Ata'ya Saygı Satranç Turnuvası

Beylikdüzü Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu Beylikdüzü İlçe Temsilciliği iş birliğiyle beşincisi düzenlenen "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Ata’ya Saygı Kupası Satranç Turnuvası"na ev sahipliği yaptı.

GÜNCEL 21.10.2024 16:50:40 41 0
Ata

Ata'ya Saygı Satranç Turnuvası

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Ata'ya Saygı Satranç Turnuvası Beylikdüzü'nde Gerçekleşti

Beylikdüzü Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu Beylikdüzü İlçe Temsilciliği iş birliğiyle beşincisi düzenlenen "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Ata’ya Saygı Kupası Satranç Turnuvası"na ev sahipliği yaptı. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen turnuva, 11 farklı ilden gelen 370 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. 

BAŞKAN ÇALIK: "SATRANÇ STRATEJİK DÜŞÜNMEYİ GELİŞTİRİYOR”

Turnuvanın açılışına katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, satrancın gençler için önemli bir spor olduğunu vurguladı. Başkan Çalık, "Satranç, çocuklarımızın stratejik düşünme becerilerini geliştiren önemli bir spor. Ata’mıza saygımızı bu anlamlı etkinlikle ifade etmekten gurur duyuyoruz. Beylikdüzü Belediyesi olarak gençlerimizin yanında olmaya ve satrancı desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

370 SPORCU KATILDI

Turnuva, 7-16 yaş arası sporcuların katılımıyla altı tur üzerinden oynandı. Türkiye’nin farklı illerinden gelen 370 sporcu, iki gün boyunca kıyasıya mücadele etti. Turnuvada dereceye giren sporculara kupa, madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

CUMHURİYET DEĞERLERİ VE ATA'YA SAYGI SATRANÇLA YAŞATILIYOR

Açılış konuşmasında Cumhuriyet değerlerini yaşatmanın ve gençleri stratejik düşünceye yönlendirmenin önemine dikkat çeken Başkan Çalık, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi hem spora hem de Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmaya davet ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri bizler için çok kıymetli. Satranç, stratejik düşünme becerilerini geliştiren önemli bir spor. Bu nedenle satrancı desteklemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

BEYLİKDÜZÜ SATRANÇTA ÖNCÜ İLÇE

Türkiye Satranç Federasyonu Beylikdüzü İlçe Temsilcisi Nihat Pamukçu da konuşmasında, Beylikdüzü’nün satranç sporunda öncü bir ilçe olduğunu belirtti. Pamukçu, "Beylikdüzü, İstanbul’da en fazla lisanslı sporcuya sahip ilçe konumunda. Yaz ve kış spor okullarında satranç en çok tercih edilen branşlardan biri. Bu başarıda Beylikdüzü Belediyesi’nin katkıları büyük" dedi.

GENÇLER SATRANÇLA DESTEKLENMEYE DEVAM EDİLECEK

Beylikdüzü Belediyesi’nin sporun ve gençlerin gelişimine katkı sunma hedefi doğrultusunda her yıl düzenlenen bu turnuva, Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu gençler arasında yaymayı ve satranç sporunu daha da yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Etkinliğin önümüzdeki yıllarda da düzenlenmeye devam edeceği belirtildi.

Haber: Nezir Karayün


İngilizce Konuşma Kulübü Başladı

Beylikdüzü Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşlara yönelik “İngilizce Konuşma Kulübü” etkinliğini başlattı.

Türkiye Şampiyonasında Büyük Başarı

Bağcılar Belediyesi Para Okçuluk Takımı, Antalya'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı

Uzun Yıllar Devam Eden Tapu Sorunu Çözüldü

Beylikdüzü Belediyesi, Kavaklı Mahallesi’nde bulunan Çınar Evler Sitesi’nde ikamet eden hak sahiplerine tapularını düzenlenen törenle teslim etti.

29 Ekim’e Özel Vex Robotıcs Turnuvası

İki gün süren turnuvada, ortaokul ve lise kategorilerinde 90 robot takımı, toplam 700 öğrenci kıyasıya rekabet etti.

Yol Yenileme Rekoru, 6 Ayda 100 Bin Ton Asfalt

Yıllardır çözülemeyen bozuk yol sorunları, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer'in girişimleriyle hızla giderildi ve ilçede ulaşım konforu önemli ölçüde arttı.

Bağcılar'da 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Bağcılar Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in ölümünün ardından 15 Temmuz kahramanlarını anma etkinliği düzenledi.

Bayraktar'dan Fetö Elebaşına Sert Tepki...

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı ve Baş Teknoloji Sorumlusu Selçuk Bayraktar, FETÖ elebaşının ölümü sonrası sosyal medya hesabından sert bir açıklama yaptı.

Erdoğan, İstanbul'daki Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un 39 ilçesinden 950 muhtarla bir araya geldiği toplantıda, muhtarların önemine ve onlara verilen desteğin sürdürüleceğine dikkat çekti.

Ata'ya Saygı Satranç Turnuvası

Beylikdüzü Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu Beylikdüzü İlçe Temsilciliği iş birliğiyle beşincisi düzenlenen "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Ata’ya Saygı Kupası Satranç Turnuvası"na ev sahipliği yaptı.

2023'te 16 bine yakın çocuk kaybolduktan sonra bulundu

Son dönemde TÜİK tarafından yayımlanan “Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuk İstatistikleri” hakkında kamuoyuna yansıyan ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler üzerine kurumdan resmi açıklama geldi.

İstanbul Üsküdar Üniversitesi'nde akademik başlangıç

İstanbul Üsküdar Üniversitesi'nde akademik başlangıç

Türkiye Barolar Birliği'nden noterlere dava!

Türkiye Barolar Birliği'nden noterlere dava!

Otizmli bireylerden unutulmaz konser

Otizmli bireylerden unutulmaz konser

Trabzon'da kar seferberliği

Trabzon'da kar seferberliği

9. Tarım Fuarı’na yoğun ilgi

9. Tarım Fuarı’na yoğun ilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.