Bakan Bolat, Denetimleri Artırdı
HABER / FEHMİ SERDAR GÜRLER - Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından Asgari Ücret Zammı öncesinde fiyat artışı yapılmasına karşı denetim ve cezalar artırıldı.
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, asgari ücret zammını fırsat bilerek henüz zammın uygulanmadığı dönemde fiyat artışına giden işletmelere karşı denetimlerin sıklaştırıldığını ve kanuni cezaların uygulandığını açıkladı. Bakanlık, vatandaşların ekonomik refahını korumak ve iç ticarette adil bir piyasa yapısını sağlamak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
DENETİMLER VE CEZALAR SÜRDÜRÜLÜYOR
Ticaret Bakanlığı, asgari ücret zammını bahane ederek fiyat artışı yapmaya çalışan işletmeleri denetlemeye devam ediyor. Bakanlık, bu süreçte denetimlerini artırırken, haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı kanuni cezaları uygulamaya devam ediyor.
2024 YILININ İLK 11 AYINDA CİDDİ CEZA UYGULAMASI
Bakanlıktan alınan bilgilere göre, 2024 yılının ilk 11 ayında yapılan denetimlerde 197 bin 883 firmaya 4 milyar 758 milyon TL idari para cezası uygulandı. Bu ceza uygulamaları, haksız fiyat artışının önüne geçmeyi ve tüketicilerin mağduriyetini engellemeyi hedefliyor.
BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN ADİL PİYASA YAPISININ KORUNMASI
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, yapılan çalışmalarla ilgili olarak, “Adaletli piyasa yapısını temin etmek için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi. Bolat, vatandaşların ekonomik refahını korumak ve ticaretin adil bir şekilde yürütülmesini sağlamak için Bakanlık olarak her türlü önlemi alacaklarını ifade etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Eğitim bazen bir dersle değil, bir davranışla başlar. Bir selam, bir teşekkür, bir karşılama…
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ – Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında İstanbul Büyükçekmece Şehit Münir Alkan Fen Lisesi Müdürü Zekeriya Çayhan’a ziyaret.
HABER / NEZİR KARAYÜN – Akademik çalışmaları ve eğitimci kimliğiyle tanınan yazar Kenan Yavuz, uzun süredir üzerinde çalıştığı şiir kitabı “Eristik Çıkarsama” ile edebiyat dünyasına yeni bir eser kazandırdı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ – İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan En Güzel Ramazan Süslemesi Yarışması kapsamında Beylikdüzü’nde gerçekleştirilen değerlendirmeler tamamlandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ – AK Parti Beylikdüzü ilçe teşkilatının düzenlediği Teşkilat Vefa İftarı geniş katılımla gerçekleştirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturması kapsamında açılan davada 355 gün sonra ilk kez hâkim karşısında.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Ahilik Platformu ve BEYESDER Kurucu Başkanı Cengiz Ataseven, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Beylikdüzü ve Kavaklı esnafını ziyaret ederek kadınların üretimdeki gücüne dikkat çekti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, teşkilata emek vermiş isimleri görkemli bir iftar sofrasında buluşturdu. TÜYAP Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda birlik ve vefa vurgusu yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Akaryakıt ve LPG fiyatlarındaki küresel artışın vatandaşa yansımasını önlemek amacıyla eşel mobil sistemi geçici olarak devreye alındı. Cumhurbaşkanı Kararı ile zamların büyük kısmı vergiden karşılanacak.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Siyasi İşler Başkan Yardımcısı Halis Kahriman tarafından Esenyurt’ta düzenlenen iftar programı,
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Vefa İftarı programı, teşkilatın farklı dönemlerinde görev almış dava arkadaşlarını aynı sofrada buluşturdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Maarifin Kalbinde Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar programlarında öğretmen, öğrenci ve veliler aynı sofrada buluştu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.