Anne ve Bebeklerin Gözde Mekanı Oldu

0-3 yaş aralığındaki çocuklar için hizmet veren kütüphane, aylık ortalama 2 bin 500 kullanıcıya ulaşarak büyük bir ilgi gördü.

GÜNCEL 20.09.2024 09:50:43 35 0
Anne ve Bebeklerin Gözde Mekanı Oldu

ANNE – BEBEK KÜTÜPHANESİ 1 YAŞINDA!

Anne ve Bebeklerin Gözde Mekanı Oldu

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün bir yıl önce hayata geçirdiği Esma Biltaci Anne Bebek Kütüphanesi, kısa sürede Esenlerli anne ve bebeklerin vazgeçilmez mekânı haline geldi. 0-3 yaş aralığındaki çocuklar için hizmet veren kütüphane, aylık ortalama 2 bin 500 kullanıcıya ulaşarak büyük bir ilgi gördü.

ZENGİN KİTAP VE MATERYAL KAYNAĞI

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iş birliği içinde faaliyet gösteren Esma Biltaci Anne Bebek Kütüphanesi, toplamda 25 bin 692 kitaba ve bebeklerin gelişimine katkı sağlayan çeşitli materyallere sahip. Kütüphane, haftada beş gün ücretsiz kitap ödünç verme imkânı sunarken, aylık ortalama 530 kitap ödünç alınıyor. Anne ve bebeklerin hem keyifli vakit geçirebileceği hem de gelişimlerine katkı sağlayacak kaynaklara kolay erişebileceği bu kütüphane, Esenler’de önemli bir hizmet sunmaya devam ediyor.

OYUN GRUPLARI VE ETKİNLİKLER REZERVASYONLA

Esenlerli anneler ve bebekleri, haftanın üç günü kütüphanede düzenlenen oyun gruplarından ve çeşitli etkinliklerden faydalanabiliyor. Ancak bu hizmetlerden yararlanmak için kütüphane randevu sistemi ile çalışıyor. Esenler Belediyesi Online İşlemler kısmından rezervasyon yaptırarak anneler ve çocuklar, oyun gruplarına katılabiliyor. Etkinlikler çocuk gelişimi öğretmenleri eşliğinde düzenleniyor ve annelere de çocuklarının gelişimini en iyi şekilde destekleme fırsatı sunuluyor.

ANNE VE BEBEKLER İÇİN ÇEŞİTLİ AKTİVİTELER

Kütüphanede anne ve bebekler için özenle hazırlanmış birçok etkinlik mevcut. ‘Montessori Oyuncaklar’, ‘Eğitici Kitaplar’, ‘Masal Saati’ ve ‘Dil Gelişimini Destekleyen Aktiviteler’ gibi pek çok seçenek bulunuyor. Anneler ise güvenli ve donanımlı bu ortamda, uzman eğitmenler eşliğinde çocuklarının sağlıklı, özgüvenli, yaratıcı ve problem çözebilen bireyler olmasına katkıda bulunuyor.

REZERVASYON YAPTIRMAYI UNUTMAYIN!

Esenlerli anneler, çocukları ile birlikte bu keyifli ve eğitici etkinliklere katılmak için Esenler Belediyesi Online İşlemler kısmından rezervasyon yaptırmayı unutmamalı. Anne ve bebekler için detaylı bir şekilde planlanan bu hizmet, her iki tarafın da gelişimini ve sosyalleşmesini desteklemeyi amaçlıyor.

Haber: Muhammed Mustafa KARAYÜN


Wushu Kung-Fu'ya Çelik, Aday...

Türkiye Wushu Kung-Fu Federasyonu’nun eski başkanı Cemal Çelik, federasyon başkanlığına adaylığını açıkladı.

Küçük Çınar’ın Hayata Tutunmasına Destek Olun!

Özer, DMD (kas hastalığı) ile mücadele eden 5 yaşındaki Çınar Güzel için başlatılan bağış kampanyasına destek çağrısında bulundu. Çınar’ı evinde ziyaret eden Özer, küçük çocuğun sağlığına kavuşabilmesi için hayırseverlere çağrı.

Ödüllü Yarışmaları Başlıyor…

Ödüllü yarışmalar için başvuruları kabul etmeye başladı. İlçe sınırlarında yaşayan öğrenci ve öğretmenlerin katılım sağlayabileceği bu yarışmalar, altı farklı kategoride gerçekleşecek.

Okul Kantinleri Mercek Altında

Öğrencilerin sağlığını ön planda tutan bu denetimler, kantinlerde satılan ürünlerin hijyen standartlarına uygunluğunu ve güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldı.

Zabıta Ekipleri Öğrenciler İçin Görev Başında

Zabıta Müdürlüğü, okulların açılmasıyla birlikte özellikle sabah saatlerinde ve çıkışlarda, öğrencilerin güvenliği için aktif olarak sahada yer alıyor.

Anne ve Bebeklerin Gözde Mekanı Oldu

0-3 yaş aralığındaki çocuklar için hizmet veren kütüphane, aylık ortalama 2 bin 500 kullanıcıya ulaşarak büyük bir ilgi gördü.

Özdemir, Katliamı Dünyaya Duyuruyoruz…

Bağcılar’da Çocuklar, Gazze’deki Zeytin Ağacı Katliamını Zeytin Çekirdeğinden Tespih Yaparak Protesto Etti.

Beslenme Saatine Ödül…

Beylikdüzü Belediyesi'nin “Beslenme Saati” Uygulaması Sürdürülebilir İş Ödülleri 2024'te Ödüle Layık Görüldü

Türkgenç; Her Zaman Devletimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz…

Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü İl Dernekler Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Türkgenç’ten Kaymakam Bülent Karacan’a Ziyaret.

Özel, Askıda Yemek Uygulaması Başlıyor…

Ülke genelindeki 49 Kent Lokantası'nda kısa süre içinde "Askıda Yemek" uygulamasını başlatacaklarını belirten Özel, bu uygulamanın toplumsal dayanışmayı güçlendireceğini vurguladı.

Soylu: : Dünya’daki Uyuşturucuyu CIA Yönetiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medyadaki paylaşımında, Süleyman Soylu’nun, “Amerika Afganistan’ı uyuşturucu merkezi yaptı. Dünya’daki uyuşturucuyu CIA yönetir” açıklamasına dikkat çekildi.

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan yeni Valiler Kararnamesi ile 16 ilin valisi değiştirildi. Ayrıca, 12 ilin valisi "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine getirildi. Bu önemli karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe gir

55 Ülkeden Bilim İnsanları Katıldı

Uluslararası Tarım, Biyoloji Ve Yaşam Bilimleri Konferansı Trakya Üniversitesi'nde Başladı 55 Ülkeden Bilim İnsanları Katıldı.

Konsey, Yeşil ve Doğal Alanları Korumaya Kararlı

Esenyurt’ta Temizlik İşleri Projesine Yeniden Değerlendirme Çağrısı, Kent Konseyi, Yeşil Ve Doğal Alanları Koruma Konusunda Kararlı.

Artar; Hedef Daha İleri ve Çağdaş Eğitim

Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar'dan İlk Toplantısında, Hedef Daha İleri ve Çağdaş Eğitim seviyesine ulaşmak olacak dedi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.