HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 81 ilin millî eğitim müdürüyle Ankara’da düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Başkent Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen bu özel buluşmaya, Bakan Yardımcıları ve Bakanlık birim amirleri de katıldı. Programda, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen projeler, yeni eğitim modelleri ve sahada yapılan çalışmalar kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.
Programda bir konuşma yapan Bakan Yusuf Tekin, eğitim sisteminde daha verimli ve sağlıklı sonuçlar alınabilmesi için koordinasyonun önemine dikkat çekti. Bakanlık birimleri ile taşra teşkilatları arasında kopukluk olmadan, tam bir uyum içerisinde çalışılması gerektiğini vurgulayan Tekin, “Projelerimizi sahaya en iyi şekilde yansıtabilmek için il müdürlükleri ile merkez teşkilatımızın ortak hareket etmesi büyük önem taşıyor” dedi.
Bakan Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılında üç temel konu üzerinde yoğunlaştıklarını belirtti:
Bakan Tekin, il milli eğitim müdürlüklerinin sahada yaptığı analizlerin, merkez teşkilatın çalışmalarına ışık tuttuğunu ifade etti. Yeni müfredat ve diğer eğitim politikalarının il bazında değerlendirilmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Tekin, izleme ve değerlendirme çalışmalarının artırılacağını söyledi.
Gerçekleştirdiği il ziyaretlerinde, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin öğretmenler ve öğrenciler tarafından olumlu karşılandığını belirten Tekin, sahadan gelen verilerin müfredata yönelik geliştirme çalışmalarına büyük katkı sağladığını dile getirdi.
İftar programı, sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşti. Programa katılan Ulus İlk Meclis Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan koro, ilahi ve müzik dinletisi sundu. Eğitimin ruhuna uygun bir şekilde, sanatın ve kültürel değerlerin vurgulandığı bu dinleti, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.
Program, iftar yemeğiyle devam etti. Millî Eğitim Bakanlığı üst düzey yöneticileri ve il milli eğitim müdürleri, hem eğitim gündemi hem de sahadaki gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.
İftar programına, Bakan Yardımcıları Celile Eren Ökten, Nazif Yılmaz, Ömer Faruk Yelkenci ve M. Bilal Macit’in yanı sıra, Bakanlık birim amirleri ve 81 ilin millî eğitim müdürleri katıldı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt, büyük düşünür ve mutasavvıf Hz. Mevlana’nın vuslatının yıl dönümünde anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliğiyle Afetlere Karşı Kentsel Dirençlilik Çalıştayı düzenledi.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ESENLER - Esenler Belediyesi Futbol Gelişim Merkezi, Türk futbolunun geleceğine katkı sağlayacak önemli bir eğitime ev sahipliği yapıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, Bilim Sanat Merkezi Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Sınavı kapsamında Esenyurt Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt’ta halk sağlığını tehdit eden kaçak bir şekerleme atölyesine yönelik yapılan denetimde, 9 ton 400 kilo jelibon ve çeşitli şekerleme ürünü imha edildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi tarafından Yaşam Vadisi Birinci Etap’ta düzenlenen Beylikdüzü Kış Festivali, ilçe sakinlerinin yoğun ilgisiyle başladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt’ta uzun yıllardır beklenen önemli bir proje daha tamamlandı. Esenyurt Belediyesi tarafından hayata geçirildi.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Akçansa, Marmara Adaları Yapay Resif Projesi ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından düzenlenen Ortak Yarınlar Ödülleri kapsamında Yeşil Dönüşüm kategorisinde ödül aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, sanat dolu bir konserle izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Merkez’de bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, her geçen gün artan ziyaretçi ilgisiyle özellikle öğrencilerin dikkatini çekmeye devam ediyor.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS-Edirne Meriç ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, cenaze aracıyla taşındığı iddia edilen 10 kilo kokain ve 95 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de masaj salonlarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, fuhuş yapıldığı ve aracılık edildiği iddiasıyla 5 işletmeye baskın yapıldı, 15 şüpheli gözaltına alındı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de Meriç Nehri’nden Çakmak Barajı’na su verilmeye başlandı; 164 bin 530 dekar tarım arazisi modern sulama ile buluşacak.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.