Bağcılar Belediyesi, Kosova’ya Çıkarma Yaptı

Özdemir’in ilk resmi yurtdışı ziyareti

25.07.2022 15:24:00 516 0
Bağcılar Belediyesi, Kosova’ya Çıkarma Yaptı

Bağcılar Belediyesi, Kosova’ya çıkarma yaptı

Özdemir’in ilk resmi yurtdışı ziyareti

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, görev geldikten sonraki ilk resmi yurtdışı ziyaretini Kosova’ya yaptı.  Meclis üyeleri ve birim müdürlerinden oluşan heyet, işbirliği protokolü imzalayıp ve tarihi mekanlarını ziyaret etti. Heyet, Mamuşa’daki Uluslararası Domates Festivali’ne de katıldı.

Bağcılar Belediyesi tarafından Kosova’ya hem siyasi hem de kültürel anlamda bir ziyaret düzenlendi. 22-25 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen programa; Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, meclis üyeleri ve birim müdürlerinden oluşan bir ekip katıldı. Heyete AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz de eşlik etti.

Büyükelçi ve başkonsolos ziyaret edildi

Heyetin ilk adresi Priştine Büyükelçeliği ve Prizren Başkonsolosluğu oldu. Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar ve Prizren Başkonsolosu Serdar Özaydın’ı ziyaret eden Özdemir ve beraberindekiler, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Özdemir, iki ülkenin de ilişkilerinin güçlendirilmesi adına yaptığı çalışmalardan dolayı Sakar ve Özaydın’a teşekkür etti. Başkonsolosluktan sonra Kosova Yunus Emre Enstitüsü’nde kurum müdürü Mehmet Ülker ile bir araya gelen ekip, görüş alışverişinde bulundu.

Bağcılarlı heyet, Mamuşa Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Domates Festivali’ne iştirak etti. Özdemir, festivale katılan Kosova Başbakanı Albin Kurti, Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Fikrim Damka Kosova ve belediye başkanları ile sohbet etti.

Birlikte yaşamaktan oldukça mutluyuz

Mamuşa Atatürk İlkokulu avlusunda düzenlenen törende bir konuşma yapan Özdemir, kısa zaman içerisinde Mamuşa ile kardeş belediye olma yönünde girişimleri hızlandıracağını söyledi. Özdemir sözlerine şöyle devam etti: “Burada hiçi yabancılık çekmedik. Kendimizi farklı bir ülkede hissetmedik. Bu hissi veren tüm Kosovalı kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum. 15 Nisan 2022 tarihinde göreve başladım. İlk yurtdışı resmi ziyaretimizi Kosova Cumhuriyeti’ne yapmaya karar verdik. Bunun şöyle de bir önemi var. Yedi yüz elli bin vatandaşımızın yaşadığı ilçemizde yüz bine yakın Rumeli ve Balkan coğrafyasında gelen dostlarımızla iç içeyiz ve birlikte yaşamaktan oldukça mutluyuz. Daha da önemlisi ilçemiz, bu coğrafyadan Türkiye’ye geçen dostlarımız tarafından kurulmuştur. Kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmek için buraya geldik. Önümüzdeki süreçte de her anlamda Balkan coğrafyasıyla iş birliğimizi en iyi ve en verimli şekilde devam ettireceğiz.”

Mamuşa ile işbirliği protokolü imzalandı

Konuşmaların ardından, yüzden fazla çiftçiye çekilişle tarım makineleri dağıtılırken, festival halk oyunları gösterisi ve ses sanatçısı Orhan Çakmak’ın verdiği konserle son buldu. Festival kapsamında ayrıca Bağcılar ile Mamuşa Belediyeleri arasında iş birliğini daha da arttırmaya yönelik protokol imzalandı. Özdemir ile Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, birbirlerine hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Türk askerleriyle bir araya geldiler

4 gün süren program kapsamında Kosova Türk Barış Gücü Karargâhında görev yapan Türk askerleri ve komutanları da ziyaret edildi. Ayrıca Osmanlı Devleti'ne Avrupa'nın kapılarını açan ilk padişah olarak geçen Sultan I. Murad Hüdavendigar'ın  Mazgit köyündeki türbesine giden heyet, burada dua etti.

 


Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “MAHZEN-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltına alındı.

Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu

Bursa’da tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde ihracat başarısı gösteren firmalar ödül ve ihracata katkı sertifikası almaya hak kazandı.

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’in ilk tekli çalışması ‘’ Benim Seni Görmem Lazım’’ Haluk Özkan Projects çatısı altında müzik severlere sunuldu.

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

2023 Yılı Belediye Faaliyet Raporu kabul edildi. Toplantıda kentsel dönüşümden altyapıya, eğitimden gençlere kadar pek çok alanda Bağcılar’ın gelişimine yönelik çalışmalar anlatıldı.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.