Asgari Ücret Görüşmeleri Başlıyor
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR - 2025 yılı asgari ücretinin belirlenmesine yönelik süreç resmen başlıyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla düzenlenecek ilk toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde bugün saat 16.00’da gerçekleştirilecek. Görüşmelerde, milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücretin yeni oranı belirlenecek.
İLK TOPLANTIDAN SONUÇ BEKLENMİYOR
Görüşmelere işçi tarafını temsilen TÜRK-İŞ, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) katılacak. Ancak ilk toplantıda herhangi bir karar çıkması beklenmiyor. Taraflar, taleplerini ve beklentilerini dile getirerek sonraki görüşmeler için zemin hazırlayacak.
ASGARİ ÜCRETLİLERİN GEÇİM SIKINTISI
2024 yılı için yapılan tek seferlik zam sonrası enflasyon baskısı nedeniyle asgari ücretli çalışanlar ciddi geçim sıkıntısı yaşıyor. Mevcut ücret, açlık sınırına yakın bir düzeyde kalıyor ve bu durum çalışanları yeni dönemdeki zam oranına odaklanmaya zorluyor.
MEVCUT ASGARİ ÜCRET RAKAMLARI
Halen bir işçi için uygulanan aylık brüt asgari ücret 20 bin 2 lira 50 kuruş seviyesinde bulunuyor. Kesintiler sonrası net asgari ücret 17 bin 2 lira 12 kuruş olarak hesaplanıyor. İşveren açısından ise bir işçinin toplam maliyeti, sosyal güvenlik primi ve işveren işsizlik sigorta fonu dâhil 23 bin 502 lira 94 kuruşu buluyor.
MİLYONLARCA KİŞİYİ İLGİLENDİREN KARAR
Yeni asgari ücret, yaklaşık 7 milyon çalışanın yanı sıra toplumun geniş kesimlerini dolaylı olarak etkiliyor. Enflasyonun yüksek seyrettiği bir dönemde belirlenecek zam oranı, hem çalışanların refah seviyesini hem de işverenlerin maliyetlerini doğrudan etkileyecek.
Eğitimden Haberler internet sitesinin imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Esenyurt Namık Kemal İlkokulu Müdürü Murat Kızılkaya ile bir araya geldi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER – Beylikdüzü Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, ilçede görev yapan öğretmenleri bir araya getirdi.
Eğitimden Haberler internet sitesinin imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Esenyurt Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Serkan Ertem ile bir araya geldi.
Büyükçekmece Mimaroba Ortaokulu Müdürü Gürkan Bayoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Beylikdüzü Atatürk Öğretmen Evi Müdürü Muhammed Lütfullah Güvenç, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Beylikdüzü Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Yunus Emre Kakı, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
İstanbul ve Esenyurt’un tanınmış siyasetçi ve iş insanlarından Engin Doğru, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
AK Parti Büyükçekmece eski ilçe başkanlarından, belediye başkan adayı, siyasetçi, iş insanı ve mali müşavir Recep Erol, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı
AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Esenyurt Bölge Sorumlusu İlker Gürbüz, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Marmara Nakliyeciler Derneği Başkanı Halil Kanat, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Siyasetçi ve iş adamı Serdal Güzel, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Esenyurt Kent Konseyi Başkanı gazeteci yazar Tuncer Dağ, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Beylikdüzü Dalyan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Yönetim Kurulu Başkanı Yonca Yaman, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.