Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, emeklilerin maaşlarındaki eşitsizliğe dikkat çekerek hükümete çağrıda bulundu. Özüduruk, verilen sözlerin tutulmadığını ve emeklilerin ekonomik sıkıntılar içinde hayatta kalma mücadelesi verdiğini belirtti. Özellikle 3600 ek gösterge, maaş farkları ve enflasyon karşısında emeklilerin yaşadığı mağduriyet, kapsamlı bir açıklamayla gündeme taşındı.
Arslan Özüduruk: "Emekliler Açlık Sınırının Altında Yaşıyor!"
Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, emeklilerin ekonomik şartlarını "ölüm kalım savaşı" olarak nitelendirdi. Özüduruk, "Memurlara verilen 22.000 TL'lik maaş sözünün emeklilere de yansıtılacağı ifade edilmişti. Ancak aradan geçen bir buçuk yıla rağmen emekliler bu sözün yerine getirilmesini bekliyor. 3600 ek gösterge için verilen vaatlerin sadece bir kısmı tutuldu; geri kalan emekliler ise eşitlik istiyor. Hükümetin başarılı dış politikaları ve savunma sanayiindeki ilerlemeler memnuniyet verici ancak emekliler bu başarıların gölgesinde unutuluyor" dedi. Özüduruk, "Artık adalet istiyoruz. Ekonomik pastadan eksilen payımızı geri istiyoruz" diyerek taleplerini yineledi.
Arslan Özüduruk'un açıklamaları, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları gözler önüne seriyor. Emekliler, maaşlarındaki eşitsizlikler ve enflasyon karşısında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Özellikle 3600 ek gösterge ve maaş farkları konusunda verilen vaatlerin yerine getirilmemesi, emeklilerin mağduriyetini daha da artırıyor
Özüduruk, emeklilerin ekonomik şartlarını "ölüm kalım savaşı" olarak nitelendiriyor. Memurlara verilen 22.000 TL'lik maaş sözünün emeklilere de yansıtılacağı ifade edilmişti, ancak aradan geçen bir buçuk yıla rağmen emekliler bu sözün yerine getirilmesini bekliyor. Emekliler, artan kiralar, elektrik faturaları ve aidatlar karşısında perişan durumda. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan emekliler, bu mali yüklerin altında eziliyor.
Özüduruk, hükümetin başarılı dış politikaları ve savunma sanayiindeki ilerlemelerin memnuniyet verici olduğunu belirtirken, emeklilerin bu başarıların gölgesinde unutulduğunu vurguluyor. Emekliler, adalet ve ekonomik pastadan eksilen paylarını geri istiyor. Özüduruk'un talepleri, emeklilerin yaşadığı sıkıntıları ve beklentilerini net bir şekilde ortaya koyuyor.
Emeklilerin ekonomik mücadeleleri giderek derinleşiyor. Verilen sözlerin tutulmaması, gelir adaletsizliği ve enflasyon karşısında yaşanan kayıplar, emeklileri hayatta kalma mücadelesine itiyor. Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk'un çağrısı, emeklilerin taleplerini bir kez daha gündeme taşıdı. Artık hükümetin bu taleplere duyarsız kalmaması bekleniyor.
3600 ek gösterge nedir?
Çalışan ve emekli memurların maaşını ve ikramiyesini etkileyen bir gösterge sistemidir.
En düşük emekli maaşı ne kadar?
Şu anda birçok emekli, 10.000 TL'nin altında maaş alıyor.
Hükümetin 22.000 TL sözü tutuldu mu?
Memurlar için uygulandı, ancak emeklilere yansıtılmadı.
Emekliler neden ekonomik sıkıntı yaşıyor?
Enflasyon, maaş artışlarının düşük olması ve gelir adaletsizliği temel nedenlerdir.
Emeklilerin talepleri nelerdir?
Maaş eşitsizliklerinin giderilmesi, 3600 ek gösterge hakkının tüm emeklilere tanınması ve ekonomik adalet sağlanması.
Haber: Ercan KUTLU
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Son günlerde sosyal medyada yayılan kimlik kartı, ehliyet ve pasaport ücretlerine yüzde yüz zam yapılacağı,
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, özel çocukları ağırladı.
Alanya Servis Esnafları Kooperatifi Başkanı Hasan Lök, Mega TV aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olma kararı aldı. Lök, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde iki öğrenciye servis bursu sağlanacağını duyurdu.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - CHP 39. Büyük Kurultayı sonrası ortaya çıkan bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antalya için hazırladığı anahtar listede dikkat çeken üç isim öne çıktı:
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İzmir’in Kınık ilçesinde, Kınık Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen anlamlı bir ziyaretle şehit Halil Balye’nin ailesi, Cumalı Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret edildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi ( RAM) Müdürü Hayrullah Can, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Önder İmam Hatipliler Derneği öncülüğünde yürütülen “Türkiye Yeşeriyor Gazze Güçleniyor” projesi kapsamında Aşiret Dalcı İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleşti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim Sen İstanbul 11 Nolu Şube, 1. Olağan Genel Kurulunu 30 Kasım 2025 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENLER - Genç iletişimciler ile medya sektörünün deneyimli isimlerini buluşturan 6. Medya Akademisi, bu hafta gazeteci Ersin Çelik’i konuk etti.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / BAĞCILAR - Bağcılar Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig’in ilk haftasında taraftarlarına büyük bir mutluluk yaşattı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, ilçe sakinlerinden gelen talepleri dikkate alarak belediyeye bağlı spor salonlarında kapsamlı bir yenileme çalışması yaptı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü bu yıl çok daha anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Beylikdüzü Belediyesi, ilçede görev yapan tüm öğretmenler adına 4 bini aşkın fidan bağışında bulundu
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - 27 Kasım 2025’te Resmî Gazete’de yayımlanan 584 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 2026 yılı itibarıyla basit usulden gerçek usule geçecek mükellefler için önemli değişiklikler.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.