Kurban bayramının ilk gününde denizlerdeki av yasağı da sona eriyor. Bu yıl çifte bayrama hazırlanan balıkçıların yeni av sezonundan beklentisi de yüksek. Bereketli bir sezon beklediklerini söyleyen Balıkçı Kenan Balcı, vatandaşa bayram süresince de mutlaka balık yemelerini önerdi
Balık Bolluğu Bekliyoruz
Denizlerde Nisan ayından buyana devam eden balık av yasağı, Kurban Bayramının ilk günü olan 1 Eylül’de sona eriyor. Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın ardından bayramın ilk gününde, denize ağlarını atacak olan balıkçıların çifte bayram yaşayacaklarını söyleyen İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Balcı, vatandaşlara sağlık açısından bayram süresince de mutlaka balık tüketmeleri çağrısında bulundu. Yaz sezonunun mevsim normallerinin üzerinde sıcak geçtiğine dikkati çeken Balıkçı Kenan Balcı, kış mevsiminin de sert geçmesinin beklendiğini belirterek, balık üreme ve yoğunluğunun da bu sebeple fazla olabileceğini söyledi.
Bayramda Balığı Unutmayın
Kurban bayramında et tüketiminin yanı sıra vatandaşlara mutlaka balık yemeyi ihmal etmemelerini öneren Balıkçı Kenan Balcı, “Av sezonunun açıldığı günden itibaren bereketli bir sezon umuyoruz. Herkes mevsimin ilk balıklarından taze taze bolca tüketsin. Ağırlıkla t tüketiminin olduğu bayram süresince sağlık için balık yemeyi ihmal etmeyelim. Doğamızın en sağlıklı besin kaynağı balıktır. Halen devam eden bu sıcak yaz mevsiminde sağlığımıza dikkat edelim, balık haftada en az iki defa tüketilmesi gereken besin kaynağımız” dedi.
Mumya Balık Müzesi Bayramda Açık
Öte yandan Beylikdüzü’nde mumyaladığı yüzlerce balık türünü sergilediği Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin ve mini hayvanat bahçesinin de Kurban Bayramı süresince vatandaşın ziyaretine ücretsiz olarak açık olacağını ifade eden Balıkçı Kenan Balcı, “Ailelerimiz müzemizi ve mini hayvanat bahçemizi bayram süresince ziyaret edebilir, bu yıl mumyalama işlemi tamamlanmış olan, müzeye yeni dahil olan deniz canlısı türlerimiz var. Mini hayvanat bahçemizde de çocukları mutlu eden onlarca çeşit minik dostlarımız yer alıyor. Genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk herkes gezebilir, bayram davetimdir” şeklinde konuştu
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ESENYURT- Esenyurt Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları doğrultusunda beklenen kar yağışına karşı ilçenin dört bir yanında hazırlıklarını tamamladı.
HABER/ NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - Altın, dünya genelinde yaşanan gelişmelerin etkisiyle yükselişini sürdürüyor. Uzun süredir yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altın, dolar bazında değer kazanmaya devam ederken tarihi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), aralarında Ali Palabıyık’ın da bulunduğu 9 hakemi PFDK'ya sevk etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda gençlerde yerli üretim bilincini ve millî teknoloji farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen Yerli ve Millî Teknoloji Ürünleri.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri için okul sıraları adeta birer sektörel mutfağa dönüştü.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra ilçesine bağlı Özdil Mahallesi’nde kurulmak istenen taş ocağına karşı çıkan mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla birlikte bazı bakanlık ve kamu kurumlarında önemli görev değişiklikleri yapıldı.
İçimden geleni yaptım, sokakta ne duyuyorsam onu söyledim. Şarkılarım insanların duygusuna dokunduysa ne mutlu bana. İki bin yirmi beş yılına damga vuran bu yolculukta adımın zirveyle anılması benim için büyük bir gurur oldu.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ- Beylikdüzü Belediyesi, ilçede daha temiz, daha düzenli ve daha sağlıklı bir yaşam için çevre kirliliğine karşı yeni bir dönemi başlattı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen devir teslim töreni, sadece bir görev değişimi değil; vefa, emanet ve dava bilincinin güçlü şekilde hissedildi.
Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şenol Saygılı, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Saygılı, bu mübarek gecenin gönüllerin arınmasına, birlik ve kardeşliğin güçlenmesine vesile olmasını temenni etti.
Beylikdüzü’nün Yakuplu Mahallesi’nde yer alan Ahi Evran Parkı’nda yaşanan yangının ardından hem hukuki süreç hem de yenileme çalışmaları kısa sürede tamamlandı. Park, yeniden düzenlenerek mahalle sakinlerinin kullanımına açıldı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.