Bakan Ağbal'dan Flaş Açıklamalar; 1-2 Ay İçinde...

Piyasa'da büyük bir beklenti olduğunu belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Ben inanıyorum ki bu vergi reformu alanında KDV reformu gerçekten ekonominin önünü açacak yeni ve güzel unsurlar taşıyacak' dedi.

GÜNCEL 12.08.2017 16:52:41 2333 0
Bakan Ağbal

Piyasa'da büyük bir beklenti olduğunu belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Ben inanıyorum ki bu vergi reformu alanında KDV reformu gerçekten ekonominin önünü açacak yeni ve güzel unsurlar taşıyacak" dedi.

 

TRT Haber’in canlı yayın konuğu olan Bakan Ağbal, ekonomiye ilişkin açılamalarda bulundu. Ağbal, "Özellikle haziran ayından bu yana arka arkaya gelen rakamlar, yılın ikinci çeyreğinde ekonomideki olumlu gidişatın daha da belirginleştiğini ortaya koyuyor, hem de üçüncü ve dördüncü çeyreğe ilişkin son derece önemli göstergelerin olacağına işaret ediyor" dedi.

Ekonomide Olumlu Gidişat

Ocak  ve şubat ayından itibaren Türkiye ekonomisine ilişkin tüm rakamların olumlu gelmeye başladığını vurgulayan Ağbal, açıklanan tüm rakamların ekonominin üretim, tüketim, yatırım, ihracat ve istihdam tarafındaki olumlu gidişatına işaret ettiğini söyledi. Ağbal, bunun ihracattaki olumlu gelişmeleri yansıtan, Türkiye’ye kaynak akışının devam ettiğini gösteren, cari açığın sürdürülebilir seviyelerde olduğunu kaydederek, "Özellikle haziran ayından bu yana arka arkaya gelen rakamlar yılın ikinci çeyreğinde ekonomideki olumlu gidişatın daha da belirginleştiğini ortaya koyuyor, hem de üçüncü ve dördüncü çeyreğe ilişkin son derece önemli göstergelerin olacağına işaret ediyor.

 

Ekonomide işler yolunda gidiyor. Üretim tarafında kapasite kullanım oranları ve göstergeler iyi durumda. İhracat bu yıl bizi çok sevindiriyor. Tüketim tarafında güven endeksine bakıldığında rekorlar kırıyoruz. Artık son 3-4 aydır açıklanan rakamlar, son 5 yılın en iyi rakamları. 2008’den sonraki en iyi rakamlar diye ifade edebileceğimiz rakamlar. Hükümet olarak doğru, isabetli kararlar alarak zamanında ve cesur tavır sergiledik. Türkiye ekonomisinin sahip olduğu bir potansiyel, bir güç var, biz bunu açığa çıkardık. Moraller düzeldi ve şu anda ekonominin çarkları dönüyor" diye konuştu.

1-2 Ay İçinde Reform Niteliğinde...

Gelir Vergisi Kanunu ile ilgili Bakanlar Kurulu'nda bir sunum yaptıklarını, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda detaylı teknik çalışmaları tamamladıklarını belirten Ağbal, Bakanlar Kurulu ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda bu tasarıya ilişkin ilave çalışmalar istendiğinde onları tamamlamayı amaçladıklarını dile getirdi. Ağbal, "2013 yılında bir Gelir Vergisi Kanunu tasarısı Meclis'e gitmişti, ama 1-2 ay içinde Gelir Vergisi Kanunu konusunda reform niteliğinde düzenlemeleri getirmek istiyoruz. Aslında bu çalışmanın çıkış noktası da bizim sanayicimizin, yatırımcılarımızın, ihracatçımızın tereddütleri oldu. Nereye gidersek gidelim KDV ile ilgili bana şikayetler geldi. Biz bu meseleleri küçük küçük çözmek yerine tamamen masaya yatırdık.

 

Farklı ülkelerin uygulamalarını inceledik. Özellikle İngiltere örneğine önem verdik. En çok şikayet edilen konu, KDV’nın işletmelerimiz üzerinde önemli bir finansman yükü oluşturan bir vergiye dönüşmesi. 2018 yılında inşallah köklü bir reform yapacağız. Sistemi basitleştireceğiz. Ama bunu kendi başımıza yapmayalım. Sivil toplum örgütlerimizden, meslek birliklerimizden, herkesten görüş toplayalım. Piyasada büyük bir heyecan ve beklenti var. Ben inanıyorum ki bu vergi reformu alanında KDV reformu gerçekten ekonominin önünü açacak yeni, güzel unsurlar taşıyacak" ifadelerini kullandı.

