Bağcılarlı Öğrenciler Uluslararası Başarıya İmza Attı
Bağcılar Abdurrahman ve Nermin Bilimli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 17 ülkeden katılımcılarla yarıştıkları 16. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda büyük bir başarıya imza attı. Otonom Araç kategorisinde şampiyonluk elde eden öğrenciler, İnsansız Hava Aracı kategorisinde ise ikinci, üçüncü ve dördüncü derecelerle döndü.
“TEKNOLOJİYLE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRİYORLAR”
Erzurum'da düzenlenen yarışma, Millî Eğitim Bakanlığı'nın liderliğinde; TÜBİTAK, TEKNOFEST ve TİKA'nın iş birliğiyle gerçekleştirildi. "Eğitimin Yüzyılında Ahilik ve Teknoloji" temasıyla düzenlenen organizasyon, mesleki ve teknik eğitimin önemine dikkat çekmeyi ve öğrencilerin becerilerini geliştirmelerini amaçladı.
Yarışmada, Temel Seviye Çizgi İzleyen, Tasarla-Çalıştır, Mini Sumo, Yumurta Toplama, RC Sabit Kanat Uçak gibi toplam 13 farklı kategoride mücadele edildi. Bağcılarlı öğrenciler, Otonom Araç kategorisinde birincilik kazanırken, İnsansız Hava Aracı kategorisinde üst sıralarda yer aldı.
“BAŞKAN ÖZDEMİR'DEN ANLAMLI DESTEK”
Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, İstanbul’a dönen şampiyonları makamında ağırlayarak, başarılarından dolayı kutladı. Özdemir, “Uluslararası bir organizasyonda elde ettiğiniz bu sonuçlarla hem ülkemizin hem de ilçemizin gururu oldunuz. Başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
Ziyaretin ardından öğrenciler ve Başkan Özdemir, hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu anlamlı buluşma, gençlerin motivasyonunu artırarak gelecekteki başarılarına ilham kaynağı oldu.
Haber: Muhammed Mustafa Karayün
Büyükçekmece’de düzenlenen geniş katılımlı programla “İyilik Kanımızda Var” sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı seferberliği başlatıldı.
Şehit Eren Bülbül Anaokulu Müdürü Fatih Mehmet Bardakçı, okulda uygulanan eğitim yaklaşımıyla ilgili Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e kapsamlı bilgiler verdi.
İstanbul genelindeki okullarda Nezaket Haftası etkinlikleri başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin zirvesindeki önemli değişikliği kamuoyuna duyurdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Büyükçekmece Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilen 'Gençliğin Ruhu' bilgi yarışması sonuçlandı.
İBB Mimar Turgut Cansever İlk ve Ortaokulu Müdürü Hakan Kavuzkoz, okulda yürütülen eğitim faaliyetlerini ve vizyonlarını Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e anlattı.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir ilkokulda çıkan yangın, öğrenci ve velilere korku dolu anlar yaşattı.
Cumhurbaşkanlığı olarak devlet üniversitelerimizin kadro ihdas ve izin süreçlerinde önemli bir değişikliğe gittik.
Esenler’de düzenlenen Hamsi ve Horon Festivali, soğuk havaya aldırmayan binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Karadeniz kültürünün simgesi hamsi ve horon, Esenler Dörtyol Meydanı’nda kardeşlik ve dayanışma havasında buluştu.
Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un öncülüğünde başlatılan çevre hareketi ilçenin dört bir yanına dalga dalga yayılıyor.
Beylikdüzü Belediyesi’nin kültür ve düşünceyi halkla buluşturduğu Sanat Buluşmaları Satır Arası Sohbetleri, bu kez toplumun ortak yarası olan sosyal çürüme konusunu ele aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Bu yıl 57’ncisi düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Avrupa Bölge Yarışması’nda Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi büyük bir başarı elde etti.
HABER/ MERAL ÇETİNER / EĞİTİMDEN HABERLER / ANTALYA - Alanya’nın Oba Mahallesi’nde bir ortaokulda yaşandığı ileri sürülen öğretmen şiddeti meselesinde işler iyice sarpa sardı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.