Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Irak’ta petrolden doğal gaza elektrikten Kalkınma Yolu Projesi’ne kadar birçok farklı başlıkta görüşmeler gerçekleştirdi.
ANKARA (İGFA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yoğun bir görüşme trafiğine sahne olan Irak temasları, Bağdat’ta başladı.
İlk olarak Irak Başbakan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Hayan Abdülgani ile bir toplantı gerçekleştiren Bayraktar, görüşme sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Görüşmemizde ülkelerimiz arasındaki mevcut projelerin yanı sıra liderlerimizin ortaya koyduğu ticaret hacmi hedefine ulaşabilmek için petrol ve doğal gaz sektörlerinde üretim, iletim ve ticaret alanlarındaki yüksek potansiyeli hayata geçirmek üzere iş birliği fırsatlarını değerlendirdik" dedi.
IRAK’A ELEKTRİK İHRACATI
Bayraktar daha sonra Irak Başbakanı Muhammed Sudani ile görüşürken toplantıya ilişkin “Görüşmemizde enerji alanındaki iş birliğimizi derinleştirme ve bölgesel enerji güvenliğine katkı sağlama noktasında yapılabilecekleri değerlendirdik. Irak’a mevcut elektrik ihracatımızın kısa süre içerisinde artırılması konusunu da ele aldık. Türkiye ve Irak arasındaki stratejik ortaklığı daha da güçlendirme noktasında mutabık kaldık.” değerlendirmesini yaptı.
Bakan Bayraktar, bu görüşme sonrasında Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile bir araya geldi. Bayraktar, bölgesel gelişmeler ve bu gelişmelerin kısa ve orta vadede iki ülkeye ve enerji sektörüne yansımalarının değerlendirildiği görüşmeye yönelik “Kalkınma Yolu Projesi'nin bir enerji yolu olarak da değerlendirilmesinin ve bu çerçevede iş birliğimizin güçlendirilmesinin önemine dikkat çektik." ifadelerini kullandı.
ELEKTRİKTE İŞ BİRLİĞİ
Bakan Bayraktar’ın Bağdat’taki son durağı Irak Elektrik Bakanlığı oldu. Bakan Ziyad Ali Fazıl ile görüşen Bayraktar, sosyal medyadan “Başta iki ülke arasındaki enterkonneksiyon kapasitesinin artırılması ve yenilenebilir enerji yatırımları olmak üzere iş birliği fırsatlarını ele aldık. Buna paralel olarak elektrik ticaretimizin artarak sürmesine ilişkin imkanları değerlendirdik." paylaşımını yaptı.
Daha sonra Bağdat’tan ayrılan Bayraktar, IKBY Başbakanı Mensur Barzani ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirirken toplantı sonrasında "Görüşmemizde petrol ve elektrik ticaretimizi geliştirmek için atılacak adımları ve bölgedeki hidrokarbon sahalarında kamu-özel şirketlerimizle iş birliğinin geliştirilmesi yönünde yapılabilecekleri ele aldık" ifadelerini kullandı.
İlçemiz Büyükçekmece Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ait 1 (Bir) adet aracın satış ihalesi yapılacaktır.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara yönelik sosyal hizmet yatırımlarına devam ediyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerji üretiminde önemli bir eşiği aştığını açıkladı.
İmamoğlu, mesajına “Aziz milletim, çok değerli vatandaşlarım” sözleriyle başlayarak, seslenişini Silivri’deki hücresinden gerçekleştirdiğini belirtti.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katolik dünyasının ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis’in (Papa Fransuva) vefatı dolayısıyla sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS Esenler Belediyesi’nin 15. kez düzenlediği Uluslararası Barış Ekmeği Festivali başladı. Çocuklar barış için bir araya geldi, elleriyle boyadıkları duvarda Filistin’e özgürlük mesajı verdiler.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS Beylikdüzü Belediyesi’nin 23 Nisan’a özel düzenlediği çocuk şenliği başladı. Renkli etkinliklerle dolu programda çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS Türkiye genelinde yapılan bir ankete göre, çalışanların yüzde 76’sı çocuklarının devlet memuru olmasını istiyor. Velilerin çoğu masa başı, garantili işlerin peşinde.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS Mart ayında yurt dışına yönelik üretici fiyatları artışını sürdürdü. TÜİK verilerine göre YD-ÜFE yıllık bazda yüzde 19,34 artarken, enerji grubu hariç tüm sektörlerde yükseliş görüldü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne’de kontrolden çıkan araç, bir sitenin duvarı ile balkon arasında asılı kaldı. Kazada sürücünün yanındaki yolcu yaralandı.
Kuruluşunun 30. yılını kutlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü manevi huzurunda ziyaret etti.
Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, 21 Nisan 2025 tarihinde hizmete giriyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.