 

Bayram tatili konusuna da değinen Naci Ağbal, sözlerini şöyle devam etti:

 

"Tatil konusu olunca herkesin beklentileri farklı. Tatile gitmek isteyenler ve turizm firmalarında çalışanlar için sevindirici bir haber. Ama üretim cephesi var. Bizim de ekonomi olarak üretime, yatırıma ve büyümeye ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanımızın talimatları, hükümet olarak değerlendirmelerimiz çerçevesinde bu konuda bir karar vereceğiz. Ama güzel olan taraf, geçtiğimiz yıl bu aylarda herkes tatile gidiyordu, ama moraller bozuktu.

 

15 Temmuz alçak darbe girişimi sonrasında oluşan bir moral bozukluğu vardı. Başka hiçbir yerde bunun örneği yok. Türkiye bir yılda bütün alçak darbe girişiminin olumsuzluklarını sildi, siyasette bir istikrar sağladı, yepyeni bir hükümet sistemini bu sürece sığdırdı, ekonomide çok hızlı bir toparlanma sağladı. Şimdi millet tatil derdinde. Çok güzel bir şey. Ülkemizi seviyoruz, gurur duyuyoruz. Ülkemiz adına sevindirici bir şey. Dışarıda herkes Türkiye’yi kıskanıyor" şeklinde konuştu.

 


Dezavantajlı Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştıracağız

Engelli ve dezavantajlı bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’na yönelik bir dizi etkinlik düzenledi.

Sanata Adanan Çeyrek Asır…

Sergi açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Gözüdok, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gürbey ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu Başkanı Hasan Taş, Türk sinemasının unutulmaz isimlerini anılarıyla buluşturdu.

3. Kırlangıç Gençlik Festivali Başlıyor

19 Mayıs Pazar günü ise Türk pop müziğinin sevilen ismi Emir Can İğrek 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak.

Başkan Güney, Beslenme Saati Projesini İnceledi

Başkan İnan Güney ise, “Başkanımızın daha örnek alacağımız çok projesi var. Beyoğlu, Gaziosmanpaşa ve Tuzla’da bu belediyeleri aldıysak, böyle güzel projelerin o ilçelerde de duyulması sayesinde oldu.

Büyükşehir Şampiyon Oldu…

Beylikdüzü Büyükşehir İlkokulu Satrançta İstanbul Şampiyonu olurken, okul müdürü Cevat Ağırbaşlı, başarılarımıza başarı katmaya devam edeceğiz.

Engelliler anneler gününü sualtında karşıladı

“Bağcılar Anneleriyle Güzel” mottosuyla ilçe genelinde 3 farklı etkinlik düzenledi. Anneler Günü için gerçekleştirilen etkinlikler, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda başladı.

Yazlık Fideler Toprakla Buluştu

“Bu kentin toprakları bu kentin yoksullarını doyuracak diye yola çıkmıştık. Aynı anlayışla burada üretmeye devam edeceğiz ve tarımsal üretime katkı sağlayacağız”  şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÖZER, HEDEFLERİNİ ANLATTI…

Esenyurtlu kimliği, bir kardeşlik merkezi inşa edelim. Bu merkezde Vanlı da Ordulu da herkes yani tüm Esenyurt aynı çatı altında olacak” dedi.

Mbb 2024-2029 Dönemi Yönetimini Seçti..!

Bizler yerel yönetimler olarak merkezi yönetimin refleks gösteremediği noktalarda ayrım yapmaksızın vatandaşımızın yanında olmalıyız.

BEYLİKDÜZÜ ANNELER GÜNÜ’NÜ EDA BABA İLE KUTLADI

Çalık, “Annelere güzel bir gelecek borçluyuz. Beylikdüzü, tüm annelerin mutlu olacağı, huzurla ve güvenle yaşayacağı bir kent olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Çaykara, Şehit Anneleri ile Buluştu

Kentteki tüm annelere çiçek gönderen başkan Utku Caner Çaykara şehit anneleriyle kahvaltıda buluştu. Günün sonunda Anneler Günü’ne özel düzenlenen Samida konserine katılan Avcılarlı anneler unutulmaz bir gece yaşadı.

CHP’li Yaman, Muayene Süreleri Uzatılmalıdır.

TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grup Önerisi Üzerine söz alan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman, kaliteli bir sağlık sisteminin kurgulanmasının önemine dikkat çekti ve bu ko

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ

Trafik Eğitim Parkı, içerisinde engelli parkuru da bulundurması yönüyle İstanbul ilçe belediyeleri arasında ilk olma özelliği taşıyor. Trafik Eğitim Parkı hizmet verdiği 9 yıl boyunca 1400’e yakın özel gereksinimli çocuğa trafik.

Osmaniye Valiliği Yaşar Kemal'in yetiştiği Kadirli'de edebiyat festivali düzenliyor

Yaşar Kemal'in yetiştiği Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Yaşar Kemal onuruna edebiyat festivali düzenleniyor. Festival kapsamında çok sayıda yazar okurlarıyla buluşacak. Söyleşiler ve imza günleri düzenlenecek...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.