Arslan Özüduruk: "Emekliler Açlık Sınırının Altında Yaşıyor!"

Emekliler ekonomik krizde! En düşük memur maaşı için verilen 22.000 TL sözüne rağmen emekliler bu hakka ulaşamadı. Arslan Özüduruk, hükümete çağrıda bulunarak "Adalet istiyoruz, ekonomik dengesizlik bitsin" dedi.

GÜNCEL 9.01.2025 23:39:07 210 0
Arslan Özüduruk:

Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, emeklilerin maaşlarındaki eşitsizliğe dikkat çekerek hükümete çağrıda bulundu. Özüduruk, verilen sözlerin tutulmadığını ve emeklilerin ekonomik sıkıntılar içinde hayatta kalma mücadelesi verdiğini belirtti. Özellikle 3600 ek gösterge, maaş farkları ve enflasyon karşısında emeklilerin yaşadığı mağduriyet, kapsamlı bir açıklamayla gündeme taşındı.

Arslan Özüduruk: "Emekliler Açlık Sınırının Altında Yaşıyor!"
Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, emeklilerin ekonomik şartlarını "ölüm kalım savaşı" olarak nitelendirdi. Özüduruk, "Memurlara verilen 22.000 TL'lik maaş sözünün emeklilere de yansıtılacağı ifade edilmişti. Ancak aradan geçen bir buçuk yıla rağmen emekliler bu sözün yerine getirilmesini bekliyor. 3600 ek gösterge için verilen vaatlerin sadece bir kısmı tutuldu; geri kalan emekliler ise eşitlik istiyor. Hükümetin başarılı dış politikaları ve savunma sanayiindeki ilerlemeler memnuniyet verici ancak emekliler bu başarıların gölgesinde unutuluyor" dedi. Özüduruk, "Artık adalet istiyoruz. Ekonomik pastadan eksilen payımızı geri istiyoruz" diyerek taleplerini yineledi.

Arslan Özüduruk'un açıklamaları, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları gözler önüne seriyor. Emekliler, maaşlarındaki eşitsizlikler ve enflasyon karşısında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Özellikle 3600 ek gösterge ve maaş farkları konusunda verilen vaatlerin yerine getirilmemesi, emeklilerin mağduriyetini daha da artırıyor

Özüduruk, emeklilerin ekonomik şartlarını "ölüm kalım savaşı" olarak nitelendiriyor. Memurlara verilen 22.000 TL'lik maaş sözünün emeklilere de yansıtılacağı ifade edilmişti, ancak aradan geçen bir buçuk yıla rağmen emekliler bu sözün yerine getirilmesini bekliyor. Emekliler, artan kiralar, elektrik faturaları ve aidatlar karşısında perişan durumda. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan emekliler, bu mali yüklerin altında eziliyor.

Özüduruk, hükümetin başarılı dış politikaları ve savunma sanayiindeki ilerlemelerin memnuniyet verici olduğunu belirtirken, emeklilerin bu başarıların gölgesinde unutulduğunu vurguluyor. Emekliler, adalet ve ekonomik pastadan eksilen paylarını geri istiyor. Özüduruk'un talepleri, emeklilerin yaşadığı sıkıntıları ve beklentilerini net bir şekilde ortaya koyuyor.

Emeklilerin ekonomik mücadeleleri giderek derinleşiyor. Verilen sözlerin tutulmaması, gelir adaletsizliği ve enflasyon karşısında yaşanan kayıplar, emeklileri hayatta kalma mücadelesine itiyor. Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk'un çağrısı, emeklilerin taleplerini bir kez daha gündeme taşıdı. Artık hükümetin bu taleplere duyarsız kalmaması bekleniyor.

3600 ek gösterge nedir?
Çalışan ve emekli memurların maaşını ve ikramiyesini etkileyen bir gösterge sistemidir.

En düşük emekli maaşı ne kadar?
Şu anda birçok emekli, 10.000 TL'nin altında maaş alıyor.

