Aydınlığa Çıkarmakta Kararlıyız
HABER /AHMET KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teşkilat Akademisi Liderlik Okulu"nda yaptığı konuşmada, 40 yıllık terör sarmalından Türkiye’yi çıkarmakta kararlı olduklarını vurguladı. "Türkiye Cumhuriyeti Devleti gündemine hâkimdir" dedi.
MİLLETİMİZİ TERÖR GİRDABINDAN KURTARACAĞIZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen "Teşkilat Akademisi Liderlik Okulu" programında yaptığı konuşmada, 40 yıldır süren terörle mücadelede son noktaya gelindiğini vurguladı. “On binlerce canımızı, trilyonlarca liramızı yutan bu karanlık süreci tamamen bitirmekte kararlıyız. Kimsenin kuşkusu olmasın, Türkiye bu süreci geride bırakacak” ifadelerini kullandı.
SİYASETİ SADECE MAKAM İÇİN YAPMADIK
Erdoğan, AK Parti’nin yalnızca bir siyasi hareket olmadığını belirterek, "Bu teşkilat Malazgirt’teki yiğitlerin, Çanakkale’deki kahramanların, İstanbul’u fethedenlerin ruhunu taşıyor. Biz bu yolu rant için değil, millet için yandığımız bir inançla yürüdük" dedi.
TEŞKİLAT AKADEMİSİ, LİDERLİK MEKTEBİDİR
Erdoğan, açılışı yapılan Teşkilat Akademisi’nin parti için değil, ülkenin geleceği için kurulduğunu ifade ederek, bu akademiyle mahalle teşkilatlarından yurtdışı temsilciliklere kadar her kademede güçlü bir bilinç inşa edileceğini söyledi. Eğitimlerle 300 bin teşkilat mensubunun “bilgiyle, özgüvenle ve mücadele azmiyle” donatılacağına dikkat çekti.
TARİHİMİZDEN GÜÇ ALIYORUZ
Konuşmasında AK Parti'nin yalnızca bugünün değil, tarihin içinden gelen bir anlayışı temsil ettiğini vurgulayan Erdoğan, “Biz geçmişini unutmayan, kökleri derin bir hareketiz. Bizim siyasetimiz mazideki kahramanlıklarla beslenen bir davanın ürünüdür” dedi.
KARDEŞLİK, BU COĞRAFYANIN TEMEL TAŞIDIR
Türk, Kürt ve Arap halklarının tarih boyunca birlikte savaşıp birlikte kazandığını ifade eden Erdoğan, bu birlikteliğin emperyalist oyunlarla bölünmek istendiğini dile getirdi. "Biz bu coğrafyada ittifak kurunca güçlendik, bölününce zayıfladık. O yüzden ne olursa olsun inadına kardeşliği savunacağız" dedi.
SİLAH BIRAKANA KAPIMIZ AÇIK, ISRAR EDENE KARŞI DİMDİK DURURUZ
Terör örgütünün fesih ve silah bırakma açıklamasına da değinen Erdoğan, “Bu süreci olumlu karşılıyoruz ama unutulmasın; silahı bırakmayanla mücadelemiz bir adım geri atılmadan devam eder. Devletimizin bu konudaki duruşu nettir” ifadelerini kullandı.
BİZ BU YOLDA UMUDUMUZLA YÜRÜYORUZ
Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın MHP ile tam koordinasyon içinde çalıştığını belirterek, “86 milyonun sorumluluğunu taşıyoruz. Bin düşünüp bir söylüyoruz, temkinliyiz ama kararlıyız. Bölgemizde terörün kullanım süresi bitmiştir. Yabancı aktörlere bel bağlama dönemi kapanmıştır” dedi.
TÜRKİYE GÜÇLÜDÜR, GÜNDEMİNE HÂKİMDİR
Cumhurbaşkanı konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Bugün Türkiye her bakımdan daha güçlü. Hem içeride hem sınırlarımızda teröre asla geçit vermeyeceğiz. Milletimizin desteğiyle, bu ülkenin karanlıkla işi kalmayacak. Türkiye, Türkiye Yüzyılı’na emin adımlarla ilerliyor.”
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye artık dünyada en çok uluslararası öğrenci kabul eden ilk 10 ülke arasında yer alıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ek ders uygulamasında önemli bir değişiklik yaptı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, köy korucularına dair yaptığı açıklamayla kamuoyunun dikkatini üzerine çekti.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'nin İpsala ilçesindeki devasa pirinç tarlaları, çeltik ekiminin tamamlanmasıyla birlikte drone ile kaydedildi."Beyaz altın"ın büyüleyici manzarası göz kamaştırdı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında yürütülen soruşturmalar ve son dönemlerde yaşanan gelişmeler üzerine dikkat çeken bir mesaj yayınladı.
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / ADOM AJANS - Ünlü şarkıcı Simge Sağın, ailesini derinden sarsan bir acıyla karşı karşıya kaldı.
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / ADOM AJANS - Ünlü şarkıcı Murat Dalkılıç, doğuştan gelen burun kemiği problemi nedeniyle bir kez daha ameliyat masasına yattı.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Küçükçekmece Belediyesi, ulusal ve uluslararası başarılar kazanan genç yetenekleri unutmadı. Öğrencilere madalya, plaket ve hediyeler takdim edildi.
Milli Eğitim Bakanlığı, uzun yıllardır uygulanan 4+4+4 eğitim sisteminde önemli bir değişikliğe hazırlanıyor. Bakanlık, yeni model arayışları kapsamında lise eğitim süresini daha kısa ve esnek hale getirmeyi amaçlıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Mayıs Cuma gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Esenyurt Belediyesi, Engelliler Haftası’nda doğum günü olan özel çocukları evlerinde ziyaret ederek unutulmaz anlar yaşattı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul’da asayişi sağlamak ve suçla mücadeleyi güçlendirmek amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 15 Mayıs’ta geniş çaplı bir operasyon düzenlendi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Süloğlu'nda Akraba Kazığı: 366 Bin TL Borç! Edirne Süloğlu'nda SA, kredi kartını verdiği akrabaları SC ve RC tarafından 366 bin TL dolandırıldı. Soruşturma başlatıldı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.