Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANASİAD), Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile üniversite-sanayi iş birliği konusunda önemli bir adım attı.
BURSA (İGFA) - ANASİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, BUÜ Dijital Dönüşüm, Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİJİMER) Müdürü Prof. Dr. Kurtuluş Kaymaz’ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.
Derneğin Genel sekreteri Avukat Sefa Çınar, Yönetim Kurulu Üyesi Sadiye İnal ve Yüksel Danışma Meclisi Üyesi Taner Eke’nin hazır bulunduğu ziyarette konuşan ANASİAD Başkanı Hakan Birkan, dernek üyelerinin bilişimden eğitime, enerjiden hizmet sektörüne kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösterdiğini belirtti. Birkan, “Geniş çerçeveli üye profilimiz, bize ülke ekonomisinde rol oynayan tüm sektörlere hâkim olabilme ve sorunlara çözüm üretebilme fırsatı veriyor. Bugün, BUÜ ile üniversite-sanayi iş birliği alanında yapabileceklerimizi konuşmak için bir ziyareti gerçekleştirdik” dedi. BUÜ ile üniversite-sanayi iş birliği alanında ortak çalışma yapmayı hedeflediklerini ifade eden Birkan, olası bir iş birliği için çok heyecanlı olduklarını vurguladı. Başkan Birkan,“Akademi ve iş dünyasının güç birliği yaparak ortak güç oluşturması çok önemli. Akademik çalışma ve bilimin gücünü tecrübeyle bir araya getirmek önemli.” değerlendirmesinde bulundu.
"DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE İŞ BİRLİĞİ İÇİN HAZIRIZ"
DİJİMER Merkez Müdürü Prof. Dr. Kurtuluş Kaymaz da, yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Kaymaz, kurumun 2021 yılından beri dijital işletme yönetimi, platform ekonomileri, paylaşım ekonomisi, dijital para, dijital iletişim, dijital kültür, dijital etik, dijital sosyoloji, dijital çalışma biçimleri, bilişim hukuku, dijital pazarlama, e-Devlet uygulamaları, kişisel verilerin korunması hukuku, uzaktan eğitim ve e-öğrenme, dijital liderlik gibi konularda faaliyet gösterdiğini ifade etti. Prof. Dr. Kaymaz, bir üniversite-sanayi iş birliği ara yüzü olarak iş yaşamı ile ortak projeler geliştirdiğini ve akademik personel ile öğrencilerle birlikte bu alandaki bilimsel çalışmalara liderlik ettiğini de belirtip, “Seçkin iş insanlarını bünyesinde barındıran ANASİAD ile üniversite-sanayi iş birliği alanında ortak çalışmalar yapmak bizi çok sevindirir. Yapılan bu ziyareti çok önemli buluyoruz” dedi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt’ta uzun yıllardır beklenen önemli bir proje daha tamamlandı. Esenyurt Belediyesi tarafından hayata geçirildi.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Akçansa, Marmara Adaları Yapay Resif Projesi ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından düzenlenen Ortak Yarınlar Ödülleri kapsamında Yeşil Dönüşüm kategorisinde ödül aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, sanat dolu bir konserle izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Merkez’de bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, her geçen gün artan ziyaretçi ilgisiyle özellikle öğrencilerin dikkatini çekmeye devam ediyor.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS-Edirne Meriç ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, cenaze aracıyla taşındığı iddia edilen 10 kilo kokain ve 95 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de masaj salonlarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, fuhuş yapıldığı ve aracılık edildiği iddiasıyla 5 işletmeye baskın yapıldı, 15 şüpheli gözaltına alındı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de Meriç Nehri’nden Çakmak Barajı’na su verilmeye başlandı; 164 bin 530 dekar tarım arazisi modern sulama ile buluşacak.
Mardin’in 100’ü” Kitabı Küçükçekmece’de Tanıtıldı Tanış: “Bu eser, Mardin’in barışsever ruhuna armağanımdır”
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'nin Keşan İlçesi'nde üç ev arkadaşı, marketten aldıkları kıymayı tükettikten sonra karın ağrısı yaşadı. Olay polise intikal etti.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de hakkında 41 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, polisten kaçamayacağını anlayınca intihara kalkıştı; ekipler firariyi ve onu saklayan şahsı gözaltına aldı.
HABER - ERCAN KUTLU / Niğtaş A.Ş.’ye yöneltilen çevre iddiaları, devlet kurumlarının mühürlü analiz raporlarıyla geçersiz kaldı. Üretim süreçleri çevre dostu olduğunu yeniden kanıtladı.
Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı ve Alanya Medya Televizyon A.Ş. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Meral Çetiner, Mega TV ekibiyle birlikte Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Cem Özcan’ı ziyaret
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu’nda öğrenciler arasında saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen geniş kapsamlı bir “Akran Nezaketi” çalışması uygulandı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.