Bakan Bolat, Denetimleri Artırdı
HABER / FEHMİ SERDAR GÜRLER - Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından Asgari Ücret Zammı öncesinde fiyat artışı yapılmasına karşı denetim ve cezalar artırıldı.
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, asgari ücret zammını fırsat bilerek henüz zammın uygulanmadığı dönemde fiyat artışına giden işletmelere karşı denetimlerin sıklaştırıldığını ve kanuni cezaların uygulandığını açıkladı. Bakanlık, vatandaşların ekonomik refahını korumak ve iç ticarette adil bir piyasa yapısını sağlamak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
DENETİMLER VE CEZALAR SÜRDÜRÜLÜYOR
Ticaret Bakanlığı, asgari ücret zammını bahane ederek fiyat artışı yapmaya çalışan işletmeleri denetlemeye devam ediyor. Bakanlık, bu süreçte denetimlerini artırırken, haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı kanuni cezaları uygulamaya devam ediyor.
2024 YILININ İLK 11 AYINDA CİDDİ CEZA UYGULAMASI
Bakanlıktan alınan bilgilere göre, 2024 yılının ilk 11 ayında yapılan denetimlerde 197 bin 883 firmaya 4 milyar 758 milyon TL idari para cezası uygulandı. Bu ceza uygulamaları, haksız fiyat artışının önüne geçmeyi ve tüketicilerin mağduriyetini engellemeyi hedefliyor.
BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN ADİL PİYASA YAPISININ KORUNMASI
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, yapılan çalışmalarla ilgili olarak, “Adaletli piyasa yapısını temin etmek için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi. Bolat, vatandaşların ekonomik refahını korumak ve ticaretin adil bir şekilde yürütülmesini sağlamak için Bakanlık olarak her türlü önlemi alacaklarını ifade etti.
HABER / ERCAN KUTLU / İSTANBUL - Kurucu Başkanlığını Muhammed Mustafa Karayün’ün yaptığı Büyükçekmece İş Adamları Derneği (BİAD), ilk toplantısını gerçekleştirerek bölge iş dünyasına güçlü bir giriş yaptı.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Temel Başalan, Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı’na katıldı.
Deva Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Devran Kenç, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün’ü ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile bazı bakanlıklarda yeni atamalar yapıldı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Türkiye Oryantiring Şampiyonası, 26 ilden 79 kulüp ve 1044 sporcunun katılımıyla Edirne’de başladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), dijital tasarım platformu Canva ile önemli bir iş birliği protokolü imzaladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / İSTANBUL - Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük eden Vodafone, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından düzenlenen 5G yetkilendirme ihalesinde büyük bir adım attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Öğretmen, Yazar; Çocuk Çiçek Açar” temalı hikâye yazma yarışmasının kazananları belli oldu.
Merkez haftalık istatistiklerini yayımladı.... Mevduatlarda sınırlı artış
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.