Meydanı’nda kurulan Ramazan Sokağı’nın Ramazan boyunca kültürel ve manevi etkinliklere ev sahipliği yapacağını açıkladı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de sağanak ve fırtına etkili oldu. Selimiye Camii yakınlarında devrilen ağaç, park halindeki bir aracın üzerine düştü. Olayda yaralanan olmazken araçta maddi hasar meydana geldi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER- Kartal’da sporun ve aile bağlarının güçlendiği anlamlı bir etkinliğe imza atıldı.
Beylikdüzü Belediyesi, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak için afet farkındalık eğitimlerini ilçe genelinde yaygınlaştırarak sürdürüyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Esenyurt Belediyesi, iş arayan engelli vatandaşları işverenlerle buluşturmak için önemli bir adım attı.
HABER/ M. MUSTAFA KARAYÜN / ESENLER - Esenler Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Sabri Ugan Esenler Sokak Ligi finali büyük bir coşkuya sahne oldu.
HABER / AHMET KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - İstanbul’da balık tezgahları bu sezon adeta bereketle doldu.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya’da turizm tesislerine yönelik yangın güvenliği uygulamaları, sektör temsilcileri ve kamuoyunda geniş tartışmalara yol açtı.
ABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya’nın Oba Mahallesi’nde bulunan bir ortaokulda yaşandığı iddia edilen olay ilçede geniş yankı uyandırdı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.