Balık sezonunun açılması ile birlikte balık fiyatları düşmeye devam ediyor. Maliyetlerden dolayı zorlandıklarını ifade eden balıkçılar mazot desteği istedi. Gürpınar Balık Hali’ndeki artan kiralarında düşmesi gerektiğini ifade eden Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Balıkçıların maliyeti arttı. Vatandaşlara daha ucuz balık satılması için Cumhurbaşkanımızdan destek istiyoruz” dedi
Av yasağının kalkmasının ardından balıkçılar ‘Vira Bismillah’ dedi. Denizlerden bu sezon balığın bol çıktığını ifade eden Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan mazot desteği istedi.
Gürpınar Balık Hali’ndeki kira fiyatlarında iki kat arttığını belirten Balcı: “Gürpınar Balık Hali’nde balıkçılardan alınan giderlerinin azaltılması gerekiyor. Balıkhane hizmet yeridir. Kiralar iki kat arttı. Balıkçılar dolaba soğutucuya balığı koyduğu zaman 5 lira kasa başı para alınıyor. O da müşterilerimize yansıyor. 4 buçuk ay yasak vardı insanlar çalışmıyordu. Kiralarını elektriklerini bile ödeyemiyor. İmamoğlu’na sesleniyorum haldeki ayak bastı paralarını ucuzlatsın veya kaldırsın. İmamoğlu’dan da balıkçılara destek olmasını istiyoruz” diye konuştu.
YURT DIŞINA DAHA ÇOK BALIK GÖNDERMELİYİZ
Türkiye Denizleri’nde tutulan balıkların yarısının yurt dışına da satıldığı gerekçesiyle ihracatı artışına katkıda bulunmak için balıkçılara verilen mazotun da ucuza verilmesi çağrısında bulunan. Balcı: “Bugün itibariyle 32 çeşit balık mevcut. Müşteriler memnun balıkçılar memnun her şey güzel. Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili biz daha çok balık ihracatı yapıp, daha çok ülkemize döviz getirmeliyiz. Onun içinde balıkçılarımıza destek verilmesi gerekiyor”dedi.
Son günlerde balık tutanlar ve satıcılar arasında fiyat nedeniyle çıkan tartışmaya da değinen Balcı, “4 buçuk aydır yasak var. Her gemide 40 kişilik tayfa var. Masraflarını çıkaramıyorlar. Tutuyorlar balıkları çok mutlular ama istedikleri gibi para kazanamıyor gemicilerimiz. O yüzden Cumhurbaşkanımızdan bir isteği var. Türk halkı adına gemiciler adına balıkçılar adına. Gemicilerimize mazotu bir miktar ucuzlatması gerekli. Çünkü Türkiye’de tutulan balıkların yarısını Türk halkı yerken yarısını da yurt dışına gönderiyoruz döviz geliyor. O yüzden cumhurbaşkanımızdan balıkçılarımıza destek istiyoruz” dedi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Şehit Öğretmenler Anısına Öğretmen Voleybol Turnuvası için kura çekimi yapıldı.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Sabancı Holding ve Heidelberg Materials ortak kuruluşu Akçansa, çevre yönetimi ve geri dönüşüm alanında faaliyet gösteren Akademi Çevre ile önemli bir projeye imza attı.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Avukat Temel Başalan, Beykoz’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençlerin eğitimine ve gelişimine katkı sunmak için anlamlı bir projeye daha imza attı.
HABER / MUHAMMED MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Avukat Temel Başalan, hemşerilerini yalnız bırakmadı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençlerin eğitimi ve gelişimi için anlamlı bir projeye daha imza attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Dostluk, güven, inanç ve dayanışma temelleriyle kurulan TOGİK – Topçam Girişim Grubu, milli ve manevi değerlere bağlı bir gönül birliği olarak Tokat’a, insanına ve ülkesine katkı
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Yesevi Hareketi Derneği , İl Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan’ı ziyaret ederek Edirne Yesevi Arama Kurtarma (YAK) Ekibi’nin ve derneğin afet ve insani yardım çalışmalarını paylaştı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi’nin Ekim ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi, Belediye Başkan Vekili Av. Önder Serkan Çebi başkanlığında yapıldı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nin taş kırma ünitesinde çıkan yangına ekipler tarafından müdahale ediliyor, hastalar tedbir amaçlı tahliye edildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt, bilimin ve yeniliğin kalbinin attığı büyük bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
“Ne mutlu ki, bu ülkenin dört bir yanında ilim meşalesini taşıyan, inancıyla, sevgisiyle, azmiyle yol gösteren öğretmenlerimiz var.
Şehir hayatının gürültüsünden, stresinden uzaklaşmak ve doğayla iç içe huzurlu bir yaşam sürmek isteyenler için yepyeni bir proje hayata geçiriliyor: Istranca Huzur Hobi Bahçesi ve Yaşam Merkezi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.