Hükümetin 22.000 TL sözü tutuldu mu?
Memurlar için uygulandı, ancak emeklilere yansıtılmadı.

Emekliler neden ekonomik sıkıntı yaşıyor?
Enflasyon, maaş artışlarının düşük olması ve gelir adaletsizliği temel nedenlerdir.

Emeklilerin talepleri nelerdir?
Maaş eşitsizliklerinin giderilmesi, 3600 ek gösterge hakkının tüm emeklilere tanınması ve ekonomik adalet sağlanması.

Haber: Ercan KUTLU


Haber Kaynak : YerelHaberim.Net

2025 Hac ve Kurasız Hac Fırsatları Başladı!

2025 hac ve kurasız hac fırsatları başladı! 1000 USD ön ödeme ile kutsal topraklara ulaşmanın tam zamanı. Detaylı bilgi için hemen başvurun!

Modern Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi Perdelerini Açtı

HABER / NEZİR KARAYÜN - Başrolünde Pınar Altuğ Atacan’ın yer aldığı “Kusursuz Dünya Müzikali,” Beylikdüzü’nde açılan Modern Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nin ilk etkinliği olarak büyük beğeni topladı.

HÜRSEN'den Çarpıcı Açıklama: "Emekçilerin Boğazı Sıkılıyor"

HABER / NEZİR KARAYÜN - Kamu çalışanları, emekliler ve basın mensupları, Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu (HÜRSEN) tarafından yapılan basın açıklamasında 2025 yılı için öngörülen maaş artış oranlarına sert tepki gösterdi.

Sakaryalı sporcu Milli takıma seçildi

Sakaryalı sporcu Milli takıma seçildi

MASKİ, aylık toplantılarla hizmetlerini değerlendiriyor

MASKİ, aylık toplantılarla hizmetlerini değerlendiriyor

Tuvalette telefon alışkanlığı hemoroid sebebi!

Tuvalette telefon alışkanlığı hemoroid sebebi!

Emre Şahin: Devletimizin Bekası İçin Yola Çıktık

Devletimizin bekası için yola çıkan 15 Temmuz Federasyonu Genel Başkanı Emre ŞAHİN, Hatay İl Başkanlığına getirilen Hasan DERYA'ya mazbatasını teslim etti.

Soğan Filesinden Voleybol Sahasına

HABER / MEHMET ÜNAL - Esenler Belediyesi, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde soğan torbalarını file yaparak voleybol oynayan minik sporcuların hayalini gerçekleştirdi.

Keskin, Kent Lokantaları Tuzakmı?

HABER / NEZİR KARAYÜN - Tuzla Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Av. Duygu Keskin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Tuzla Belediyesi Sosyal Tesisleri'ndeki fiyat artışlarına dikkat çekti.

Arkın’a Ayşenur Ezgi Eygi Anısına Plaket

HABER / NEZİR KARAYÜN - Uluslararası karate antrenörü Mert Arkin’a, anlamlı bir plaket takdim edildi.

Beylikdüzü'nde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlandı

Beylikdüzü Kızılay Şubesi’nin düzenlediği etkinlikte, Kaymakam Bülent Karacan ve Kızılay Şube Başkanı Atilla Kırali, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün önemini vurgulayan açıklamalar yaptı.

Karayün’den 10 Ocak Mesajı

DEĞERLİ BASIN EMEKÇİLERİ, Bugün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, yalnızca sizlerin çalışma azmini ve özverisini değil, aynı zamanda topluma olan katkılarınızı da kutlama günüdür.

Türkiye'nin İklim Ağı kuruldu

Türkiye'nin İklim Ağı kuruldu

28'inci Tüketici Ödülleri için başvurular başladı

28'inci Tüketici Ödülleri için başvurular başladı

KAYSO'dan 10 Ocak mesajı

KAYSO'dan 10 Ocak mesajı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.