Ayakkabı insanlık tarihi ile birlikte doğa koşullarından korunmak ve örtünmek amacı ile giyim kuşamın önemli bir parçası olarak insanoğlunun ayaklarını korumakla kalmamış, zaman içinde, toplumsal statü, milliyet, meslek, rütbe gibi bi
Ceyhun Berkol, Ayakkabının 10 Bin Yıllık Tarihini Anlattı
Ayakkabı insanlık tarihi ile birlikte doğa koşullarından korunmak ve örtünmek amacı ile giyim kuşamın önemli bir parçası olarak insanoğlunun ayaklarını korumakla kalmamış, zaman içinde, toplumsal statü, milliyet, meslek, rütbe gibi birçok konumun ana göstergesi oldu.
Büyükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde Dünya Kostümleri Müzesi’nde düzenlenen “Ayakkabının On Bin Yıllık Tarihi” seminerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Tarihsel süreci anlatıldı
Arel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ceyhun Berkol’un konuşmacı olduğu seminerde ayakkabının insanlık tarihi ile başladığına dikkat çekildi. Ayakkabının sadece bir giyim kuşam parçası veya korunma amaçlı olmadığına dikkat çeken Berkol, binlerce yıllık tarihsel süreçte ayakkabının aynı zamanda da meslek, statü, milliyet, rütbe gibi birçok konumun göstergesi olduğunu ifade etti.
Çeşitli ayakkabıların da sergilendiği seminere katılan Büyükçekmece Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Nazan Karagözoğlu, Dr. Ceyhun Berkol’a teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.