Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, emeklilerin maaşlarındaki eşitsizliğe dikkat çekerek hükümete çağrıda bulundu. Özüduruk, verilen sözlerin tutulmadığını ve emeklilerin ekonomik sıkıntılar içinde hayatta kalma mücadelesi verdiğini belirtti. Özellikle 3600 ek gösterge, maaş farkları ve enflasyon karşısında emeklilerin yaşadığı mağduriyet, kapsamlı bir açıklamayla gündeme taşındı.
Arslan Özüduruk: "Emekliler Açlık Sınırının Altında Yaşıyor!"
Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, emeklilerin ekonomik şartlarını "ölüm kalım savaşı" olarak nitelendirdi. Özüduruk, "Memurlara verilen 22.000 TL'lik maaş sözünün emeklilere de yansıtılacağı ifade edilmişti. Ancak aradan geçen bir buçuk yıla rağmen emekliler bu sözün yerine getirilmesini bekliyor. 3600 ek gösterge için verilen vaatlerin sadece bir kısmı tutuldu; geri kalan emekliler ise eşitlik istiyor. Hükümetin başarılı dış politikaları ve savunma sanayiindeki ilerlemeler memnuniyet verici ancak emekliler bu başarıların gölgesinde unutuluyor" dedi. Özüduruk, "Artık adalet istiyoruz. Ekonomik pastadan eksilen payımızı geri istiyoruz" diyerek taleplerini yineledi.
Arslan Özüduruk'un açıklamaları, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları gözler önüne seriyor. Emekliler, maaşlarındaki eşitsizlikler ve enflasyon karşısında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Özellikle 3600 ek gösterge ve maaş farkları konusunda verilen vaatlerin yerine getirilmemesi, emeklilerin mağduriyetini daha da artırıyor
Özüduruk, emeklilerin ekonomik şartlarını "ölüm kalım savaşı" olarak nitelendiriyor. Memurlara verilen 22.000 TL'lik maaş sözünün emeklilere de yansıtılacağı ifade edilmişti, ancak aradan geçen bir buçuk yıla rağmen emekliler bu sözün yerine getirilmesini bekliyor. Emekliler, artan kiralar, elektrik faturaları ve aidatlar karşısında perişan durumda. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan emekliler, bu mali yüklerin altında eziliyor.
Özüduruk, hükümetin başarılı dış politikaları ve savunma sanayiindeki ilerlemelerin memnuniyet verici olduğunu belirtirken, emeklilerin bu başarıların gölgesinde unutulduğunu vurguluyor. Emekliler, adalet ve ekonomik pastadan eksilen paylarını geri istiyor. Özüduruk'un talepleri, emeklilerin yaşadığı sıkıntıları ve beklentilerini net bir şekilde ortaya koyuyor.
Emeklilerin ekonomik mücadeleleri giderek derinleşiyor. Verilen sözlerin tutulmaması, gelir adaletsizliği ve enflasyon karşısında yaşanan kayıplar, emeklileri hayatta kalma mücadelesine itiyor. Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk'un çağrısı, emeklilerin taleplerini bir kez daha gündeme taşıdı. Artık hükümetin bu taleplere duyarsız kalmaması bekleniyor.
3600 ek gösterge nedir?
Çalışan ve emekli memurların maaşını ve ikramiyesini etkileyen bir gösterge sistemidir.
En düşük emekli maaşı ne kadar?
Şu anda birçok emekli, 10.000 TL'nin altında maaş alıyor.
Hükümetin 22.000 TL sözü tutuldu mu?
Memurlar için uygulandı, ancak emeklilere yansıtılmadı.
Emekliler neden ekonomik sıkıntı yaşıyor?
Enflasyon, maaş artışlarının düşük olması ve gelir adaletsizliği temel nedenlerdir.
Emeklilerin talepleri nelerdir?
Maaş eşitsizliklerinin giderilmesi, 3600 ek gösterge hakkının tüm emeklilere tanınması ve ekonomik adalet sağlanması.
Haber: Ercan KUTLU
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Ufuk Özünlü, 665. Kırkpınar ağalık ihalesini 40 milyon 664 bin 665 TL ile kazandı. 122 koçu ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırkpınar'ı 664 yıllık kültürel köprü ve Türk kimliğinin önemli bir değeri olarak vurguladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen suç örgütü soruşturması kapsamında üç büyükşehir belediye başkanı gözaltına alındı.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Sınav merkezli eğitim sistemine eleştirel bakış: Prof. Dr. Osman Çakmak ile yaptığımız bu özel söyleşide, Türkiye'nin eğitim vizyonuna dair çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri yer alıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Avcılar’da AK Parti İlçe Başkanı Av. Gürkan Aksoy, ilçe teşkilatıyla birlikte yerel basın mensuplarını kahvaltılı toplantıda ağırladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan'da, üst komşusunun tıkanan balkon giderini açmak için döktüğü lavabo açıcı, alt katta balkonda oynayan bir çocuğun üzerine sıçrayarak yaralanmasına neden oldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İmam-Hatip ve aynı zamanda Beylikdüzü Özkan Acar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Demirtaş'ın taziye mesajı.
NEZİR KARAYÜN / ÖZEL HABER / ADOM AJANS – Türkiye’nin dört bir yanında eğitim, ibadet ve kültür alanında sayısız hayır eserine imza atan, sadece iş dünyasında değil gönüllerde de taht kuran Hayırsever İş İnsanı Yaşar Acar,
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Küçük kız, oyun oynarken sahipli bir köpeğin saldırısına uğradı. Ailesi polise başvurdu. Olay, “taksirle yaralama” suçu kapsamında değerlendirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS – Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, tutukluluğunun 102. gününde acil ameliyata alınacak.
HABER / ADOM AJANS – İSTANBUL - Küçükçekmece’de yaşanan bir olay, basın camiasında tepkilere yol açtı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı heyeti, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık’ı makamında ziyaret ederek yeni dönemde başarı temennilerini iletti.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.